Jeftini mobiteli u današnje doba ne znače da su loši

Jeftini mobiteli u današnje doba ne znače da su loši

Foto: DepositPhotos

Ne tako davno se znalo koje jeftine pametne telefone kupiti, a da zadovolje potrebe korisnika u smislu koji zahtijeva moderno doba, no u današnje vrijeme tako nešto uvelike se promijenilo. Ne u smislu da ne postoje cjenovno prihvatljivi mobilni uređaji već je jako teško pronaći neki koji za malo novca nije jeftin!

Primjerice, nekad se znalo da su to Moto G ili Moto E, ali u 2020. su Android pametni telefoni otišli jako daleko. Sad se za manje od tisuću kuna mogu kupiti brandovi kao Nokia, Huawei, Xiaomi, Alcatel, Lenovo, Motorola... Upravo zbog činjenice da su takvi uređaji iznimno popularni kod korisnika, drugi su proizvođači odlučili "zakoračiti" na to tržište. U prvom redu - Samsung.

Samo, mora još napraviti mali korak da uistinu dođe do cijene ispod tisuću kuna. Jer, njegovi Galaxy A50 i Galaxy M30 su bliže dvije tisuće kuna nego tisuću, tako da će korisnici ipak birati kineske proizvođače. Jest, u srednjem cjenovnom rangu Samsung bilježi izniman uspjeh, pa tako Galaxy A serija u zapadnoj Europi čini gotovo dvije trećine isporuka u drugom kvartalu - od njih 18,2 milijuna!

Ali, dok Samsung uistinu ne krene prema najnižem cjenovnom rangu, ne može se spominjati u ovom kontekstu. Zato Xiaomi može i daleko je najjači po onome što nudi za najmanje novca. Primjerice, njegov Redmi Note 7 je na oko tisuću kuna i pokoju kunu skuplji od Huaweijeva Honor 8X. No, ostavlja bolji dojam po pitanju onoga što može.

Naravno, o tome se može raspravljati, ali najbitnije je to što cjenovno najdostupniji uređaji imaju i 4GB radne memorije, 32GB kapaciteta, baterije od 3000mAh ili više, najnoviju verziju Android operativnog sustava, što znači da korisnik ima uistinu sve što mu treba za današnje vrijeme - na dlanu.

Ukratko, u današnje vrijeme teško je pogriješiti s kupnjom mobilnog uređaja i to je uistinu sjajna situacija.

Još iz kategorije

Stvari za koje će svi prodavači složiti da im nisu baš drage u njihovom poslu

Stvari za koje će svi prodavači složiti da im nisu baš drage u njihovom poslu

22.09.2020. komentiraj

Ne biste vjerovali, ali zaista je izazovno za pronaći statistiku koliko je zaposlenih u prodaji globalno. No, statistike za SAD se u vrlo transparentne i lako dostupne. Otprilike 15 milijuna prodavača u Sjedinjenim Državama živi od jedne od najstarijih svjetskih profesija – dakle prodaje. Svi prodajemo različite stvari, a naša iskustva razlikuju se ovisno o industriji, zemljopisnom položaju i vrsti prodaje u kojoj poslujemo. Ali svi prodavači dijele zajedničku vezu u onome s čime se svakodnevno moramo nositi. Samo prodavač (ili bivši prodavač) razumije borbu i stvari koje ljude na terenu mogu izluditi. U nastavku pišem o stvarima za koje mislim da se svi prodavači složiti da ih mrze.

Edge computing i mini podatkovni centri budućnost su industrije podatkovnih centara

Edge computing i mini podatkovni centri budućnost su industrije podatkovnih centara

21.09.2020. komentiraj

Edge computing neće mijenjati industriju podatkovnih centara već će ju nadopuniti sukladno promjenama koje tehnologija i potrebe tržišta donose. Promjene koje nastaju odnose se na povećanu gustoću prisutnosti mikro i mini podatkovnih centara uz tradicionalne velike centralizirane podatkovne centre koji su već prisutni.

Projekt: U Hrvatskoj krenuo razvoj nove metodologije za mjerenje AI kapitala zemalja

Projekt: U Hrvatskoj krenuo razvoj nove metodologije za mjerenje AI kapitala zemalja

18.09.2020. komentiraj

Zemlje se konstantno uspoređuju po nizu kriterija. U zadnjem periodu smo vidjeli usporedbe u reakcijama i metodama borbe sa korona virusom, standardno se rade mjerenja ekonomskih pokazatelja, BDPa, nezaposlenosti, korupcije itd.