Styrijina digitalna ekspanzija - akvizicija udjela u tri web servisa

Styrijina digitalna ekspanzija - akvizicija udjela u tri web servisa

Ulaskom u 2014. godinu, austrijska Styria novim akvizicijama nastavlja širenje poslovanja i utjecaja u Hrvatskoj. Interes digitalnog tima pobudili su web servisi jelovnik.hr, popustolovac.hr i mojkvart.hr s kojima su sklopljeni ugovori o kupnji tj. preuzimanju udjela.

„Prepoznali smo Popustolovac, Moj kvart i Jelovnik kao servise komplementarne našem digitalnom portfoliju. Oni predstavljaju dodanu vrijednost i korist za naše čitatelje i klijente te doprinose Styrijinoj dominantnoj poziciji na hrvatskom online tržištu“, kaže Sanda Lončar, članica Uprave 24sata i Večernjeg lista zadužena za digitalno poslovanje.

Web servis za naručivanje hrane, jelovnik.hr tako je danas u 100 %-tnom vlasništvu 24sata d.o.o. koji ga je otkupio od tvrtke Video Media d.o.o. u vlasništvu Bojana Bernika, u čije projekte spadaju i portali 1klik.hr te automobili.hr. Jelovnik je nastao 2012. godine te obuhvaća ponudu restorana s područja Zagreba, no cilj je širenje na ostatak zemlje te zauzimanje vodeće pozicije među servisima za naručivanje hrane putem interneta i mobitela.

Većinsko su vlasništvo 24sata i Večernji list preuzeli i nad portalom popustolovac.hr koji korisnicima interneta prezentira informacije o akcijskim ponudama 40-tak hrvatskih trgovačkih lanaca. Popustolovac je pokrenut kao startup ruskog poduzetnika Andreya Shtylenka unutar splitskog poslovnog inkubatora. Glavni je cilj stranice korisnicima olakšati snalaženja u moru dostupnih kataloga i informacija te pomoći pri uštedi novca i vremena, a trgovačkim lancima pomoći u pristupanju kupcima na neagresivan način.

Mojkvart.hr - vodeća poslovna tražilica u Hrvatskoj - s radom je započeo još 2005. godine u vlasništvu Borne Segulina, vlasnika tvrtke Idoneus. Ovaj web servis omogućava korisnicima brzo pronalaženje proizvoda, tvrtki i obrta u svojoj blizini, a malim i srednjim poduzetnicima pak prezentaciju usluga širokom broju potencijalnih kupaca. Tvrtka Idoneus također svojim klijentima, kojih je više od 20.000, nudi izradu web stranica te jamči visoko pozicioniranje na tražilicama. 24sata i Večernji list su u projektu preuzeli značajan udio te na taj način osigurali platformu za komunikaciju i suradnju s malim i srednjim poduzećima.

Styria je u Hrvatskoj najjači medijski igrač s dosegom do gotovo 2,000.000 čitatelja mjesečno, što kroz tiskovine, a što kroz digitalne kanale. Vlasnik je najčitanijih dnevnih novina, najposjećenijeg news portala i televizije 24sata, najrelevantnijeg hrvatskog dnevnika Večernji list, lidera među poslovnim izdanjima Poslovnog dnevnika, najvećeg hrvatskog online oglasnika njuskalo.hr te specijaliziranih online izdanja.