TV EMISIJA

ICTbusiness TV: Uređaji donose promjene bazirane na 5G i umjetnoj inteligenciji

Nova TV emisija ekskluzivno iz Barcelone s MWC 2024.

ICTbusiness TV:  Uređaji donose promjene bazirane na 5G i umjetnoj inteligenciji
Dražen Tomić / Tomich Productions

Nastavljamo s našim TV emisijama iz Barcelone s MWC 2024 i to pregledom zanimljivih uređaja i rješenja koja se baziraju na 5G tehnologiji, umjetnoj inteligenciji, inovacijama. Upravo o tome smo razgovarali s glavnim izvršnim direktorom Samsung Europa Benjaminom Braunom.

Laptop sa 17,3-inčnim prozirnim ekranom i to baziran na Micro LED tehnologiji privukao je uvjerljivo najviše pažnje među svim prijenosnicima i novitetima koje je Lenovo prikazao na sajmu mobilnih tehnologija MWC 2024. u Barceloni. Ovo je samo koncept, ali pokazuje što bi nas moglo čekati za koju godinu, ističe za ICTbusiness TV AG Zheng, Executive Director of Small-and-Medium-sized Business Segment, Intelligent Devices Group, Lenovo.

Ovogodišnji MWC je osim na monetizaciju 5G mreža veliki fokus ponovno stavio na upotrebu umjetne inteligencije u telekom tvrtkama bez obzira da li je riječ o upravljanju korisničkim iskustvo, rješenjima za upravljanje mrežom ili rješenjima koja se koriste u pametnim mobilnim uređajima. O tome što odnosi budućnost 5G-a, rješenja i usluga razgovaramo s Ivanom Runjom iz HT-a.

I za kraj razgovaramo o promjenama, smanjenju troškova, reorganizaciji poslovanja s Rahul Kumar Vice President & Senior Partner, Global Industry Leader - Telco & Media Industry u IBM Consulting. Koriste se različiti načini komunikacije, različite tehnologije za analitiku velikih podataka, a tu svakako treba spomenuti rješenja bazirana na umjetnoj inteligenciji.