Top 5 najboljih e-mail poslužitelja

Top 5 najboljih e-mail poslužitelja

Foto: DepositPhotos

Odabrati najboljeg e-mail poslužitelja nije nimalo lako, posebno za poslovne korisnike, koji trebaju mnogo prostora i što jednostavniji način upravljanja stotinama e-mail poruka dnevno. Stoga, treba biti podosta pažljiv kad se donosi odluka, a da pomognemo u tome, nudimo pet najboljih ove godine. Ako pitate nas.

1. ProtonMail

Cijena: od četiri do 24 dolara mjesečno

Plusevi: privatnost i kriptirane poruke

Minus: samo 500MB besplatnog prostora za pohranu

Na prvom je mjestu jer nudi sigurnost kakvu konkurencija još uvijek nije dostigla, a u poslovnom okruženju to je iznimno bitno, posebno ako se zna koliko hakeri vole napade na e-mail. Uz to, ima mnoge mogućnosti upravljanja porukama koje olakšavaju život. Uz to, nema dosadnih reklama.

2. Gmail

Cijena: od šest do 25 dolara mjesečno

Plusevi: jednostavno sučelje, G Suite koji nudi cijelu lepezu mogućnosti

Minus: cijena

Gmail ne treba posebno predstavljanje, nudi apsolutno sve što se može zamisliti po e-mail pitanjima. Nije bez razloga najpopularniji i najkorišteniji na svijetu. Uz to, G Suite dodatak, koji se plaća, podiže cijelu priču na višu razinu pa korisnici uistinu neće pogriješiti ako se okrenu Googleovim rješenjima.

3. Outlook

Cijena: 12,5 dolara mjesečno ili od 69,99 do 99,99 dolara godišnje

Plusevi: Focused Inbox, mogućnosti planera i kalendara, integracija s raznim aplikacijama

Minusa nema, Outlook je poslovno rješenje broj jedan i da nije toliko skup, bio bi izbor broj jedan. Čak ni izraženija nesigurnost no ProtonMail ne bi predstavljalo problem. Nažalost, podosta onoga što nudi se veže uz Office 365 i tu se vraćamo na cijenu, a samim time i činjenicu da je Outlook namijenjen onima koji ne štede na e-mail provideru te žele imati na jednom mjestu cijeli "mali svijet".

4. Yahoo Mail

Cijena: 1,19 dolara mjesečno

Plusevi: korisne mogućnosti kao e-mail adrese za jednokratnu uporabu, 1TB prostora

Minus: nema toliko mogućnosti "niže razine" kao konkurencija

Iako je izgubio podosta na popularnosti, u profesionalnom smislu ovo je jedan iznimno koristan alat. Ujedno, jeftin je jer se želi probiti na tržištu i vratiti bar dio izgubljene slave. Podsjeća na Gmail, ali nudi više prostora, pa čak i podršku za slanje SMS poruka. Nažalost, organizacija poruka nije izvedena na adekvatan način, labeli nisu dobro izvedeni i kustomizacija kaska za konkurencijom.

5. Zoho

Cijena: od jednog do pet dolara mjesečno

Plusevi: besplatan plan dopušta do 25 korisnika, besplatne su i mogućnosti koje se kod konkurencije plaćaju, daje značaj office alatima, kao i onima za kolaboraciju

Kao i Outlook, nismo pronašli minus za indijskog giganta koji "obitava" na tržištu druge najmnogoljudnije zemlje svijeta. Možda bi se kao zamjerka tek mogla navesti nedovoljna sigurnost, s obzirom na hakerske napade iz 2018., ali na tome se podosta radilo pa se čini da je situacija bitno bolja. Kad se dodaju cijena, sučelje, jednostavnost, podrška i mogućnosti, teško se može pogriješiti sa Zohom.

Još iz kategorije

Virtualni agenti iz Microsofta dostupni za sve bez znanja programiranja

Virtualni agenti iz Microsofta dostupni za sve bez znanja programiranja

07.08.2020. komentiraj

Moderni chatbotovi brzo su postali važan dio svake korisničke podrške, bilo da se radi o internim rješenjima za zaposlenike ili za mušterije, odnosno, korisnike usluga i proizvoda koji se nude na tržištu od strane neke kompanije ili organizacije općenito.

Napredne tehnologije pomažu platformama za e-trgovinu i trgovcima pružiti korisnicima pametnije iskustvo

Napredne tehnologije pomažu platformama za e-trgovinu i trgovcima pružiti korisnicima pametnije iskustvo

06.08.2020. komentiraj

Huawei je danas održao svoj Developer Webinar na kojem je predstavljeno unaprijeđeno rješenje za e-trgovinu. Povećanje obujma prodaje e-trgovina s 2,39 bilijuna dolara u 2018. godini na 3,46 bilijuna dolara u 2019. godini pokazuje kako sve više trgovaca i potrošača gleda online streamove za prodaju i kupnju proizvoda, a očekuje se da će ovakav tip e-trgovine nastaviti zauzimati sve veći udio u maloprodajnom sektoru. Huaweijevo inovativno rješenje stvoreno je kako bi pomoglo programerima ponuditi više mogućnosti na brzo rastućem tržištu e-trgovine, a trgovcima osigurati vrhunsko iskustvo live streaminga: lakše, brže i jednostavnije. Streaming uživo ima daleko uspješniju stopu konverzije korisnika u usporedbi s tradicionalnom e- trgovinom i učinkovitiji je u poticanju prodaje i izgradnji lojalnosti.

Android i iPhone backupi besplatni za sve s Google One aplikacijom

Android i iPhone backupi besplatni za sve s Google One aplikacijom

06.08.2020. komentiraj

Google je razveselio korisnike pametnih telefona besplatnim sigurnosnim kopiranjem podataka (eng. back up) na svojoj platformi Google One. Time se podosta olakšava svakodnevica korisnicima jer sad se ujedinjuju Drive, Gmail i Photos. Sve besplatno, jednostavno i lako dostupno.