Najpoželjniji poslovi desetljeća

Najpoželjniji poslovi desetljeća

Otkako je ugledni Harvard Business Review presudio da je podatkovni znanstvenik “najpoželjniji posao 21. stoljeća” zainteresirane strane znaju koja profesija ima najsvjetliju budućnost. Ipak, trenutno LinkedIn Izvješće o novim poslovima (LinkedIn Emerging Jobs Report) otkriva da će tvrtke u narednim godinama tražiti i niz drugih zanimanja.

Astrid Kleinhanns-Rollé, izvršna direktorica poslovne škole WU Executive Academy, pomno je prošla kroz trendove vezane uz radna mjesta u 2020-ima i analizirala zašto poslodavci traže određene tipove stručnosti i koje će srodne vještine i kompetencije trebati zaposlenicima u budućnosti, a izgleda da su ova zanimanja „otporna“ i na Covid-19.

Transformacija poslovnog svijeta odvija se zapanjujućim tempom, a tvrtke su se upustile u žestoko natjecanje za dobro obučene stručnjake koji su u skladu s promijenjenim zahtjevima tržišta. Astrid Kleinhanns-Rollé, izvršna direktorica poslovne škole WU Executive Academy, zna koji trendovi vezani za radna mjesta su i bit će privlačni za poslodavce i radnu snagu. Navedena zanimanja neće izgubiti na privlačnosti ni u doba obilježeno koronavirusom.

AI specijalist

Umjetna inteligencija (AI) već podržava procese na mnogim područjima, ali tu se neće zaustaviti: očekuje se da će u skoroj budućnosti AI rješenja postati osnova novih poslovnih modela i inovativnih proizvoda - od zdravstvene aplikacije, aplikacije za samostalno učenje do autonomnog  vozila. Kao posljedica toga, povećala se potražnja za stručnjacima iz ovog područja, budući da se tvrtke bore za AI specijaliste.

ČINJENICE: Broj specijalista za AI povećao se 19 puta od 2015. U SAD-u potražnja za stručnjacima za AI godišnje se povećava za 74%. Da bi se optimalno pripremili za ovu profesiju, specijalisti za AI trebali bi biti stručni u sljedećim područjima: strojno učenje (machine learning), Python, TensorFlow, dubinsko učenje (deep learning), računalni vid (computer vision) i, naravno, AI.

Inžinjer robotike

Robotika je na rubu transformirajućeg koraka prema naprijed: pametni roboti ne samo da će obavljati različite vrste poslova u tvornicama, već ćemo ih susresti i u brojnim drugim profesionalnim i privatnim područjima primjene. Stručnjaci će osmisliti odgovarajuća rješenja za stvaranje robotskih sustava za koja trebaju dobro razumjeti makroekonomiju.

ČINJENICE: Robotika se trenutno svrstava među najbrže rastuće industrije u cijelom svijetu. Privlačnost inženjerstva robotike proizlazi iz činjenice da ona ne uključuje samo rad na hardverskom i softverskom rješenju, već i na botovima. Inženjeri robotike imaju idealne vještine u sljedećim područjima: automatizacija robotskih procesa, UiPath, Blue Prism, Automation Anywhere i robotika.

Podatkovni znanstvenik

Tvrtke rado angažiraju podatkovne znanstvenike jer upravljaju najvećim bogatstvom organizacija: podacima o kupcima, proizvodima i tržištu. Ne samo IT stručnjaci, već i izvršni direktori, kao i menadžeri zaduženi za marketing i proizvode, moraju interpretirati podatke i na njima temeljiti svoje strateške odluke. Dakle, za osmišljavanje učinkovitih mjera ključno je znati čitati podatke. Ovdje su važni podatkovni znanstvenici koji pružaju dragocjenu osnovu za praktičnu provedbu.

ČINJENICE: Stručnjaci rade s najnovijim nalazima na polju data mininga, strojnog učenja, Phyton, R ili Apache Spark. Upravo ta raznolikost čini posao podatkovnih znanstvenika tako zanimljivim i jedinstvenim.

Customer success direktor

Potencijalni nedostatak digitalizacije sastoji se u tome što se neki kupci osjećaju zapuštenima, previđenim ili pogrešno shvaćenima - usprkos brojnim mogućnostima komunikacije s tvrtkama. Neuspjeli pokušaji traženja informacija o proizvodu putem telefonske linije samo je jedan primjer. Stručnjaci za uspjeh kupaca (customer success) i direktori uspjeha kupaca odgovorni su za to da kupci budu zadovoljni i lojalni kompaniji. Ne radi se samo o korisničkoj podršci u konvencionalnom smislu. Zaposlenici zaduženi za uspjeh korisnika aktivni su u više odjela, povezujući prodaju, podršku, uslugu i sam proizvod. Kupac je kralj ili kraljica jer, kao i u davna vremena, cilj je pretvoriti ih u strastvene obožavatelje tvrtke.

ČINJENICE: Uspjeh kupaca naveden je kao treći najvažniji faktor rasta za tvrtke koje prate prodaju i marketing. Privlačnost posla leži u mogućnosti kombiniranja mekih vještina (upravljanje odnosima s kupcima) i tvrdih vještina (account managament, softver kao usluga, koji se još nazivaju SaaS, Salesforce itd.) na praktičan način.

