Letgo dosegao više od 350 tisuća korisnika u Hrvatskoj

Letgo dosegao više od 350 tisuća korisnika u Hrvatskoj

Foto: DepositPhotos

Popularni online oglasnik Letgo objavio je statistike korištenja u 2018. godini. Gledajući brojke, čini se kako je ta platforma za prodaju i kupovinu rabljenih artikala u Hrvatskoj dobro prepoznata i prihvaćena.

Tijekom prošle godine Letgo je uspio postići nekoliko ciljeva. Od početka djelovanja tog oglasnika u Hrvatskoj, registrirano je više od 350 tisuća aktivnih korisnika. Oni su do sada poslali više od 10.5 milijuna poslanih poruka putem te platforme. U veljači su uveli nove kategorije te za postojeće stvorili potkategorije.

U svibnju su pokrenuli novi chat koji omogućuje slanje fotografija, snimanje zvukova i dijeljenje lokacije. Također su započeli suradnju s trgovcima automobila. Naglašavaju da će Letgo uvijek biti namijenjen trgovini fizičkih osoba, ali za neke kategorije vjeruju da je profesionalno poslovanje korisno. Uostalom, ništa nije besplatno, a ovo je jednostavan način za ostvarivanje prihoda tvrtke bez agresivnih i napadnih oglasa.

U prosincu su pokrenuli novi algoritam koji na temelju prethodnih aktivnosti može prepoznati koji su oglasi relevantniji korisnicima. Primijetili su da se broj poruka s početnog zaslona povećao za visokih 50%. Također su tijekom 2018. pokrenuli niz alata koji pomažu u otkrivanju i blokiranju prevaranata.

Uz izvješće, Letgo je objavio i planove za ovu godinu. Tako tijekom 2019. planiraju pokrenuti uslugu odabira položaja oglasa, unaprijedit će relevantnost prikaznih oglasa, pojednostaviti identifikaciju i blokiranje lažnih korisnika te poboljšati funkcionalnost push obavijesti i biltena.

Još iz kategorije

Na razini EU uspostavit će se harmonizirani regulatorni okvir za crowdfunding

Na razini EU uspostavit će se harmonizirani regulatorni okvir za crowdfunding

13.09.2019. komentiraj

Savjet Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (HANFA) na današnjoj je sjednici razmatrao nekoliko važnih tema iz područja financija. Tako je bilo riječi o prijedlogu Uredbe EU parlamenta i Vijeća o europskim pružateljima usluga skupnog financiranja (tzv. crowdfunding), izmjenama Direktive 2009/103/EZ u odnosu na osiguranje od građanskopravne odgovornosti u pogledu upotrebe motornih vozila i izvršenje obveze osiguranja od takve odgovornosti (MID) i promjenama koje će za rad osiguratelja donijeti primjena računovodstvenog standarda IFRS17.

Milijuni Exim e-mail servera ugroženi zbog novo otkrivenog buga

Milijuni Exim e-mail servera ugroženi zbog novo otkrivenog buga

12.09.2019. komentiraj

Najpopularniji e-mail server Exim zabilježio je napad zbog kojeg su ranjivi milijuni njegovih servera pa samim time korisnici imaju ozbiljnih problema ukoliko postojeća ranjivost ne bude sanirana na adekvatan način.

YouTube će dobiti paprenu kaznu zbog kršenja dječje privatnosti

YouTube će dobiti paprenu kaznu zbog kršenja dječje privatnosti

07.09.2019. komentiraj

YouTube se nalazi u problemima jer mu američka Savezna trgovinska komisija prije kaznom od 150 do 200 milijuna američkih dolara zbog propusta na platformi YouTube Kids. Naime, s obzirom da je namijenjena djeci kojoj su ozbiljno narušavana prava privatnosti, zahvaljujući propustima koje je učinio YouTube, kazna bi trebala uslijediti kao zalog da se tako nešto više nikad ne ponovi. Konkretno, prikupljali su se podaci o djeci, iako imaju manje od 13 godina i pritom roditelji nisu bili traženi dati svoju suglasnost za tako nešto.