ICTbusiness TV na WinDays15: Poduzetnik – a što je to

ICTbusiness TV na WinDays15: Poduzetnik – a što je to

Foto: Dražen Tomić, Damir Brkić

Tijekom prvog dana WinDays15 konferencije, najveće domaće IT konferencije održan je okrugli stol koji nije govorio toliko o ključnoj temi „Hrvatska 2020 – društvo u kojem poduzetnik stvara blagostanje“ već više o poduzetništvu, poduzetničkoj klimi, IT konkurentnosti.

Na okruglom stolu sudjelovali su Ivan Vidaković, Microsoft Hrvatska, Nenad Pacek, Global Success Advisors, Ante Mandić, IN2, Branko Roglić, Orbico, Nenad Bakić, Selectio, Berislav Horvat, EY uz moderatora Petra Štefanića.

A o tome što je tko rekao izdvojili smo za vas na ICTbusiness TV-u najzanimljivije isječke o poduzetništvu, obrazovanju, uspjehu… Uživajte!

 

 

Još iz kategorije

ICTbusiness TV:  Elektronički novac i promjene u poslovima u budućnosti

ICTbusiness TV: Elektronički novac i promjene u poslovima u budućnosti

02.12.2021.

U vrijeme krize, koja još uvijek traje, ovo je bila jedna od najizazovnijih emisija, a kako stvari stoje to će se i nastaviti. U ovoj emisiji donosimo priču o Aircashu koji je institucija za elektronički novac, s dozvolom izdanom od Hrvatske narodne banke te upisana u središnji registar koji vodi European Banking Authority (EBA), slijedom čega je ovlaštena pružati usluge povezane s izdavanjem elektroničkog novca na području cijele Europske unije.

ICTbusiness TV:  Digitalna transformacija i što nas čeka, kako ZICER pomaže startupima

ICTbusiness TV: Digitalna transformacija i što nas čeka, kako ZICER pomaže startupima

11.11.2021.

U novoj ICTbusiness TV emisiji donosimo dvije vrlo zanimljive i aktualne teme o tome što nam donosi tehnologija u budućnosti, naravno sveprisutnoj digitalnoj transformaciji, upravljanju u IT-u i statupovima.

ICTbusiness TV:  PC tržište nastavlja rast, WMF pokazao smjer industrije

ICTbusiness TV: PC tržište nastavlja rast, WMF pokazao smjer industrije

28.10.2021.

Tržište osobnih računala nastavilo je u pozitivnom smjeru i kroz treći kvartal ove godine, koji bilježi 84,1 milijuna pošiljki i rast od jedan posto na godišnjoj razini, navodi Gartner u izvještaju. Iako taj rast nije na razini prošlogodišnjeg, kad se povećala potreba za računalima zbog pandemije koronavirusa, raduje što su rezultati u ovom kvartalu bolji no prije godinu dana u isto vrijeme, kad se činilo da idu u rekordnom smjeru. Tržište osobnih računala u Europi, Bliskom istoku i Africi (EMEA) poraslo je 12,7 posto u trećem kvartalu ove godine i doseglo 24,4 milijuna isporuka, navodi IDC u svom najnovijem izvješću.