ESKLUZIVNO S MWC 2023.

ICTbusiness TV: Konvergencija i nova rješenja pokreću telekom industriju

ICTbusiness TV: Konvergencija i nova rješenja pokreću telekom industriju
Dražen Tomić / Tomich Productions

Nastavljamo ekskluzivni serijal ICTbusiness TV-a s ovogodišnjeg najvećeg sajma telekom industrije Mobile World Congress iz Barcelone koji je među ostalim pokazao da se telekom industrija teško može podijeliti na mobilni ili fiksnu, da je sve konvergentno i povezano je korisnicima je svejedno kako su spojeni na Internet i putem kojeg uređaja već da im je važno da su usluge dostupne.

Na početku emisije razgovaramo s Matijom Ražemom iz Infobipa koji govori o razvoju telekom industrije trenutnim važnim trendovima.

Jedan od domaćih startupa Zuluhood nastavlja širenje i razvoj svojeg rješenja o čemu za ICTbusiness TV govori Maja Krejči.

U drugom dijelu emisije razgovarali smo s generalnim menadžerom Honora za ovu regiju Bruceom Huangom koji govori o novim proizvodima i planovima razvoja brenda za Hrvatsku.

O telekom industriji, odnosima među telekomima i onome što donosi budućnost ove industrije govori Zorane Korečić iz Bankaia.

Za kraj emisije gost nam je Janko Mršić-Flögel iz Dynamical Systems Researcha, profesor i inovator koji uvijek na sajam stigne s nekom novom idejom i rješenjem od specifičnog pametnog telefona do računala namijenjen za rubno odnosno edge računarstvo za koje smatra da će jako rasti dolaskom 5G mreža koje su bile ponovno glavna tema ali ovog puta ne u sferi izgradnje ,brzina i latencije nego kako ih komercijalizirati.