Letgo dosegao više od 350 tisuća korisnika u Hrvatskoj

Letgo dosegao više od 350 tisuća korisnika u Hrvatskoj

Foto: DepositPhotos

Popularni online oglasnik Letgo objavio je statistike korištenja u 2018. godini. Gledajući brojke, čini se kako je ta platforma za prodaju i kupovinu rabljenih artikala u Hrvatskoj dobro prepoznata i prihvaćena.

Tijekom prošle godine Letgo je uspio postići nekoliko ciljeva. Od početka djelovanja tog oglasnika u Hrvatskoj, registrirano je više od 350 tisuća aktivnih korisnika. Oni su do sada poslali više od 10.5 milijuna poslanih poruka putem te platforme. U veljači su uveli nove kategorije te za postojeće stvorili potkategorije.

U svibnju su pokrenuli novi chat koji omogućuje slanje fotografija, snimanje zvukova i dijeljenje lokacije. Također su započeli suradnju s trgovcima automobila. Naglašavaju da će Letgo uvijek biti namijenjen trgovini fizičkih osoba, ali za neke kategorije vjeruju da je profesionalno poslovanje korisno. Uostalom, ništa nije besplatno, a ovo je jednostavan način za ostvarivanje prihoda tvrtke bez agresivnih i napadnih oglasa.

U prosincu su pokrenuli novi algoritam koji na temelju prethodnih aktivnosti može prepoznati koji su oglasi relevantniji korisnicima. Primijetili su da se broj poruka s početnog zaslona povećao za visokih 50%. Također su tijekom 2018. pokrenuli niz alata koji pomažu u otkrivanju i blokiranju prevaranata.

Uz izvješće, Letgo je objavio i planove za ovu godinu. Tako tijekom 2019. planiraju pokrenuti uslugu odabira položaja oglasa, unaprijedit će relevantnost prikaznih oglasa, pojednostaviti identifikaciju i blokiranje lažnih korisnika te poboljšati funkcionalnost push obavijesti i biltena.

Još iz kategorije

Python pretekao Javu

Python pretekao Javu

25.04.2019. komentiraj

Programski jezik Python posljednje tri do četiri godine bilježi iznimnu popularnost kod developera i prema podacima koje nudi SlashData, provedenima uz pomoć praćenja navika kod 20 tisuća developera diljem svijeta, taj se trend nastavio i u ovom trenutku nadmašena je čak i Java!

Facebook kao običan tekst čuvao i lozinke stotina milijuna korisnika Instagrama

Facebook kao običan tekst čuvao i lozinke stotina milijuna korisnika Instagrama

25.04.2019. komentiraj

Facebook se doveo u neugodnu situaciju kad je krajem prošlog mjeseca priznao da se stotine milijuna lozinki njegovih korisnika nalazi u običnom tekstualnom obliku, da bi sad sredinom travnja priznao identičnu stvar za Instagram! A sve to pohranjeno je unutar internih sustava, što znači da su u teoriji zaposlenici s pristupom tim lozinkama mogli ući na bilo koji korisnički profil.

Važnost sigurnosti i znanja o njoj

Važnost sigurnosti i znanja o njoj

23.04.2019. komentiraj

Sigurnost je svakako tema koja je danas ključna i o kojoj se u posljednje vrijeme više govori i to se prije svega odnosi na dostupnost informacija svima, a upravo se o tome razgovaralo i na MWC19 u Barceloni. Sasvim je jasno da to s jedne strane ukazuje i na činjenicu kako problemi postoje jer se o njima često govori, ali i s druge strane da opća svjesnost o sigurnosti u modernom internetsko ITevskom svijetu polako zaživljava na općeprihvaćen način. O tome smo razgovarali sa Sergeyom Kravchenkom iz Kaspersky Laba.