Sveta Nedelja digitalizirala izdavanje propusnica

Sveta Nedelja digitalizirala izdavanje propusnica

Upitali smo Sašu Iliševića i Ivana Vorasa o tome kako je natsala ideja za elektronsko izdavanje propusnica grada Sveta Nedjelja. Oni uglas odgovaraju kako su se jednostavno „češali tamo gdje žulja“. Aplikacija je brzo nastala, ali bi uskoro mogla biti zamijenjena e-Propusnicama koje će biti jedna od prvih usluga nastalih u sklopu projekta Centra dijeljenih usluga.

Kako je nastala ideja za izradu aplikacije?

Saša živi na području Grada Svete Nedelje, i vidio je na Facebooku stranici grada da mole građane za razumijevanje zbog zaostataka u obradi zahtjeva. Poslao je poruku preko Fejsa dogradonačelniku Davoru Nađiju, raspitao se kako izgleda proces obrade zahtjeva te ponudio pomoć i rješenje. Iz Grada su to objeručke prihvatili i aktivno su surađivali na razvoju aplikacije.

Zbog toga je nastala aplikacija koja je prilagođena djelatnicima grada da mogu što efikasnije odlučivati o propusnicama.

Što ona sve uključuje?

Aplikacija uključuje tri dijela: formular kojeg građani ispunjavaju radi dobivanja propusnice, u koju među ostalim upisuju svoju e-mail adresu; sučelje gdje djelatnici Stožera civilne zaštite pregledavaju i odlučuju o svakoj propusnici; te dio za kreiranje PDF-a s propusnicom koji se šalje na e-mail adresu građana. U sadržaju formulara smo ograničeni propisanim izgledom propunice koji je u vrijeme nastanka aplikacije bio objavljen od strane države. Naime, od početka smo planirali ugradnju OIB-a i najjednostavnijeg oblika QR koda za provjeru koji ne bi zahtijevao izgradnju posebne mobilne aplikacije za provjeru, no odustali smo od toga jer smo željeli biti što bliži propisanom izgledu formulara.

Inače je sam propisani izgled formulara dosta manjkav po našem mišljenju, ne uključuje niti OIB osobe, niti način da osobe koje kontroliraju propusnicu mogu provjeriti njenu ispravnost. Jedina "zaštita" koja je službeno predviđena su "pečat i potpis", što je manjkava zaštita čak i za 19. stoljeće.

U našoj je aplikaciji sve podređeno brzoj obradi propusnica - građani upišu formular, on dođe djelatnicima Stožera, oni u 2-3 klika mišem odobre ili ne odobre zahtjev i rezultat se šalje građanima na e-mail.

Kakva je bila reakcija grada?

Primili smo pozive i osobne zahvale od svih koji su tamo uključeni u proces obrade zahtjeva, a zahvalili su nam se i javno. Aplikacija im je značajno olakšala posao, toliko da jedna od djelatnica propusnice odobrava od kuće - a ako žele, mogu to raditi i putem smartfona. Uglavnom, presretni su što sada u redu čekanja imaju najviše nekoliko zahtjeva. I reakcije građana su i više nego pozitivne.

Također, mi smo i nakon lansiranja nastavili razvijati aplikaciju, pa smo tako naknadno u front end i back end ugradili neke izmjene koje su pomogle Gradu da vjerodostojnije odobrava zahtjeve odnosno bori se (koliko može) protiv pokušaja zlouporabe. No, opet, u tome smo bili ograničeni propisanim izgledom propusnice te, jasno, činjenicom da naša aplikacija nema pristup raznim sustavima države.

Koliko je ubrzano izdavanje propusnica?

Drastično je ubrzano izdavanje propusnica - počevši od toga da djelatnici Stožera ne moraju više u Wordu ili sličnom alatu pisati podatke o svakoj propusnici posebno, do toga da imaju pregled na jednom mjestu koje su propusnice izdane i zašto. Najzad, po obradi zahtjeva aplikacija će sama poslati gotovu propusnicu odnosno odbijenicu.

Za orijentaciju, dok je Grad Sveta Nedelja primao zahtjeve za propusnicama putem telefona i službene e-mail adrese grada, događalo se da na kraju dana ostaje i do nekoliko stotina neobrađenih zahtjeva. S našom aplikacijom, jedan je zahtjev moguće obraditi u tridesetak sekundi, pa građani nikad ne čekaju više od nekoliko minuta nakon što su podnijeli zahtjev.

Da li ste ponudili aplikaciju i drugim gradovima?

Da, iako je aplikacija nastala doslovno u dva i pol dana, od početka je zamišljena da bude korištena široko odnosno planirali smo da je se može koristiti u puno gradova istovremeno. Imamo veliko iskustvo u izgradnji efikasnih i skalabilnih informatičkih sustava, što nam je omogućilo brzo stvaranje aplikacije koja je istovremeno i sama dovoljno brza da bude široko korisna.

Kontaktirali smo svih 126 članova Udruge gradova (praktički sve gradove u Hrvatskoj) te im ponudili aplikaciju na korištenje na komercijalnoj bazi - u prvom redu kako bi mogli osigurati adekvatne serverske kapacitet, održavanje i dodavanje promjena te pružiti podršku.

I tu i dalje stojimo na raspolaganju ako se aplikacija e-Propusnice koju je upravo najavila država ne pokaže adekvatnom. Primjerice, možemo dodati QR ili sličan kod na propusnicu s linkom na stranicu za verifikaciju gdje policajac može usporediti podatke s propusnice s onime što piše u bazi.

Još iz kategorije

INFOGRAFIKA: Python i dalje najpopularniji programski jezik

INFOGRAFIKA: Python i dalje najpopularniji programski jezik

05.06.2020. komentiraj

Python programski jezik ostao je najpopularniji i u ovoj godini, prema podacima koje nude GitHub i Google Trends. Time je iza sebe ostavio Java i JavaScript programske jezike, koji su godinama dominirali na ovakvim ljestvicama.

Chrome će od idućeg mjeseca blokirati spam notifikacije

Chrome će od idućeg mjeseca blokirati spam notifikacije

05.06.2020. komentiraj

Google je najavio planove za omogućenje sustava kojim bi Chrome blokirao neželjene notifikacije te ih tretirao kao spam. Time se misli na sve one korisnike koji automatski po dolasku na neku web stranicu označe da ne žele primati daljnje obavijesti ili se pretplatiti na newsletter te web stranice.

Spotify konačno maknuo limit od 10.000 pjesama po korisničkom računu

Spotify konačno maknuo limit od 10.000 pjesama po korisničkom računu

04.06.2020. komentiraj

Glazbeni streaming servis Spotify dozvoljavao je dosad preuzimanje i čuvanje do 10.000 pjesama po korisničkom računu na do pet uređaja, ali taj nelogični limit napokon je podignut u smislu da ga više nema, pretplatnici mogu neometano preuzimati, čuvati i preslagivati pjesme na koje god načine žele. I u količini kojoj žele.