Par tehno trikova za olakšati si izolaciju

Par tehno trikova za olakšati si izolaciju

Pandemija koronavirusa učinila je svijet bitno drugačijim mjestom i gotovo dvije milijarde ljudi trenutno je u izolaciji, a vrlo brzo moglo bi ih biti i više. Samim time, navike su se promijenile i neki se s tim teže nose od drugih jer ne mogu podnijeti svakodnevicu u kojoj izostaje interakcija, komunikacija, druženje...

Iako ne postoji konkretna zamjena za sve te mnogima drage stvari, postoje alternative koje boravak u izolaciji čine podnošljivijima.

Primjerice, umjesto izlaska u petak ili subotu navečer, s prijateljima se može povezati online. Postoje razni načini za to, od Hangouta, Skypea, FaceTimea, WhatsAppa... Dakle, dovoljan je video poziv, otvori se boca nekog pića ili se jednostavno druži uz glazbu, s iznimkom da svi mogu slušati oni što žele u ovakvoj situaciji. I to je to. Nije identično druženje, ali je socializacija. Posebno za one koji boluju od koronavirusa i u karanteni su.

Da se olakša takva vrsta druženja, pomaže i nova web stranica pod imenom Covidmutualaid.org, koja nudi liste grupa osnovanih za pomoć osobama u karanteni. Vrlo zanimljiva stvar, koja bitno pomaže oboljelima, ne samo da dobiju bitku s depresijom, već i da stvore neke nove kontakte. No, na samoj web stranici nalazi se i popis svih onih osoba u blizini, koje ne boluju od koronavirusa te su voljne pomoći na bilo koji način.

Softver za rad na daljinu je također vrlo zanimljiva stvar, korisna za starije osobe. Umjesto da se objašnjava baki ili djedu kako se služiti modernom tehnologijom, dovoljno je na njihove pametne telefone ili računala postaviti softver kao LogMeIn, TeamViewer i RemotePC pa ostati povezan s njima čak ako oni sami ne znaju kako se povezati.

Na kraju, zanimljivosti koje nudi moderno doba jest da sve možemo dobiti online, barem što se zabave tiče. Filmovi, serije i knjige. Sve je dostupno i nadohvat ruke, što uistinu može pomoći kad smo izolirani. Dakle, u konačnici, ova teška vremena uistinu mogu postati podnošljivija...

Još iz kategorije

Spotify konačno maknuo limit od 10.000 pjesama po korisničkom računu

Spotify konačno maknuo limit od 10.000 pjesama po korisničkom računu

04.06.2020. komentiraj

Glazbeni streaming servis Spotify dozvoljavao je dosad preuzimanje i čuvanje do 10.000 pjesama po korisničkom računu na do pet uređaja, ali taj nelogični limit napokon je podignut u smislu da ga više nema, pretplatnici mogu neometano preuzimati, čuvati i preslagivati pjesme na koje god načine žele. I u količini kojoj žele.

Internet preglednik Brave omogućio kriptirane video pozive

Internet preglednik Brave omogućio kriptirane video pozive

03.06.2020. komentiraj

Brave, internetski preglednik otvorenog koda, čija je značajke blokiranje oglasa prilikom surfanja, kao novost u ponudi ima mogućnost kriptiranih videopoziva. Iako se pandemija koronavirusa primirila pa ova mogućnost dolazi malo prekasno, jasno da će imati vjernu publiku.

Zoom Meeting pretplatnicima nudi jaču enkripciju video poziva

Zoom Meeting pretplatnicima nudi jaču enkripciju video poziva

03.06.2020. komentiraj

Zoom aplikacija za videokonferencijske pozive kritizirana je ponajprije zbog manjka sigurnosti i zbog toga su je brojne organizacije diljem svijeta zabranile, zajedno s kompletnim vladama, što se moglo vidjeti na primjeru američke i njemačke. Ali, to se mijenja!