Top 5 najboljih e-mail poslužitelja

Top 5 najboljih e-mail poslužitelja

Foto: DepositPhotos

Odabrati najboljeg e-mail poslužitelja nije nimalo lako, posebno za poslovne korisnike, koji trebaju mnogo prostora i što jednostavniji način upravljanja stotinama e-mail poruka dnevno. Stoga, treba biti podosta pažljiv kad se donosi odluka, a da pomognemo u tome, nudimo pet najboljih ove godine. Ako pitate nas.

1. ProtonMail

Cijena: od četiri do 24 dolara mjesečno

Plusevi: privatnost i kriptirane poruke

Minus: samo 500MB besplatnog prostora za pohranu

Na prvom je mjestu jer nudi sigurnost kakvu konkurencija još uvijek nije dostigla, a u poslovnom okruženju to je iznimno bitno, posebno ako se zna koliko hakeri vole napade na e-mail. Uz to, ima mnoge mogućnosti upravljanja porukama koje olakšavaju život. Uz to, nema dosadnih reklama.

2. Gmail

Cijena: od šest do 25 dolara mjesečno

Plusevi: jednostavno sučelje, G Suite koji nudi cijelu lepezu mogućnosti

Minus: cijena

Gmail ne treba posebno predstavljanje, nudi apsolutno sve što se može zamisliti po e-mail pitanjima. Nije bez razloga najpopularniji i najkorišteniji na svijetu. Uz to, G Suite dodatak, koji se plaća, podiže cijelu priču na višu razinu pa korisnici uistinu neće pogriješiti ako se okrenu Googleovim rješenjima.

3. Outlook

Cijena: 12,5 dolara mjesečno ili od 69,99 do 99,99 dolara godišnje

Plusevi: Focused Inbox, mogućnosti planera i kalendara, integracija s raznim aplikacijama

Minusa nema, Outlook je poslovno rješenje broj jedan i da nije toliko skup, bio bi izbor broj jedan. Čak ni izraženija nesigurnost no ProtonMail ne bi predstavljalo problem. Nažalost, podosta onoga što nudi se veže uz Office 365 i tu se vraćamo na cijenu, a samim time i činjenicu da je Outlook namijenjen onima koji ne štede na e-mail provideru te žele imati na jednom mjestu cijeli "mali svijet".

4. Yahoo Mail

Cijena: 1,19 dolara mjesečno

Plusevi: korisne mogućnosti kao e-mail adrese za jednokratnu uporabu, 1TB prostora

Minus: nema toliko mogućnosti "niže razine" kao konkurencija

Iako je izgubio podosta na popularnosti, u profesionalnom smislu ovo je jedan iznimno koristan alat. Ujedno, jeftin je jer se želi probiti na tržištu i vratiti bar dio izgubljene slave. Podsjeća na Gmail, ali nudi više prostora, pa čak i podršku za slanje SMS poruka. Nažalost, organizacija poruka nije izvedena na adekvatan način, labeli nisu dobro izvedeni i kustomizacija kaska za konkurencijom.

5. Zoho

Cijena: od jednog do pet dolara mjesečno

Plusevi: besplatan plan dopušta do 25 korisnika, besplatne su i mogućnosti koje se kod konkurencije plaćaju, daje značaj office alatima, kao i onima za kolaboraciju

Kao i Outlook, nismo pronašli minus za indijskog giganta koji "obitava" na tržištu druge najmnogoljudnije zemlje svijeta. Možda bi se kao zamjerka tek mogla navesti nedovoljna sigurnost, s obzirom na hakerske napade iz 2018., ali na tome se podosta radilo pa se čini da je situacija bitno bolja. Kad se dodaju cijena, sučelje, jednostavnost, podrška i mogućnosti, teško se može pogriješiti sa Zohom.

Još iz kategorije

Više od 3,5 milijuna eura za dva projekta jačanja europske cyber sigurnosti

Više od 3,5 milijuna eura za dva projekta jačanja europske cyber sigurnosti

16.01.2020. komentiraj

Europska komisija pokrenula je dva projekta za izgradnju kapaciteta za cyber sigurnost i jačanje suradnje u vezi s  cyber prijetnjama i incidentima u EU-u. Riječ je o javnoj nabavi, u okviru programa za cyber sigurnost Instrumenta za povezivanje Europe (CEF), koji je dodijeljen nakon otvorenih poziva na podnošenje ponuda. Suradnja među europskim timovima za odgovor na računalne sigurnosne incidente (CSIRT) postala je ključna u strategijama za cyber sigurnost u Europi.

Internet trgovine često koriste metode zavaravanja korisnika kako bi ih navukli na kupovinu

Internet trgovine često koriste metode zavaravanja korisnika kako bi ih navukli na kupovinu

16.01.2020. komentiraj

Opširna akademska studija provedena praćenjem više od 53 tisuće stranica raznih proizvoda na više od 11 tisuća online trgovina razotkrila je negativnu praksu zavaravanja (eng., dark patterns) korisnika kako bi kupili određeni proizvod.

Google u EU počinje nuditi korisnicima izbor predefinirane tražilice

Google u EU počinje nuditi korisnicima izbor predefinirane tražilice

15.01.2020. komentiraj

Google je za područje Europske unije već najavljivao da će korisnicima pri postavljanju Android operativnog sustava na nove ili postojeće uređaje nuditi alternative po pitanju pretrage i internetskih preglednika.