Izvršni direktor za etiku i održivost

Održivost i njena uloga u poslovanju znatno se promijenila tijekom posljednjih godina jer organizacije sve više postaju svjesne (financijskih) posljedica uspješne strategije održivosti. Posljedično,  dugoročni vrijednosno orijentirani pristup ključan je za gospodarske, ekološke i socijalne inicijative organizacije - i netko mora biti zadužen za njih. Izvršni direktor za etiku i održivost osigurava da je strategija održivosti tvrtke sastavni dio cjelokupne poslovne strategije i da se strateški ciljevi provode u svakodnevnoj poslovnoj praksi.

ČINJENICE: Za ovaj je posao potreban zdravi dio asertivnosti uz temeljito poznavanje organizacije. „Poželjno“ je jer se stručnjaci bave zadacima koje smatraju smislenim, dajući vrijedan doprinos i poslu i društvu u svom radu.

Specijalist za cyber-sigurnost

S rastom mreža i napretkom digitalizacije, rizik od cyber-napada eksponencijalno je porastao. To se odnosi i na javne institucije, međunarodne korporacije i na lokalna mala i srednja poduzeća. U ovom slučaju organizacijama su potrebni stručnjaci sposobni provoditi pojedinačne mjere, kao i kontinuirani nadzor nad cijelim sustavima. Ovi stručnjaci rade koncepte i strategije temeljene na najnovijim tehnologijama kako bi osigurali učinkovitost mjera na duži rok.

ČINJENICE: Najnoviji izvještaj Data Breach QuickView jasno naglašava koliko su važni stručnjaci za kibernetičku sigurnost. Prošle godine broj cyber napada u cijelom svijetu porastao je za 50% u odnosu na prethodnu godinu, a očekuje se da će se taj trend nastaviti. Cyber-sigurnost dobiva na značaju jer će u budućnosti uspjeh ili nedostatak uspjeha organizacije još više ovisiti o tome koliko će se ona učinkovito zaštititi u digitalnoj sferi. Dobar specijalist za kibernetičku sigurnost posjeduje sljedeće vještine: stručnost u informacijskoj sigurnosti, mrežnoj sigurnosti, procjeni ranjivosti i cyber-sigurnosti općenito.

Menadžer za digitalnu transformaciju

Svi govore o digitalnoj transformaciji - ali tko je provodi? Razgovor o digitalnoj budućnosti organizacije sklon je previdjeti upravo one ljude koji moraju podržati i poboljšati transformaciju. Suočavaju se s ogromnim izazovima i moraju posjedovati mnoštvo vještina za učinkovito ispunjavanje svojih uloga kao voditelja digitalne transformacije. Oni su stručnjaci koji definiraju, izvršavaju i prate projekte povezane s digitalnom transformacijom.

ČINJENICE: S obzirom na svoj zahtjevan profil posla, menadžerima digitalne transformacije nije dovoljno samo dobro razumijevanje makroekonomije, već i vještine upravljanja projektima. Moraju razumjeti i tehnološke i poslovne zahtjeve i moraju biti u mogućnosti primijeniti interdisciplinarni pristup kako bi surađivali sa stručnjacima iz različitih odjela. Uostalom, uspješna digitalna transformacija može uspjeti samo ako je se provodi timski.

 

* O autoru: Astrid Kleinhanns-Rollé, izvršna direktorica poslovne škole WU Executive Academy

Još iz kategorije

Život poslije izolacije: Uredski poslovi više neće biti isti

Život poslije izolacije: Uredski poslovi više neće biti isti

27.05.2020. komentiraj

Pandemija koronavirusa zatvorila je u jednom trenutku više od polovice stanovništva u njihove domove pa samim time i primorala organizacije da zaposlenima omogući rad od kuće.

5G uređaji stižu, no ima li za njih mreža?

5G uređaji stižu, no ima li za njih mreža?

25.05.2020. komentiraj

Koronavirus se pokazao opasnijim no što se isprva mislilo i dočekao cijeli svijet na “krivoj nozi” te doslovno zatvorio kompletne države. A među njima su tri iznimno moćne kad se radi o mobilnim mrežama pete generacije (5G) - Kina, Južna Koreja i Sjedinjene Američke Države.

Big Data - veliki utjecaj za malo i srednje poduzetništvo

Big Data - veliki utjecaj za malo i srednje poduzetništvo

22.05.2020. komentiraj

Nisu samo veliki igrači ti koji mogu imati koristi od naizgled beskrajnog Big Data potencijala. Male i srednje tvrtke trebale bi biti jednako svjesne snage svojih podataka. Međutim, u praksi veliki broj malih i srednjih tvrtki uopće ne koristi svoje podatke. Profesor Axel Polleres, akademski direktor sekcije Professional MBA Digital Transformation & Data Science na WU Executive Academy, predstavio je kako male i srednje tvrtke mogu koristiti Big Data u svoju korist čak i bez velikog proračuna i posebnog odjela.