Twitch i Roblox.com vodeće gaming web stranice s tržištnim udjelom od 20 posto

Twitch i Roblox.com vodeće gaming web stranice s tržištnim udjelom od 20 posto

Unazad tri godine, više od 200 milijuna ljudi uključilo se aktivno u PC gaming svijet i okrenulo videoigrama, što znači da je od 2019. i 1,55 milijardi gamera, brojka u ovoj godini dosegla 1,77 milijardi.

Kako bi bili informirani o svemu što se događa u industriji i oko nje, zadužene su specijalizirane web stranice, a uvjerljivo vodeći po tom pitanju su Twitch.tv i Roblox.com. Prema podacima Mejores Apuestasa, te dvije stranice čine 20 posto ukupnog udjela po pitanju prometa pristiglo sa stolnih računala.

Što se Twitcha tiče, kao platforma za streaming videoigara probio se prije desetak godina, a otkako ga je za 970 milijuna američkih dolara 2015. preuzeo Amazon, samo je počeo rušiti rekorde. Koji su pristizali u većoj mjeri tijekom pandemije koronavirusa prošle godine, kad se uvelike povećao broj posjetitelja platforme, ali i aktivnih igrača, kao i kreatora sadržaja.

Kad pak odvojimo Twitch kao zasebnu stavku, dolazimo do toga da generira 10,49 posto ukupnog prometa sa stolnih računala. Prometa koji se tiče videoigara. Zatim slijedi Roblox s 10,04 posto i daleko iza je Steampowered s 1,41 posto pa Kahoot s 0,3 posto i PCH s 0,26 posto...

Najviše prometa Twitch dobiva iz Sjedinjenih Američkih Država, 22,67 posto. Zatim slijede Njemačka (6,73 posto), Kanada (4,28 posto), Rusija (4,18 posto) i Francuska (4,16 posto).

Iako je Steam iznimno relevantan i u travnju je dosegao najviše korisnika u povijesti, njih gotovo 27 milijuna, ima manje novih naslova na platformi nego prije dvije godine. Tad ih je bilo čak 8000, prošle čak 10.263 i kroz prvih šest mjeseci ove godine samo 3031.

Dakle, iako gaming kao takav uživa iznimnu popularnost, svega nekoliko "igrača" na tržištu uistinu uspijeva izvući konkretniji profit iz toga. No oni su ti koji guraju sve druge prema naprijed pa to treba gledati iz tog aspekta.

Još iz kategorije

Starije generacije skloniji prijaviti cyber kriminal spram milenijalaca i generacije Z

Starije generacije skloniji prijaviti cyber kriminal spram milenijalaca i generacije Z

04.12.2021.

Predrasuda je da starije generacije imaju zadršku prema tehnologiji i da je ne razumiju, ali posljednje istraživanje pokazuje da su odgovorniji i skloniji učenju, posebno ako ih se usporedi s mlađim generacijama.

Zaštita od sofisticiranih softverskih napada

Zaštita od sofisticiranih softverskih napada

03.12.2021.

Prema Gartnerovoj analizi čak 45 posto organizacija diljem svijeta bit će pogođeno cyber napadom do 2025. U jeku napada na SolarWinds, koji je u obilježio 2021. godinu, raste potražnja za stručnjacima i rješenjima za zaštitu softverskog lanca opskrbe. Istaknuti igrač u tom području je ReversingLabs – njihov razvojni centar u Zagrebu gradi najnaprednija rješenja za suzbijanje zlonamjernog softvera (malwarea) i osiguranje softverskog lanca opskrbe.

Neograničena povezanost i zabava za bezbrižne blagdanske trenutke

Neograničena povezanost i zabava za bezbrižne blagdanske trenutke

02.12.2021.

Hrvatski Telekom ovog Božića svim svojim korisnicima donosi prigodne darove uz koje će biti povezani i moći uživati u raznim zabavim sadržajima sa svojim najmilijima. Svim korisnicima mobilnih usluga HT omogućava neograničeni Internet koji korisnici mogu aktivirati već danas kroz Moj Telekom aplikaciju te ga koristiti u razdoblju od 23. prosinca 2021. do 2. siječnja 2022. za sav nacionalni promet unutar RH.