POGLED U 2023., OČEKIVANJA OD 2024.

Nastavak rasta Glova u Hrvatskoj

Nastavak rasta Glova u Hrvatskoj
Drago Cota, generalni direktor, Glovo Hrvatska

Iza Glova je uspješna godina na što smo iznimno ponosni. Posebno nam je zadovoljstvo istaknuti značajan rast u nekoliko ključnih područja. Prije svega, primijetili smo značajan porast broja korisnika, što svjedoči o visokoj kvaliteti naših usluga i povjerenju koje smo stekli na tržištu.

S druge strane, rast broja narudžbi jasno ukazuje na veliku potražnju za našim uslugama. Hrvatski građani ukazali su nam veliko povjerenje, a prema podacima, Hrvatska je u 2023. godini na 3. mjestu u jugoistočnoj Europi po broju isporučenih narudžbi. Radujemo se nastavku ovog pozitivnog trenda i planiramo daljnje napore kako bismo još više zadovoljili potrebe naših korisnika.

Kada su u pitanju narudžbe namirnica, bilježimo zamjetan rast, a ono što se posebno ističe je popularnost Glovo Express trgovina u Zagrebu koje bilježe rast narudžbi za više od 140% u odnosu na 2022. godinu.

Također smo ponosni na sve veći broj partnera koji su se pridružili našem poslovnom ekosustavu - trenutačno Glovo surađuje s više od tri tisuće partnera u Hrvatskoj. Partnerstva su ključna za širenje utjecaja i jačanje suradnje, a ova godina pokazuje da smo na dobrom putu i da je naša poslovna strategija temeljena na postupnom i planskom razvoju ispravna. Glovo je u posljednjih godinu dana u Hrvatskoj povećao broj partnera dostupnih u aplikaciji za više od 22%, a broj lokalnih malih tvrtki povećao se za 35%.

Što se tiče evolucije poslovanja i rezultata, mogu reći da smo na vrlo dobroj točki našeg razvojnog puta i svakako nastavljamo u tom smjeru, jer prepoznajemo izniman potencijal tržišta i posvećeni smo ulaganju u konsolidaciju našeg poslovanja u Hrvatskoj.

Sveukupno, ovu poslovnu godinu ocjenjujemo izuzetno pozitivnom, a u sljedeće razdoblje ulazimo s optimizmom, s ciljem da zadržimo i nadmašimo do sada postignuto. Tome u prilog svakako ide i podatak da je i ove godine nastavljen kontinuirani rast broja dostavljača (trenutno ih ima preko dvije tisuće).

Istodobno, uspješno smo odgovorili na stvarne izazove kao što su inflacija i rastući troškovi goriva jer smo pomno pratili situaciju, osiguravajući da se radni uvjeti i beneficije za dostavljače koji dostavljaju putem platforme Glovo poboljšavaju svaki mjesec.

Posebno se želim osvrnuti na činjenicu da smo tijekom 2023. godine započeli suradnju s nizom izuzetno kvalitetnih partnera, poput Umamija ili Pet centra te na činjenicu da Glovo trenutno ima kvalitetnu suradnju s više od 1000 brendova samo kada je u pitanju prehrambena vertikala, što znači da Glovo ima jednu od najbogatijih ponuda proizvoda za naše korisnike na hrvatskom tržištu.

Ove godine nastavili smo s radom na novim idejama i projektima. Tako smo predstavili nove mogućnosti oglašavanja i usluge za partnere i brendove, integrirane u novu ponudu - Glovo Ads. Uz alate koje nudi Glovo Ads, kako veliki multinacionalni brendovi tako i mali restorani i trgovine mogu ubrzati svoj rast unutar aplikacije i povećati vidljivost među korisnicima.

Na ovaj način želimo razviti suradnju s brendovima i tvrtkama kako bismo ih podržali u širenju publike, izgradnji lojalnosti korisnika i povećanju prodaje unutar aplikacije.

U godini u kojoj smo obilježili četiri godine poslovanja u Hrvatskoj, obilježili smo i godinu dana od uvođenja inicijative Couriers Pledge, s ciljem poboljšanja iskustva dostavljača koji dostavljaju putem naše platforme. Program je prvi u industriji s ciljem stvaranja pozitivnog utjecaja na sve dostavljače stvaranjem najboljih praksi. Naime, kako bi omogućio pristup većoj sigurnosti i zaštiti vozača dostave koji surađuju s aplikacijom, Glovo je za njih pokrenuo tečajeve sigurnosti na cestama.

Tako su od lipnja prošle godine organizirane prezentacije predstavnika policije o prometnim propisima, radionice o e-biciklima te brojne sigurnosne edukacije za vozače dostave. Kroz ove edukacije Glovo i njegovi partneri podigli su svijest o cestovnoj i osobnoj sigurnosti kod dostavljača i svih ostalih građana. Rezultat ovih edukacija je vidljiv napredak u ponašanju dostavljača na cesti, posebice kod vozača motocikala, a stopa prijavljenih šteta u osiguranju pala je za 50% u prvoj godini projekta.

U četiri godine koliko je Glovo ovdje, Hrvatska se pokazala kao rastuće tržište s brojnim mogućnostima, stoga kontinuirano širimo ponudu i poslovanje, dodajemo nove partnere i jačamo prisutnost u urbanim središtima, što ćemo činiti i dalje, kako bi višekategorijska ponuda zadovoljila potrebe svakog korisnika Glova.

I u budućnosti će nam fokus biti na rastu Q-Commerce kategorije i stvaranju veće vidljivosti naših usluga u svim kategorijama, a ne samo u kategoriji dostave iz restorana.

Osim toga, nastavit ćemo usmjeravati naše napore na najbržu i najsigurniju isporuku i pružanje najugodnije interakcije korisnika s našom platformom, uz ispunjavanje njihovih svakodnevnih potreba.