Facebook bi se mogao naći na sudu zbog nove aplikacije Paper

Facebook bi se mogao naći na sudu zbog nove aplikacije Paper

Foto: Facebook

Facebook se lansiranjem Paper servisa upustio u opasnu igru s kompanijom FiftyThree, koja se bavi razvojem aplikacija. Ova mala kompanije nije toliko zabrinuta oko spora s Facebookom, već se boje da će ova društvena mreža pregaziti njihovu dvije godine staru aplikaciju Paper, koja nosi isti naziv kao i nedavno lansiran Facebookov servis.

Paper aplikacija kompanije FiftyThree korisnicima nudi mobilnu bilježnicu u kojoj uz pomoć digitalne olovke mogu skicirati, pisati i crtati, te je 2012. godine proglašena iPad aplikacijom godine. Facebook je svoju Paper aplikaciju u međuvremenu lansirao i za iPhone uređaje, a prvo predstavljanje nove aplikacije stiglo je uoči desete godišnjice Facebook društvene mreže.

Gledajući veličinu publike i prepoznavanje imena, Facebook Paper aplikacija ima potencijala da po ovim stavkama istisne Paper aplikaciju koju je razvila kompanija FiftyThree. No da tako mala kompanije nije nimalo bezopasna, pokazuje i njihov zahtjev poslan sudu javnog mijenja u kojem traže da Facebook promijeni ime svoje aplikacije.

Suosnivač i izvršni direktor kompanije FiftyThree Georg Petschnigg smatra da bi Facebook trebao prestati s korištenjem njihovog brenda, te je naglasio da je ime „Paper“ zaštićeno u SAD-u i drugim zemljama. Kompanija FiftyThree, koja je prikupila oko 15 milijuna dolara investicija, još uvijek se nije odlučila na poduzimanje pravnih radnji.

Iako je Petschnigg od Facebooka zatražio da promijeni ime aplikacije, društvena mreža je nastavila sa svojim planom lansiranja Paper aplikacije, te se čini da Facebook baš i nema namjeru mijenjati ime svoje aplikacije.

Još iz kategorije

Mobilno igranje na 5G mreži

Mobilno igranje na 5G mreži

15.11.2019. komentiraj

U A1 5G Gaming Areni na Reboot InfoGameru  powered by A1 danas je po prvi puta u regiji i među prvima u svijetu, mobilne igre igrati na 5G mreži. Veliko finale četvrte sezone A1 Adria Lige igra se na testnoj A1 5G mreži. Natjecatelji će koristiti Huawei Mate 20X 5G uređaje. Danas je održano finale u dvjema igrama Hearthstone i Clash Royale, a vikend je rezerviran za računalne igre CS:GO i DOTA 2.

Chrome web aplikacije bi uskoro trebale imati brzinu onih s desktopa

Chrome web aplikacije bi uskoro trebale imati brzinu onih s desktopa

15.11.2019. komentiraj

Ako web aplikacije uistinu žele zamijeniti nativne aplikacije, trebat će instantnu responzivnost aplikacija kakve postoje na desktopu, a da bi to napokon mogao biti slučaj dao je za nagovijestiti Google predstavljanjem novih Chrome alata.

Streaming platforme odlučile stati na kraj prevarama s dijeljenjem lozinki

Streaming platforme odlučile stati na kraj prevarama s dijeljenjem lozinki

13.11.2019. komentiraj

Velike kompanije zajedničkim su snagama odlučile stati na kraj prevarama vezanima uz dijeljenje lozinki kako bi se mogao besplatno ili za mizerne svote gledati streaming sadržaj, odnosno svaki video sadržaj koji se nudi kroz određene platforme s mogućnosti zaštite korisničkih računala lozinkama.