ICTbusiness TV: Inovativnost, e-government, izvozna orijentacija

ICTbusiness TV: Inovativnost, e-government, izvozna orijentacija

U novoj ICTbusiness TV emisiji donosimo vam niz zanimljivih tema od inovacija u korporacijama i državnoj upravi, Design Thinkingu. Inovacijska kultura je esencijalni faktor za dobre inovacijske rezultate u svakoj organizaciji, ona se podiže građenjem inovacijskog procesa koji uključuje proces generiranja ideja i mjerenja inovacijskih aktivnosti.

Tu je i tema o transformaciji financijske industrije i Big Data analitici koja privlači sve više pozornosti - 92 posto ispitanika smatra kako će Big Data analitika potaknuti nove poslovne modele koji mogu doprinijeti uspješnosti kompanije, dok 64 posto ispitanika planira realizaciju Big Data projekta u ovoj i sljedećoj godini.

Ove godine tu je pričao i DevAreni koja je poznata po tome da donosi stvarna iskustva iz programerske svakodnevice, uz predstavljanje raznih tehnika, principa i iskušanih najboljih praksi. Ove godine se tako raspravljalo o umijeću pisanja čistog kôda, snalaženju u kôdu koji je naslijeđen i nerazumljiv te o aspektno orijentiranom programiranju uz PostSharp.

Koncept Smart Governmenta podrazumijeva korištenje naprednih tehnologija s razine centralne i lokalne države kako bi se unaprijedili interni poslovni procesi, a sve u cilju smanjenja administrativnih prepreka za tvrtke i unaprjeđenja kvaliteta života državljana kroz minimiziranje potreba za fizičkim posjetima nizu institucija prilikom provođenja svakodnevnih administrativnih procedura vezanih za državu.

Još iz kategorije

ICTbusiness TV: Upravljanje timovima, komunikacija i virtualne konferencije

ICTbusiness TV: Upravljanje timovima, komunikacija i virtualne konferencije

28.05.2020. komentiraj

Kraj je svibnja, polagani izlazak iz „zaključanosti“ što znači da se stvari polako ali sigurno počinju otvarati, a pred vama je još jedna ICTbusiness TV emisija. U njoj sada donosimo zanimljive razgovore o upravljanju timovima, radu od kuće, softverskim rješenjima iz Hrvatske za velike strane kompanije te kako izvesti virtualnu konferenciju. Sve su to teme koje pokazuju kako se prilagođavamo situaciji.

ICTbusiness TV: Medicina, digitalna transformacija i izvozni poslovi

ICTbusiness TV: Medicina, digitalna transformacija i izvozni poslovi

08.05.2020. komentiraj

Pred vama je još jedna ICTbusiness TV emisija nastala u doba ove krize i donosimo vam vrlo zanimljive teme ponovno u drugačijem formatu jer nema događanja, ljudi drže distancu pa smo mi odlučili da ih dovedemo u naš virtualni studio.

ICTbusiness TV: Informacijska sigurnost, data centri i telekomi

ICTbusiness TV: Informacijska sigurnost, data centri i telekomi

27.04.2020. komentiraj

Pred vama je još jedna ICTbusiness TV emisija nastala tijekom krize u iščekivanju popuštanja mjera i polakog izlaska iz ove zdravstvene krize. Neke od tema nametnule su se same po sebi i to informacijska sigurnost, rast potražnje za uslugama data centara i naravno iznimno velik rast telekomunikacijskog prometa.