ICTbusiness TV: Najveća domaća IT konferencija Infobip Shift

ICTbusiness TV: Najveća domaća IT konferencija Infobip Shift

Nakon što je prije svega zbog promjena posljednjih godina zauvijek nestala dotad najveća domaća IT konferencija WinDays, a slično se dogodilo i s nekoliko manjih konferencija uvjerljivo najvećom postaje i ostaje Infobip Shift.

Ovogodišnja konferencija u Zadru, okupila više od 4.000 developera i IT stručnjaka iz brojnih zemalja svijeta, dok je online prijenos pratilo oko 6.000 sudionika. Na konferenciji smo razgovarali sa suosnivačem Infobipa i CTO-om kompanije Izabelom Jelinićem.

Ovogodišnji Infobip Shift ponovno je pokazao svoj globalni karakter, a  konferenciju smo sada sadržajno i produkcijski podigli na novu razinu, pojašnjava Ivan Burazin, član Uprave Infobipa i osnivač Shifta te dodaje da će u Hrvatskoj ćemo nastaviti okupljati tehnološku zajednicu iz cijelog svijeta, a cijeli tim vrlo je uzbuđen oko novog dodatnog izdanja Infobip Shifta koji stiže na drugi kontinent.

Tu je i razgovor s Krunoslavom Cokolom inženjerom u Infobipu o tome kako graditi timove, a za kraj je tu razgovor s Nikolom Pavešićem koji je direktor Infobipovog Startup Tribea – programa za poticanje startupova.

 

Još iz kategorije

ICTbusiness TV: Tehnologija mijenja svijet

ICTbusiness TV: Tehnologija mijenja svijet

18.01.2023.

Početak prve emisije u 2023. godini posvećen je preuzimanju Optima Telekoma i njezinoj integraciji u Telemach Hrvatska o čemu razgovaramo s predsjednikom Uprave Telemach Hrvatska Adrianom Ježinom koji govori kako će Telemach će ubuduće biti u poziciji snažnije konkurirati postojećim operatorima jednostavnijom i tehnološki naprednijom ponudom kao nacionalni operator koji nudi fiksne i mobilne usluge, čime će jačati i njegova tržišna pozicija.

ICT na Ti: Povijest hrvatskog IT sektora

ICT na Ti: Povijest hrvatskog IT sektora

17.01.2023.

Posljednjih nekoliko godina dosta veliki broj osnivača domaćih IT tvrtki, što velikih što malih, odlučilo se na prodaju i izlazak iz svojih projekata. Upravo je tako postupio osnivač i vlasnik IN2 Ante Mandić koji je svoju tvrtku prodao kanadskoj IT grupaciji Constellation Software iz Toronta, točnije tvrtki iz grupacije pod imenom Vela Operating Group, odnosno njihovoj kompaniji Aquila Software i to još 2018. godine.

ICTbusiness TV: Računalne igre, sigurnost, telekomi i edukacija

ICTbusiness TV: Računalne igre, sigurnost, telekomi i edukacija

02.01.2023.

Tržište računalnih odnosno video igara procijenjeno je na 198,40 milijardi dolara 2021., a očekuje se da će dosegnuti vrijednost od 339,95 milijardi dolara do 2027., uz prosječni godišnji rast od 8,94 posto. Upravo stoga, nakon najveće domaće akvizicije odnosno kupovine Nanobita razgovarali smo s Alenom Suminom što je to za njih značilo i kako  vidi razvoj cijelog sektora.