ICTbusiness TV

ICTbusiness TV: Ulaganje u istraživanje i razvoj uvijek se isplati

ICTbusiness TV:  Ulaganje u istraživanje i razvoj uvijek se isplati

U novoj TV emisiji, prije serijala ICTbusiness TV-a iz Barcelone koja će vam donijeti čak 30 intervjua donosimo vam zanimljive priče o važnosti ulaganja u istraživanje i razvoj i što to donosi u ICT industriji. Razgovarali smo s Ivanom Bellom i Lovrom Gracinom iz Porsche Digitala koji govore o razvoju u posljednje dvije i pol godine i kako su nadmašili sva očekivanja radeći.  vrlo izazovne projekte.

Kada je Porsche Digital Croatia započeo s radom u rujnu 2020. godine, ova domaća IT tvrtka nastala kao zajednički pothvat Porsche Digitala i Infinuma najavila je da planira u iduće tri godine zaposliti 100 ljudi. Samo dvije godine nakon, ekipa iz PD Croatia može se pohvaliti da je taj cilj gotovo ostvarila, a zbog velikog rasta nedavno su se preselili i u novi, veći ured u Zagrebu.

U drugom dijelu emisije razgovarali smo s Dženanom Lojom iz Tis Grupe koji govori o poslovnim rezultatima i rješenju za zdravstveni sustav koji uz pomoć umjetne inteligencije ubrzava dijagnostičke prosece kod male djece.

Na kraju emisije, a uoči sajma MWC 2023 u Barceloni razgovarali smo s predsjednicom Ericsson Nikole Tesle Gordanom Kovačević o poslovnim rezultatima u 202. godini. Ericsson Nikola Tesla Grupa u 2022. godini stabilno je poslovala te ostvarila prihode od prodaje veće od 2,24 milijarde kuna, što je 1,7 posto više od rekordne 2021. godine. Udjel izvoza u ukupnim prihodima zadržao se na visokoj razini od 56,7 posto, što potvrđuje vodeću poziciju kompanije na ljestvici hrvatskih izvoznika.