POGLED U 2023., OČEKIVANJA OD 2024.

Prošla 2023. jako dobra godina za Sofascore

Prošla 2023. jako dobra godina za Sofascore
Ivan Bešlić, Sofasacore

Pozitivni trendovi za Sofascore nastavili su se i u 2023. godini. Osmu godinu zaredom bilježimo rast prihoda, a godinu na izmaku zatvorit ćemo s rastom od otprilike 30 posto. Prihod nam je u posljednjih pet godina narastao približno pet puta, a rastemo i na drugim poljima. Brojimo 250 zaposlenih diljem svijeta, pa smo morali proširiti i poslovne prostore. Naši uredi na zagrebačkim Vrbanima od nedavno se prostiru na šest tisuća metara kvadratnih.

Prošla godina bila je godina novih rekorda. Aplikacija je premašila brojku od 50 milijuna downloada s Google Play Storea, broj koji nastavlja rasti iz dana u dan, pa je sasvim logično da smo srušili rekord i po broju aktivnih korisnika. Ponosni smo što mjesečno više od 25 milijuna sportskih zaljubljenika diljem svijeta koristi našu platformu. Svi ti korisnici na istom mjestu mogu pratiti ukupno 25 sportova, najviše dosad. Jedan od najnovijih je MMA, zbog kojeg je i obitelj Sofascorea dobila novog člana. To je Mirko Cro Cop Filipović, koji se pridružio Luki Modriću u ulozi globalnog ambasadora naše aplikacije.

Velik fokus u ovoj godini bio je na Sofascore Editoru, aplikaciji kroz koju se upisuju rezultati nižih i amaterskih liga, koje se, zahvaljujući tome, mogu pratiti na istom mjestu kao i jedna Liga prvaka. Projekt koji iz tjedna u tjedan širi zajednicu dostupnih liga i koji je postao ključan u misiji Sofascorea – postati platforma za sve sportove i sve lige na svijetu.

U nadolazećem periodu puno očekujemo od primjene umjetne inteligencije. Naš AI tim stručnjaka i doktora znanosti iz dana u dan naporno radi kako bi, uz pomoć umjetne inteligencije, krajnjem korisniku pružili najosobnije iskustvo svakodnevnog korištenja platforme.

Ekstrakcija video materijala, filtriranje neželjenog sadržaja iz chata, predviđanje mladih igrača koji će postati buduće zvijezde – mogućnosti umjetne inteligencije su brojne, ali je istovremeno važno da se i u društvenom diskursu promijeni stav prema AI-ju. Brojni senzacionalistički naslovi i neutemeljene najave nepotrebno mistificiraju ovo područje koje hrvatskom, ali i svjetskom gospodarstvu može donijeti puno koristi.

U 2024. godini nastavljamo jačati brend Sofascorea. U lipnju se održava novo izdanje Sunset Sports Media Festivala, koji okuplja najveće svjetske stručnjake iz područja medija, sporta i marketinga. Sofascore i Sunset su udružili snage i zajedničkim snagama i partnerstvom želimo izgraditi jedan od najvećih sportskih festivala. Nekoliko dana nakon Sunseta, vrijeme je za Europsko nogometno prvenstvo, ubrzo nakon toga su i Olimpijske igre, tako da je ljeto 2024. prava prilika za dodatno pomicanje granica.