ICT na Ti: Digitalizacija prodaje automobila

ICT na Ti:  Digitalizacija prodaje automobila
DepositPhotos / Ilustracija

Neostar je od početka najavljivao da će platforma postati eko-sustav za rabljena vozila koji će ponuditi cjelovito digitalizirano iskustvo kupnje, prodaje i održavanja automobila, ističe Dimitrije Trbović u novoj ICT na Ti televizijskoj emisiji.

Jedan važan dio, možda po nama i važniji od same prodaje automobila je mogućnost pronalaženja servisa i cijene servisiranja vozila.  Neostar je počeo zaokruživati svoju platformu nuđenjem unaprijed definiranih servisnih paketa, a kako ističe Trbović to je najuzbudljiviji dio jer smo morali 5 milijardi zapisa u bazama optimizirati kako bi na tri klika miša mogli u nekoliko sekundi korisniku vratiti rezultat s ponudom paketa i cijena za točno njegovo vozilo.

Koriste industrijske API-jeve koji im omogućuju dohvat tvorničkih normativa za sve marke vozila na svijetu i za sve radove na njima koji se odvijaju u servisu. S tim su dobili tehničku mogućnost da normativ bude odmah prilagođen bilo kojoj zemlji na koju se planiraju proširiti. Normativ servisa određuju proizvođači te ga konfiguriraju za nove modele i on im daje podatak o potrebnim dijelovima te broju radnih sati za svaku servisnu operaciju.