Svega 3 web konferencijske aplikacije drže 70 posto tržišnog udjela

Svega 3 web konferencijske aplikacije drže 70 posto tržišnog udjela

Foto: DepositPhotos

Pandemija koronavirusa u prvi je plan izbacila aplikacije za web konferencije, koje su postale korištenije nego ikad u povijesti te samim time iznimno privlačne investitorima. No, neke se ipak ističu više nego druge i to se može jasno vidjeti na tržišnom udjelu u Sjedinjenim Američkim Državama. Ali i u Europi...

Naime, tri najkorištenije aplikacije za web konferencije zajedno imaju više od 70 posto udjela na tržištu, što znači da konkurencija mora hvatati "mrvice" u preostalih manje od 30 posto udjela.

Dakle, na prvom mjestu je Zoom s 42,8 posto udjela i to ne čudi jer upravo je ova platforma uspjela najviše profitirati tijekom pandemije koronavirusa. Od deset milijuna korisnika u prosincu, Zoom se domogao njih više od 300 milijuna u travnju, što je nevjerojatan rast. Ali ne i slučajan jer Zoom je nudio sve što korisnicima u izolaciji treba.

Mogućnost istovremenog poziva za do 500 korisnika odjednom, sjajne besplatne mogućnosti, prikaz maksimalno 49 sudionika poziva na jednom ekranu i broje druge zanimljivosti po pitanju praćenja razgovora dok traje i nakon završetka, kao i uređivanje samog konferencijskog poziva, privukli su i zadržali korisnike u tolikom broju.

Na drugom je mjestu GoToWebinar s 18,72 posto udjela na američkom tržištu. Ovo je aplikacija koja olakšava život pri radu s webinarima. Posebno u ovo vrijeme kad su se održavali češće nego ikad zbog nemogućnosti rada uživo.

A na trećem je mjestu Cisco Webex s 11,2 posto udjela na američkom tržištu, ali i s više od 4000 domena na istom tom tržištu. U poslovnom sektoru, možda najjača aplikacija za web konferenciju. Samo u ožujku zabilježeno je 14 milijardi minuta sastanaka korištenjem upravo nje. To je dvostruko više nego u siječnju ove godine.

Na kraju, ove tri vodeće aplikacije čine više od 70 posto udjela i na europskom tržištu, što znači da su globalno moćne i prisutne.

Još iz kategorije

Proglašenje pobjedničkih radova ovogodišnjeg EDIT CodeSchool-a

Proglašenje pobjedničkih radova ovogodišnjeg EDIT CodeSchool-a

01.07.2020. komentiraj

Vrijeme pandemije korona virusa, uz sve restriktivne mjere koje nam ono donosi, posebno je, između ostalim, teško palo i onim najranjivijima – djeci. Konkretno učenicima. Nesigurnosti vezane ne samo za njihov svijet već i svijet njihovih roditelja im sigurno nisu bile od pomoći prilikom savladavanja gradiva u „novom normalnom“, odnosno online nastavi.

Bečka knjižnica otvorila digitalnu čitaonicu želja

Bečka knjižnica otvorila digitalnu čitaonicu želja

01.07.2020. komentiraj

Mjere zatvaranja koje su donesene uslijed pandemije koronavirusa jasno su pokazale koliko je važan razvoj digitalizacije. Stoga je i Bečka knjižnica, koja se nalazi u bečkoj gradskoj vijećnici, i nakon popuštanja mjera za borbu protiv trenutne pandemije odlučila nastaviti digitalizaciju svoje knjižnične građe – prvenstveno s namjerom da austrijskim znanstvenicama i znanstvenicima omogući online pristup dokumentima koji su im potrebni za njihova istraživanja.

Nova online platforma za TV profesionalce kreće u kolovozu

Nova online platforma za TV profesionalce kreće u kolovozu

30.06.2020. komentiraj

Nova online platforma za profesionalce iz TV industrije, NEM Network, kreće s aktivnostima 19. kolovoza 2020. godine. Online ekstenzija omiljenih NEM-a Dubrovnik i NEM-a Zagreb osmišljena je kao njihovo virtualno izdanje koje obuhvaća sve postojeće elemente događanja i zadovoljava interese svih aktera TV industrije. Kao i na NEM događanjima, na NEM Network platformi moći će se čuti rasprave, ali i razgovarati s vodećim stručnjacima o najnovijim trendovima u TV industriji, družiti se s potencijalnim poslovnim partnerima, prezentirati tvrtku ili proizvode ciljanoj skupini i gledati najnovije sadržaje na ekskluzivnim screeninzima.