ICTbusiness TV: Medicina, digitalna transformacija i izvozni poslovi

ICTbusiness TV: Medicina, digitalna transformacija i izvozni poslovi
DepositPhotos / Ilustracija

Pred vama je još jedna ICTbusiness TV emisija nastala u doba ove krize i donosimo vam vrlo zanimljive teme ponovno u drugačijem formatu jer nema događanja, ljudi drže distancu pa smo mi odlučili da ih dovedemo u naš virtualni studio.

U ovoj TV emisiji donosimo vam razgovor s dr. Ivorom Kovićem koji je zajedno sa svojim timom osmislio zaštitnu masku namijenjenu medicinskim djelatnicima koja kombinira postojeću ronilačku masku s medicinskim filterom čime štiti medicinske djelatnike. CroResp hrvatska je respiratorska maska koji zdravstvene djelatnike uspješno štiti od koronavirusa.

Razgovarali smo i s Ivanom Skenderom glavnim direktorom za transformaciju poslovanja, ljudske potencijale i korporativne komunikacije A1 Hrvatska koji nam govori o tome kako se poslovanje transferima kako interno tako i eksterno, kako se sve više i lakše radi od kuće odnosno kada se stvari vrate u normalu s bilo kojeg mjesta i bilo kada. Međutim, vrijeme koje dolazi prema njegovim riječima donosi i druge velike promjene u svijetu ICT tehnologija jer će se tu govoriti prije svega o dolasku nove generacije mobilne telefonije odnosno 5G mreža, ali i rješenja u segmentu interneta stvari. Sve tu to rješenja i tehnologije koje će nakon ove kroz još više i brže mijenjati svijet.

Za kraj ove još jedne emisije nastale u našem virtualnom studiju donosimo razgovor sa Svenom Marušićem, managing partner agencije Five koji u nju dolazi nakon niza vrlo uspješnih poslova i izlaska u turističke vode i njegovu veliku ljubav surfanje. On je prije agencije Five radio u Microsoftu, Hrvatskom Telekomu gdje je bio šef IT-a i nakon toga kreće i u poduzetničke vode osnivajući vrlo uspješnu konzultantsku tvrtku Infocumulus koji je na kraju preuzeo jedan od najvećih domaćih IT igrača Span. Kako se Five nastavlja razvijati u krizi, što se na tržištu događa i to onom izvoznom jer Five je prema njegovim riječima okrenuti prije svega američkom tržištu poslušajte u još jednoj ICTbusiness TV emisiji.