POGLED U 2023., OČEKIVANJA OD 2024.

Pogled unazad na izazove i uspjehe IT sektora u 2023. godini

Pogled unazad na izazove i uspjehe IT sektora u 2023. godini

Cijela 2023. za IT sektor bila je godina puna izazova. Industrija, koja je do sada neprestano rasla, doživjela je zastoj, a uobičajeni način poslovanja se puno promijenio. Svjetske korporacije poput Facebooka, Googlea i Amazona, kao i mnoge druge, morale su se suočiti s ovim promjenama i provesti opsežne reorganizacije. Ova neočekivana promjena iznenadila je i nas i usmjerila na bolju organizaciju i veću efikasnost.

Preispitali smo hrpu internih procesa i poboljšali produktivnost. Uspjeli smo poboljšati naše interne operacije kako bismo bili agilniji i produktivniji, što se pokazalo efikasnim. Zadnji kvartal je bio odličan, a i prvi kvartal iduće godine izgleda sjajno. U Q-u smo trenutno zadovoljni aktualnim stanjem projekata, koji je opet na istoj razini kao kada je industrija bila na svom vrhuncu, samo što su sada klijenti veći i ozbiljniji jer smo se radi krize fokusirali na dugoročni poslovni odnos s najvećima.  

Uspjeli smo ostvariti suradnju s vodećim britanskim medijem The Sun i ojačati svoju poziciju u Švicarskoj i na brzorastućem tržištu Saudijske Arabije na kojem bilježimo rast prihoda od preko 90% u odnosu na prošlu godinu, kroz otvaranje suradnje s novim partnerima i širenje suradnje s postojećim. Uz to, vidimo snažan oporavak UK tržišta gdje će prihodi u 2023. godini biti 40% veći od prihoda ostvarenih 2022. godine.

Iako industrija ponovno raste, u Q-u smo svjesni da je taj rast uvijek pod rizikom od novih geopolitičkih ili globalnih ekonomskih kriza. Pažljivo pratimo globalne događaje, ali smo ipak vrlo optimistični za budućnost.