Iza svake uspješne žene stoji – muškarac

Iza svake uspješne žene stoji – muškarac

One su obrazovane, pametne, zgodne i vrlo sposobne u poslu. Vode urede, skupove i ljude, organiziraju događanja i donose velike profite, a zovu ih kašmir mafija zbog velike moći u tzv.muškom poslovnom svijetu.

Tako se, možda se sjećate, zvala jedna popularna serija sa ženama u glavnoj ulozi emitirana davne 2008. godine. No, bez obzira na fikciju stiglo je vrijeme, više no ikada prije, uspješnih poslovnih žena.

Što žene zapravo donose poslu i zbog čega ih počinjemo primjećivati?

  • definitivno novu snagu uz iznimno razvijena čula. Ne kažu bez razloga da intuicija zlata vrijedi, kada ne znaš kojim smjerom krenuti. Pa zašto onda za savjet i mišljenje ne pitati ženske kolegice?
  • drugačije sposobnosti i emotivnije pristupe. Naravno, treba nam muške logike i realnosti u donošenju odluka i delikatnim poslovnim situacijama. No, zar nije dokazano da nas emocije, posebice one u poslu, mogu odvesti do nekih novih nivoa? Gotovo pa sigurno Steve Jobs ne bi bio legenda kakva je danas, da nije imao feelinge i navale pozitivnih emocija. Isto to možemo reći za još x uspješnih muškaraca u poslu, koji pokazuju svoje osjećaje
  • otkrivanje zamki, opasnosti i prijetnji koje se događaju. Žene su u poslovnom okruženju posebno nadarene za otkrivanje mogućih opasnosti. Ne samo da odlično vladaju kriznim situacijama, već će se poprilično dobro snaći u svladavanju prepreka koje pred njih stavite. Uostalom, koliko velika prepreka mora biti da je jedna žena ne bi mogla savladati, kada u gotovo jednom danu ista ta osoba obavi 850 različitih obiteljsko-kućanskih aktivnosti?
  • znanje. Više no ikada prije, žene koriste tehnologiju što god radile. Pokreću se i učlanjuju u online i live grupe za razmjenu savjeta oko brendinga, poduzetništva, obrta, inovacija, gadgeta, smart aplikacija, niša, e-commercea...i žele znati sve! Čitaju, surfaju, googlaju, pretražuju, komentiraju, istražuju i otkrivaju 0-24 sata. Gotovo da ne postoji branša o kojoj ne raspravljaju i u koju se ne razumiju. Znatiželjnije su i zainteresiranije no ikada prije. I baš zbog toga, uspijevaju (pred)voditi u poslovima koje rade
  • rade brzo, u multitaskingu i proaktivno. Možda se još uvijek boje javiti se prve i reći da nešto znaju prije drugih, posebice šefova. Ali sve više žena, postaje sve proaktivnije. Definitivno je tu zaslužna još jedna 'ženska' sposobnost – raditi 5 stvari u isto vrijeme


Ipak, nakon svega što mi žene znamo i možemo, nismo potpune ako se ne ostvarimo na svim područjima. Ljubav, brak i djeca (ili barem jedno od ovog troje) nešto su što želi baš svaka, koliko god uspješna bila u poslu. Pa ako iz nas stoji stabilni muškarac, postajemo još uspješnije.

Na kraju, važno je znati - kašmir mafija nikada neće biti prijetnja, ali nova snaga koja će zajedno s muškarcima činiti još veća poslovna čuda – definitivno!

 

Autorica: Martina Kocijan

Još iz kategorije

Ne kupujte nove TV-e

Ne kupujte nove TV-e

22.01.2020. komentiraj

Razvoj televizora kao da je usporio jer sami princip onoga što ti uređaji nude jest što kvalitetnija slika, što bolji zvuk, što veći ekran, što manje odsjaja i dizajn koji se uklapa u interijer. U tom smjeru je išao i ovogodišnji CES sajam u Las Vegasu, gdje se moglo vidjeti podosta noviteta, a zaključak stručnjaka je identičan - dosadno.

SSD je najbolja stvar koja se dogodila PC hardveru u posljednjem desetljeću

SSD je najbolja stvar koja se dogodila PC hardveru u posljednjem desetljeću

20.01.2020. komentiraj

Podatkovni centri još uvijek se oslanjaju na klasične hard diskove jer su dugotrajniji, jeftiniji i s većim kapacitetom no alternativa koju nude daleko brži SSD (Solid State Drive) diskovi. No, kad se govori o komercijalnom tržištu, SSD je uspio nadmašiti HDD i to je velik uspjeh s obzirom da se na njemu radilo cijelo prošlo desetljeće.

Kvantna računala će moći probiti enkripciju kriptovaluta za svega nekoliko sekundi

Kvantna računala će moći probiti enkripciju kriptovaluta za svega nekoliko sekundi

17.01.2020. komentiraj

Kvantno računalstvo donijet će cijeli niz promjena u tehnološkom smislu, ali i šire, no Joseph Liu, stručnjak iz HCASH ističe i jedan problem koji se veže uz pitanja sigurnosti. Naime, ta će računala biti toliko moćna da će bez problema moći probiti kriptirane podatke u svega nekoliko i zato se naglašava da treba napraviti korake kojima bi se spriječio problematičan scenarij. Dakle, svaka kriptovalute u takvoj situaciji našla bi se u opasnosti.