KOMENTAR: Odlični rezultati A1, oštra borba za korisnike s Telemachom

KOMENTAR: Odlični rezultati A1, oštra borba za korisnike s Telemachom

Foto: Damir Brkić / Tomich Productions

Poslovni rezultati A1 Hrvatska u prvih devet mjeseci pokazuju kako je kompanija usprkos krizi kojai dalje traje ostvarila zaista odlične rezultate uz rast svih ključnih pokazatelja. Prihodi su rasli i zbog povratka roaming prihoda zbog jako dobre turističke sezone.

Rast prihoda i operativne dobiti odnosno EBITDA pokazuje kako kompanija, koja je druga po veličini na domaćem telekom tržištu, pokazuje da A1 ima podosta aduta u rukavu, uskoro se otvaranja njihov novi podatkovni centar u Novom Zagrebu, a borba na fiksnom tržištu dodatno se održava u segmentu optike, a tu je i nova borba s Telemachom jer tvrde kako je riječ o praksi koja baš i nije dopuštena.

Kako se o utrci za svakog korisnika na optici ne biraju sredstva, tvrde naši izvori s telekom tržišta, sve to dobiva potvrdu u riječima Gorana Manestara CFO-a A1 Hrvatska. On ističe dio optičke infrastrukture po zgradama Telemach nažalost neovlašteno koristi i pojašnjava da bi bilo naravno puno bolje da napore i resurse koje ulažemo u rješavanje ove neprofesionalne situacije, kojom smo neugodno iznenađeni, možemo u potpunosti uložiti u daljnji rast i razvoj najveće i najbolje optičke mreže u Hrvatskoj.

„Svakako nećemo dozvoliti da nelojalna konkurencija na bilo koji način utječe na iskustvo i kvalitetu usluge koju pružamo korisnicima. Tako od kolovoza ove godine akvizicijom i aktivacijom spektra pružamo usluge na gigabitnoj 5G mreži, koja je temelj digitalizacije i ravnomjernog razvoja Hrvatske. Uz pametna ICT rješenja, upravo su 5G i optička mreža temelji za ubrzanje gospodarskog razvoja i konkurentnosti. S najmodernijom tehnologijom nastavljamo graditi bolju digitalnu budućnost“, ističe u komentaru za ICTbusiness.info na rezultate Manestar.

Bit će zanimljivo kako će se ova priča rasplesti i što će se točno događati kada je riječ o ubrzanom uvođenju optike koju rade sva tri domaća telekoma Hrvatski Telekom, A1 Hrvatska i Telemach Hrvatska koji sad čeka odobrenje za preuzimanjem Optima Telekoma. Za očekivati je i reakciju domaćeg telekom regulatora HAKOM-a koji za dobrobit svih korisnika treba voditi računa o redu na tržištu i jednakim uvjetima i pravilima za sve.

Još iz kategorije

Razvojni put budućeg menadžera

Razvojni put budućeg menadžera

08.12.2021.

„Menadžer je osoba odgovorna za kontrolu ili upravljanje organizacijom ili grupom osoblja.“

Što će sve kvantno računarstvo promijeniti u svijetu?

Što će sve kvantno računarstvo promijeniti u svijetu?

29.11.2021.

Najveće tehnološke kompanije na svijetu trude se napraviti značajniji iskorak na području kvantnog računalstva, kako bi probili postojeće granice i uvele nas u jedno potpuno drugačije računalno doba. I dok su ove želje još do prije koju godinu bile nekako namijenjene za daleku budućnost, čini se da je ona pred vratima.

Laptopi s ekranom od 16 inča su IN

Laptopi s ekranom od 16 inča su IN

27.11.2021.

Prijenosna računala s većim zaslonima dosad su bili namijenjeni prvenstveno gamerima i kreativnim profesionalcima, ali vremena se mijenjaju i vidimo situaciju u kojoj sve više proizvođača na tržište odlučuje plasirati uređaje sa 16 inča.