INFOGRAFIKA: Najpopularnije platforme za stream glazbe

INFOGRAFIKA: Najpopularnije platforme za stream glazbe

Foto: Pixabay

Sjedinjene Američke Države praktički uvijek djeluju kao smjernica i pokretač određenih usluga ili proizvoda, a to posebno vrijedi za streaming glazbe. Zato je zanimljivo promatrati što Amerikanci najčešće preferiraju kad plaćaju uslugu za slušanje glazbe.

Spotify je preuzeo prvo mjesto ove godine i čini 49 posto tržišta. A još prošle godine bio je na 41 posto, dok je YouTube Music zauzimao 51 posto. Nažalost po Google, njegova usluga je sad na svega 37 posto. Dapače, kad se pridoda tome i Google Play Music, koji se gasi ove godine, može se dodati još 12 posto. Time bi se Google u globalu izjednačio sa Spotify.

Na trećem mjestu još je uvijek Pandora i čini 33 posto u odnosu na 41 posto iz 2019. Amazon Music sve je moćniji i već je na 32 posto u odnosu na 27 posto iz 2019., a Apple Music je doživio pad s 21 posto na 17 posto.

Spomenuti Google Play Music je na posljednjem mjestu najjačih "igrača" s 12 posto, pet posto manje no što je imao prošle godine. Ali, Google polaže velike nade u YouTube Music pa bi dogodine ova lista mogla izgledati ponešto drugačije.

Još iz kategorije

Mozilla priprema redizajn Firefoxa

Mozilla priprema redizajn Firefoxa

13.01.2021. komentiraj

Mozilla radi na osvježavanju dizajna Firefox internetskog preglednika i interno taj projekt naziva Photon. Nastavak je to prethodnog projekta, koji datira još iz studenoga 2017. i zvao se Proton. Dakle, tri godine se po pitanju bitnijih promjena dizajna nije ništa radilo. Stoga, vrijeme je.

Amazon Photos javlja se kao spasioc za pohranu vaših slika

Amazon Photos javlja se kao spasioc za pohranu vaših slika

11.01.2021. komentiraj

Google se prošle godine u studenome odlučio ukinuti Photos kakav poznajemo i limitirati ga na način da određene prednosti platforme više ne nudi besplatno. Tako nešto očito je odlučio iskoristiti Amazon kroz svoju Photos uslugu.

Mozilla s Firefox 85 donosi još poboljšanja za privatnost korisnika

Mozilla s Firefox 85 donosi još poboljšanja za privatnost korisnika

10.01.2021. komentiraj

Mozilla predstavlja Firefox 85 u siječnju 2021. i najznačajnija promjena svakako se tiče poboljšanja po pitanju privatnosti, izvedena kroz cache particije (client-side storage partinioning). Ova informacija netočno je interpretirana kao “mrežne particije” (network partitioning) zbog konfuzije nastale s privacy.partition.network mogućnosti koja nudi uključivanje ili isključivanje cache particije.