ICTbusiness TV: Nova rješenja i mogućnosti

ICTbusiness TV:  Nova rješenja i mogućnosti

Nastavljamo s našim serijalom emisija koje prate najveći sajam mobilnih tehnologija MWC 2022. koji je održan krajem veljače i početkom ožujka, a nama je nakon krize donio mogućnost da porazgovaramo s mnogobrojnim domaćim i stranim tvrtkama koje su odlučile doći u Barcelonu.

U ovoj emisiji donosimo razgovor s jednim od osnivača Microblinka Juricom Cerovcem koji govori o dolasku na sajam, rastu kompanije, novim rješenjima i tehnologijama koje su danas osnovica njihova poslovanja.

Inače, Microblink koji razvija napredna rješenja temeljena na umjetnoj inteligenciji čiju tehnologiju koristi preko 100 milijuna ljudi u više od 60 zemalja svijeta, zahvaljujući uspješnoj transformaciji organizacijskog modela i razvoju novih globalno uspješnih rješenja, dodatno je ubrzala rast te je u posljednjih godinu dana više no udvostručila broj zaposlenih, na njih 300, u svoja dva ureda, u Zagrebu i New Yorku.

Porazgovarali smo i s Ivanom Vidakovićem iz AIR RMLD-a koji se bave dronovima i kojima dolazak 5G mreža otvara nove mogućnosti poslovanja i stvaranje novih rješenja u segmentu bespilotnih letjelica.

U ovoj emisiji donosimo i razgovor s Tomislavom Bošnjakovićem iz Identyuma koji su nedavno zajedno sa Spanom i Karfijamom osnivaju tvrtku Fintech Digital Services. Na MWC-u Identyum je predstavio svoje rješenje digitalnog identitet odnosno digitalno ID walleta.

U drugom dijelu emisije o budućnosti bankarskog sustava i aplikacija, rješenja i sigurnosti razgovarali smo s članom Uprave Asseco Hrvatska Viktorom Olujićem.

Na kraju emisije o situaciji u telekom sektoru razgovarali smo Zoranom Korečićem iz Bankaia, tvrtke koja se bavi veleprodajom i rješenjima u telekom sektoru.

 

Još iz kategorije

ICTbusiness TV: Tehnologija mijenja svijet

ICTbusiness TV: Tehnologija mijenja svijet

18.01.2023.

Početak prve emisije u 2023. godini posvećen je preuzimanju Optima Telekoma i njezinoj integraciji u Telemach Hrvatska o čemu razgovaramo s predsjednikom Uprave Telemach Hrvatska Adrianom Ježinom koji govori kako će Telemach će ubuduće biti u poziciji snažnije konkurirati postojećim operatorima jednostavnijom i tehnološki naprednijom ponudom kao nacionalni operator koji nudi fiksne i mobilne usluge, čime će jačati i njegova tržišna pozicija.

ICT na Ti: Povijest hrvatskog IT sektora

ICT na Ti: Povijest hrvatskog IT sektora

17.01.2023.

Posljednjih nekoliko godina dosta veliki broj osnivača domaćih IT tvrtki, što velikih što malih, odlučilo se na prodaju i izlazak iz svojih projekata. Upravo je tako postupio osnivač i vlasnik IN2 Ante Mandić koji je svoju tvrtku prodao kanadskoj IT grupaciji Constellation Software iz Toronta, točnije tvrtki iz grupacije pod imenom Vela Operating Group, odnosno njihovoj kompaniji Aquila Software i to još 2018. godine.

ICTbusiness TV: Računalne igre, sigurnost, telekomi i edukacija

ICTbusiness TV: Računalne igre, sigurnost, telekomi i edukacija

02.01.2023.

Tržište računalnih odnosno video igara procijenjeno je na 198,40 milijardi dolara 2021., a očekuje se da će dosegnuti vrijednost od 339,95 milijardi dolara do 2027., uz prosječni godišnji rast od 8,94 posto. Upravo stoga, nakon najveće domaće akvizicije odnosno kupovine Nanobita razgovarali smo s Alenom Suminom što je to za njih značilo i kako  vidi razvoj cijelog sektora.