TV EMISIJA

ICTbusiness TV: Upravljanje korisnicima uz napredna softverska rješenja

ICTbusiness TV: Upravljanje korisnicima uz napredna softverska rješenja

Procjenjuje se da će 2023. tržište softvera kao usluge (SaaS) vrijediti približno 197 milijardi američkih dolara, a procjenjuje se da će dosegnuti 232 milijarde američkih dolara do 2024. SaaS aplikacije pokreću se u oblaku i obično su im dostupne putem stolnih računala i mobilnih aplikacija, kao i putem web sučelja. O stanju na tržištu razgovaramo s jednom od suosnivačica Agilcona Irenom Domjanović.

Vrlo zanimljivo je kako je u segmentu prihoda od rješenja u oblaku odmah nakon Microsoft sa 28,5 milijardi dolara i Amazona s 21,4 milijardom dolara, na trećem mjestu Salesforce s 8,4 milijarde dolara u 2023. godini. O poziciji Salesforca u regiji razgovaramo s Hrvojem Supićem, Area Vice President za CEE regiju.

Moderno poslovanje zahtjeva razne IT alate kako bi tvrtke bile produktivnije, a time i uspješnije. Hrvatsko tržište posljednjih godina rate u svim segmentima ICT-a, pa tako i u implementaciji rješenja za marketinšku automatizaciju, pogled na korisnika iz 360 stupnjeva. Sve je podređeno digitalnoj transformaciji.

U drugom dijelu emisije donosimo razgovor s Krešimirom Mudrovčićem, članom Uprave CROZ-a. Iako je u 2022. cijelo ICT tržište, pa tako poglavito IT segment nastavio rast jasno je kako ova godina zapravo drugačija i zbog krize u SAD-u i otpuštanja i smanjenja IT projekata najviše su pogođene one tvrtke koje daju odnosno prodaju svoje developere po principu čovjek dan, pojašnjava Mudrovčić i dodaje da one koje imaju vlastita rješenja ili prodaju konzalting usluge i sistemsku integraciju i projekte imaju puno više prilike za uspjeh.

I za kraj o digitalnoj transformaciji govori Ivan Jurković, Voditelj poslovnog razvoja u Saponiji. Danas bez podataka raditi ozbiljan posao skoro pa je i nemoguće, a u FMCG industriju potrebno je raditi na prikupljanju podataka interno kroz alate za rad putnika u B2B i B2C kanalima prodaje, analitičkim izvještajima internih podataka  i eksterni setup prikupljanja podataka.