Kako do što kvalitetnijeg sadržaja na društvenim mrežama

Kako do što kvalitetnijeg sadržaja na društvenim mrežama

Foto: Fotolia

Velika većina nas muku muči sa smišljanjem sadržaja na društvenim mrežama. Ok, ima onih koji jednostavno svaki dan napišu „Kako ste“ ili „ Danas je sunčan i lijep dan, nudimo vam 50 posto popusta...“ .

Da, to nije rješenje jer današnji korisnici traže nešto drugačije, inovativnije i zabavnije. Kada krenete s osmišljavanjem sadržaja na društvenim mrežama prvo se morate zapitati kako stojite s gramatikom i pravopisom.

Razvalit će vas odmah ako fulate oko č i ć ili napišete nešto krivo. Zato bi bilo dobro da koristite besplatne Internetske preglednike pravopisa kao što je naprimjer Hašek. Prilikom pisanja sadržaja fokusirajte se na korisnika, razmislite što bi njima bilo zanimljivo, uz sadržaj probajte staviti neku fora sliku ili video, nemojte dopustiti da vam sadržaj bude dosadan ili copy paste od drugih.

Prije nego što objavite neki proizvod ili uslugu probajte malo zainteresirati korisnike, napišite neke zagonetke, dajte im da razmišljaju i postavljaju pitanja – neka budu znatiželjni.

Probajte izgraditi priču, uvedite korisnika da bude jedan od glavnih likova, dajte mu šansu da on bude u središtu te priče, neka se osjeća važno i pokažite mu kako vam je stalo do njega. Ljudi vole kada ih se tretira kao važne sudionike nekog procesa zato ih nemojte ostavljati po strani.

Objasnite korisnicima zašto je upravo ovaj proizvod ili usluga korisna za njih, što dobivaju s time, koja je vrijednost svega toga. Nije dovoljno napisati samo napisati „Ovo je naša nova pizza – probajte je !“. Puno je bolje ako tekst osmislite u stilu „Prirodni i svježi sastojci u našoj novoj pizzi !“.

Pazite da ne filozofirate previše na društvenim mrežama, budite jednostavni i pozitivni. Sadržaj ne smije biti uvredljiv, nemojte se svađati s korisnicima jer ćete tako navući bijes i drugih ljudi. Na kraju, zapamtite da samo kvalitetnim sadržajem možete privući  korisnike.

Još iz kategorije

Podizanje svijesti o važnosti kibernetičke sigurnosti

Podizanje svijesti o važnosti kibernetičke sigurnosti

21.09.2020. komentiraj

CARNET-ov Nacionalni CERT i ove godine u listopadu obilježava Europski mjesec kibernetičke sigurnosti te već tradicionalno brojnim aktivnostima radi na podizanju svijesti hrvatskih građana o kibernetičkoj sigurnosti s naglaskom na mrežnu i informacijsku sigurnost te promociju sigurnijeg korištenja interneta za sve korisnike.

Niti Googleovi inžinjeri ne razumiju Googleove kontrole za privatnost korisnika

Niti Googleovi inžinjeri ne razumiju Googleove kontrole za privatnost korisnika

18.09.2020. komentiraj

Tehnološke kompanije u svom uzletu nisu previše marile za privatnost korisnika jer to jednostavno nisu ni morale. Vremena su se promijenila, ali iste te kompanije muku muče s prilagodbom. Naime, teško se riješiti starih i profitabilnih navika.

Mladi zaposlenici češće budu žrtve phishinga od starijih

Mladi zaposlenici češće budu žrtve phishinga od starijih

18.09.2020. komentiraj

Stariji zaposlenici imaju jednu poveću prednost pred mlađim generacijama, a ona je da se ne osjećaju toliko samopouzdano kad se radi o mogućnosti “phishing” vrste napada. Svjesni su da im se može dogoditi pa više paze, dok se mladi “zaletavaju” i onda zapravo češće završavaju kao žrtve pa time ulaze češće u statistiku.