Facebook bi se mogao naći na sudu zbog nove aplikacije Paper

Facebook bi se mogao naći na sudu zbog nove aplikacije Paper

Foto: Facebook

Facebook se lansiranjem Paper servisa upustio u opasnu igru s kompanijom FiftyThree, koja se bavi razvojem aplikacija. Ova mala kompanije nije toliko zabrinuta oko spora s Facebookom, već se boje da će ova društvena mreža pregaziti njihovu dvije godine staru aplikaciju Paper, koja nosi isti naziv kao i nedavno lansiran Facebookov servis.

Paper aplikacija kompanije FiftyThree korisnicima nudi mobilnu bilježnicu u kojoj uz pomoć digitalne olovke mogu skicirati, pisati i crtati, te je 2012. godine proglašena iPad aplikacijom godine. Facebook je svoju Paper aplikaciju u međuvremenu lansirao i za iPhone uređaje, a prvo predstavljanje nove aplikacije stiglo je uoči desete godišnjice Facebook društvene mreže.

Gledajući veličinu publike i prepoznavanje imena, Facebook Paper aplikacija ima potencijala da po ovim stavkama istisne Paper aplikaciju koju je razvila kompanija FiftyThree. No da tako mala kompanije nije nimalo bezopasna, pokazuje i njihov zahtjev poslan sudu javnog mijenja u kojem traže da Facebook promijeni ime svoje aplikacije.

Suosnivač i izvršni direktor kompanije FiftyThree Georg Petschnigg smatra da bi Facebook trebao prestati s korištenjem njihovog brenda, te je naglasio da je ime „Paper“ zaštićeno u SAD-u i drugim zemljama. Kompanija FiftyThree, koja je prikupila oko 15 milijuna dolara investicija, još uvijek se nije odlučila na poduzimanje pravnih radnji.

Iako je Petschnigg od Facebooka zatražio da promijeni ime aplikacije, društvena mreža je nastavila sa svojim planom lansiranja Paper aplikacije, te se čini da Facebook baš i nema namjeru mijenjati ime svoje aplikacije.

Još iz kategorije

Zagrebačka banka uvela plaćanje na internetu metodom biometrijske autentifikacije

Zagrebačka banka uvela plaćanje na internetu metodom biometrijske autentifikacije

24.11.2020. komentiraj

Klijenti Zagrebačke banke od sada svoja plaćanja na internetu mogu obavljati još brže i sigurnije. Kako bi svojim klijentima dodatno olakšali korištenje kartica na internetu, a pritom se pridržavali najvišeg stupnja sigurnosti, Zagrebačka banka uvela je plaćanje metodom 3D Secure biometrije.

Nakon dugotrajne procedure Hrvatska pošta postaje regionalni partner Amazona

Nakon dugotrajne procedure Hrvatska pošta postaje regionalni partner Amazona

23.11.2020. komentiraj

U ovom trenutku Hrvatska pošta postat će regionalni partner Amazona za Hrvatsku i Sloveniju, a u narednom periodu i za cijelu našu regiju, saznaje ICTbusiness.info. Iz Hrvatske pošte rekli su nam kako te informacije komentirati, no jasno je da se ulaganje u novi sortirni centra vrijedan oko 50 milijuna eura itekako isplatilo. Pogotovo jer je u Velikoj Gorici instaliran jedan od najmodernijih na svijetu uređaja za sortiranje paketa što je omogućilo suradnju s Amazonom i ostalim velikim trgovcima poput About You, ali i domaćim kao što je e-Kupi.

Najveće streaming platforme na svijetu

Najveće streaming platforme na svijetu

23.11.2020. komentiraj

Platforme za streaming video sadržaja pojavile su se početkom stoljeća s razvojem brzog i neograničenog interneta, a do današnjih su dana nastavile evoluciju te postale neizostavni dio svakodnevice ljudi diljem svijeta.