Aktivnost na Facebooku od 2017. pala za čak 26 posto

Aktivnost na Facebooku od 2017. pala za čak 26 posto

Foto: DepositPhotos

Alarmantne podatke za Facebook otkrio je u svom izvješću Active Inc., a pokazuju da je od 2017. do listopada ove godine prosječna korištenost te društvene mreže pala za 26 posto! To je više no jedna četvrtina u samo dvije godine, a posljedice su vrlo jasne - gubitak povjerenja.

Konkretnije, riječ je o aktivnosti i tiče se samo Sjedinjenih Američkih Država. U prosjeku, kroz 2017. su Amerikanci provodili mjesečno 14 sati na Facebooku, a ove godine riječ je o devet sati. Osim toga, Amerikanci koršte u prosjeku 5,8 različitih društvenih mreža, a oni u dobnoj skupini od 12 do 34 godine gravitiraju prema drugim društvenim mrežama - kao TikTok, Snapchat i Instagram.

Nije ni to sve. Ako se gleda Sjeverna Amerika, najveća društvena mreža na svijetu bilježi 244 milijuna aktivnih korisnika na mjesečnoj razini, što je rast od samo jedan posto u odnosu na drugi kvartal 2018. Nije mnogo bolje ni u Europi, koja broji 385 milijuna aktivnih korisnika i to je rast od dva posto.

Azijsko-pacifička regija pak bilježi rast od 12 posto i ima milijardu aktivnih korisnika mjesečno dok ostatak svijeta bilježi rast od osam posto i ima 782 milijuna aktivnih korisnika. Samo, svjesni su u Facebooku da prihode donose korisnici iz razvijenijih zemalja svijeta, a one pripadaju ponajprije SAD-u, Kanadi i Europi.

U brojkama, 48 posto prihoda u prošlom kvartalu stiglo je upravo iz sjeverne Amerike, a 24 posto iz Europe. Ukupno, to je 72 posto prihoda, koji ne rastu koliko bi u Facebooku željeli.

Također, nije to jedini problem za Facebook. Njegove aplikacije se ne preuzimaju kao nekad. Sensor Tower u izvještaju pokazuje da su kombinirano Facebook i Instagram aplikacije tijekom trećeg kvartala pale za 13 posto po pitanju njihova preuzimanja. Detaljnije, Facebook je pao za 15 i Instagram za devet posto.

Ova situacija ponajprije je takva jer mlađi korisnici napuštaju te društvene mreže u korist nekih novijih, koje više štite njihovu privatnost. Stoga, iako je Facebook miran narednih nekoliko godina, mora raditi na dugoročnoj strategiji kako za desetak godina ne bi nekome od konkurenata gledao u leđa...

Još iz kategorije

Google uvodi partnere za sigurnosnu zaštitu kako bi poboljšao sigurnost Play Store-a

Google uvodi partnere za sigurnosnu zaštitu kako bi poboljšao sigurnost Play Store-a

19.11.2019. komentiraj

Google se uvelike trudi zaustaviti pošast zaraženih aplikacija na Play Storeu i da bi to postigao u još boljoj mjeri no dosad, odlučio je sklopiti partnerstva sa sigurnosnim kompanijama ESET, Lookout i Zimperium, koje su specijalizirane za mobilnu zaštiti te će svakako pomoći poboljšanju sigurnosti u Play Storeu.

Esport na Digital Shapersima

Esport na Digital Shapersima

18.11.2019. komentiraj

Digitalna transformacija društva i gospodarstva nije zaobišla niti sportsku industriju što je dovelo do razvoja novog oblika sporta – esporta ili natjecanja u igranju videoigara. Procjenjuje se da će vrijednost te industrije do 2020. godine doseći čak 1, 4 milijarde dolara. Virtualni sport u kojem pojedini igrači zarađuju i nekoliko milijuna dolara po samo jednom turniru, koji puni arene i apsolutni je hit u svijetu, stiže i na ovogodišnje izdanje RTL-ove konferencije Digital Shapers.

Alibaba ponovno oborila rekord online prodaje za Singles Day

Alibaba ponovno oborila rekord online prodaje za Singles Day

16.11.2019. komentiraj

Alibaba je na Dan samaca 11.11. uprihodila nevjerojatnih 38,4 milijardi američkih dolara od prodaje putem svoje e-trgovine, ali i uz partnerstva s maloprodajnim i veleprodajnim trgovačkim lancima u Kini. I to sve za samo 24 sata! To je za 7,6 milijardi dolara bolji rezultat nego prošle godine. Ali, krenimo redom...