Kroz Operu 54 može se automatski obavljati bitcoin ili ethereum transakcije

Kroz Operu 54 može se automatski obavljati bitcoin ili ethereum transakcije

Foto: Opera

Internetski preglednici podsjećaju na moderne automobile i sve više počinju izgledati kao oni, što znači da ako se žele izdići iznad konkurencije, moraju nuditi nešto novo. Opera čini upravo to pa je uz sve novitete kroz posljednje dvije godine uvela na Android verziji podršku za teme, ali i kripto plaćanja.

Ukoliko je nekome dosadno imati standardne bijele i crne teme, Opera je pravi izbor sa svojom paletom boja, koje dolaze s Opera 54 za Android mobilni operativni sustav. Ujedno, s bojama su i animacije brže te "lakše" pa je mobilnim korisnicima samo iskustvo korištenja Opere još bolje.

Posebno onima koji su angažirani na području kriptovaluta jer kroz Operu 54 može se automatski obavljati bitcoin ili ethereum transakcije, što samo dodatno poboljšava uslugu vezanu za kriptovalute koja postoji otprije na ovom internetskom pregledniku čiji je cilj nametnuti se originalnosti i inovacijama. Dakle, korisnici više ne moraju napuštati browser i obavljati transakcije kroz druge platforme jer postoji podrška za TRX i TRON DAapps.

Ovaj internetski preglednik može se preuzeti na Google Play Store ili kroz APK Mirror.

Iznimno zanimljivo, u svakom slučaju, posebno jer treba vidjeti što sve Opera dalje planira. Prisjetimo se samo gaming verzije tog browsera. Riječ je o Opera GX iz srpnja ove godine, koja nudi mogućnost podešavanja koliko resursa troši računalo u trenucima kad se "podigne" Opera GX, tako da što više ide na nju, a ne da se troši "uokolo". Time se surfanje uvelike olakšava jer jasno je svima koji su ikad igrali video igre na računalima, što se zna dogoditi u trenucima kad bi se "spustio prozor" i pokušalo surfati. Ili, kad bi ostao uključen internetski preglednik.

Također, osim mogućnosti preusmjeravanje resursa koje nudi GX Control na Opera GX, ovaj browser dolazi s integracijom za Twtich platformu, što znači da se korisnici mogu jednostavno prijaviti na svoj Twitch korisnički račun. Dosad to nije bila mogućnost, iako je Opera nudila mogućnosti prijave na WhatsApp, Facebook Messenger, VK i Telegram.

Palac gore za Operu, u svakom slučaju!

Još iz kategorije

Google uvodi partnere za sigurnosnu zaštitu kako bi poboljšao sigurnost Play Store-a

Google uvodi partnere za sigurnosnu zaštitu kako bi poboljšao sigurnost Play Store-a

19.11.2019. komentiraj

Google se uvelike trudi zaustaviti pošast zaraženih aplikacija na Play Storeu i da bi to postigao u još boljoj mjeri no dosad, odlučio je sklopiti partnerstva sa sigurnosnim kompanijama ESET, Lookout i Zimperium, koje su specijalizirane za mobilnu zaštiti te će svakako pomoći poboljšanju sigurnosti u Play Storeu.

Esport na Digital Shapersima

Esport na Digital Shapersima

18.11.2019. komentiraj

Digitalna transformacija društva i gospodarstva nije zaobišla niti sportsku industriju što je dovelo do razvoja novog oblika sporta – esporta ili natjecanja u igranju videoigara. Procjenjuje se da će vrijednost te industrije do 2020. godine doseći čak 1, 4 milijarde dolara. Virtualni sport u kojem pojedini igrači zarađuju i nekoliko milijuna dolara po samo jednom turniru, koji puni arene i apsolutni je hit u svijetu, stiže i na ovogodišnje izdanje RTL-ove konferencije Digital Shapers.

Alibaba ponovno oborila rekord online prodaje za Singles Day

Alibaba ponovno oborila rekord online prodaje za Singles Day

16.11.2019. komentiraj

Alibaba je na Dan samaca 11.11. uprihodila nevjerojatnih 38,4 milijardi američkih dolara od prodaje putem svoje e-trgovine, ali i uz partnerstva s maloprodajnim i veleprodajnim trgovačkim lancima u Kini. I to sve za samo 24 sata! To je za 7,6 milijardi dolara bolji rezultat nego prošle godine. Ali, krenimo redom...