Kako do što kvalitetnijeg sadržaja na društvenim mrežama

Kako do što kvalitetnijeg sadržaja na društvenim mrežama
Fotolia

Velika većina nas muku muči sa smišljanjem sadržaja na društvenim mrežama. Ok, ima onih koji jednostavno svaki dan napišu „Kako ste“ ili „ Danas je sunčan i lijep dan, nudimo vam 50 posto popusta...“ .

Da, to nije rješenje jer današnji korisnici traže nešto drugačije, inovativnije i zabavnije. Kada krenete s osmišljavanjem sadržaja na društvenim mrežama prvo se morate zapitati kako stojite s gramatikom i pravopisom.

Razvalit će vas odmah ako fulate oko č i ć ili napišete nešto krivo. Zato bi bilo dobro da koristite besplatne Internetske preglednike pravopisa kao što je naprimjer Hašek. Prilikom pisanja sadržaja fokusirajte se na korisnika, razmislite što bi njima bilo zanimljivo, uz sadržaj probajte staviti neku fora sliku ili video, nemojte dopustiti da vam sadržaj bude dosadan ili copy paste od drugih.

Prije nego što objavite neki proizvod ili uslugu probajte malo zainteresirati korisnike, napišite neke zagonetke, dajte im da razmišljaju i postavljaju pitanja - neka budu znatiželjni.

Probajte izgraditi priču, uvedite korisnika da bude jedan od glavnih likova, dajte mu šansu da on bude u središtu te priče, neka se osjeća važno i pokažite mu kako vam je stalo do njega. Ljudi vole kada ih se tretira kao važne sudionike nekog procesa zato ih nemojte ostavljati po strani.

Objasnite korisnicima zašto je upravo ovaj proizvod ili usluga korisna za njih, što dobivaju s time, koja je vrijednost svega toga. Nije dovoljno napisati samo napisati „Ovo je naša nova pizza - probajte je !“. Puno je bolje ako tekst osmislite u stilu „Prirodni i svježi sastojci u našoj novoj pizzi !“.

Pazite da ne filozofirate previše na društvenim mrežama, budite jednostavni i pozitivni. Sadržaj ne smije biti uvredljiv, nemojte se svađati s korisnicima jer ćete tako navući bijes i drugih ljudi. Na kraju, zapamtite da samo kvalitetnim sadržajem možete privući  korisnike.