INTERNETSKA TRGOVINA

Kineska trgovina Temu dodana na EU popis velikih internetskih platformi

S obzirom da ima više od 45 milijuna korisnika mjesečno u EU, dobila je status vrlo velike platforme, što znači da podliježe najstrožim pravilima za zaštitu potrošača od ilegalnog sadržaja i krivotvorenih proizvoda. Temu je 24. internetska platforma koja je ušla skupinu najvećih platformi u kojoj su primjerice već europski odnosno njemački Zalando, kineski Shein i američki Amazon.

Kineska trgovina Temu dodana na EU popis velikih internetskih platformi
Depositphotos / Ilustracija

Prošlog tjedna Europska komisija dodala kinesku internetsku trgovinu Temu na popis vrlo velikih internetskih platformi, koje prema Aktu o digitalnim uslugama podliježu pojačanoj kontroli što je u svakom slučaju dobro za sve njezine korisnike kojih je prema dostupnim informacijama zbog niskih cijena i velikih popusta jako mnogo i u Hrvatskoj.

Tržišni podaci govore kako kineska kompanija Temu ima veliki uspjeh na europskom tržištu zahvaljujući iznimno niskim cijenama u odnosu na konkurenciju. Uvijek je tu naravno pitanje kvalitete proizvoda koji kupujete. S obzirom da ima više od 45 milijuna korisnika mjesečno u EU, dobila je status vrlo velike platforme, što znači da podliježe najstrožim pravilima za zaštitu potrošača od ilegalnog sadržaja i krivotvorenih proizvoda. Temu je 24. internetska platforma koja je ušla skupinu najvećih platformi u kojoj su primjerice već europski odnosno njemački Zalando, kineski Shein i američki Amazon.