ICTbusiness TV: Inovativnost, e-government, izvozna orijentacija

ICTbusiness TV: Inovativnost, e-government, izvozna orijentacija

U novoj ICTbusiness TV emisiji donosimo vam niz zanimljivih tema od inovacija u korporacijama i državnoj upravi, Design Thinkingu. Inovacijska kultura je esencijalni faktor za dobre inovacijske rezultate u svakoj organizaciji, ona se podiže građenjem inovacijskog procesa koji uključuje proces generiranja ideja i mjerenja inovacijskih aktivnosti.

Tu je i tema o transformaciji financijske industrije i Big Data analitici koja privlači sve više pozornosti - 92 posto ispitanika smatra kako će Big Data analitika potaknuti nove poslovne modele koji mogu doprinijeti uspješnosti kompanije, dok 64 posto ispitanika planira realizaciju Big Data projekta u ovoj i sljedećoj godini.

Ove godine tu je pričao i DevAreni koja je poznata po tome da donosi stvarna iskustva iz programerske svakodnevice, uz predstavljanje raznih tehnika, principa i iskušanih najboljih praksi. Ove godine se tako raspravljalo o umijeću pisanja čistog kôda, snalaženju u kôdu koji je naslijeđen i nerazumljiv te o aspektno orijentiranom programiranju uz PostSharp.

Koncept Smart Governmenta podrazumijeva korištenje naprednih tehnologija s razine centralne i lokalne države kako bi se unaprijedili interni poslovni procesi, a sve u cilju smanjenja administrativnih prepreka za tvrtke i unaprjeđenja kvaliteta života državljana kroz minimiziranje potreba za fizičkim posjetima nizu institucija prilikom provođenja svakodnevnih administrativnih procedura vezanih za državu.

Još iz kategorije

ICTbusiness TV:  Elektronički novac i promjene u poslovima u budućnosti

ICTbusiness TV: Elektronički novac i promjene u poslovima u budućnosti

02.12.2021.

U vrijeme krize, koja još uvijek traje, ovo je bila jedna od najizazovnijih emisija, a kako stvari stoje to će se i nastaviti. U ovoj emisiji donosimo priču o Aircashu koji je institucija za elektronički novac, s dozvolom izdanom od Hrvatske narodne banke te upisana u središnji registar koji vodi European Banking Authority (EBA), slijedom čega je ovlaštena pružati usluge povezane s izdavanjem elektroničkog novca na području cijele Europske unije.

ICTbusiness TV:  Digitalna transformacija i što nas čeka, kako ZICER pomaže startupima

ICTbusiness TV: Digitalna transformacija i što nas čeka, kako ZICER pomaže startupima

11.11.2021.

U novoj ICTbusiness TV emisiji donosimo dvije vrlo zanimljive i aktualne teme o tome što nam donosi tehnologija u budućnosti, naravno sveprisutnoj digitalnoj transformaciji, upravljanju u IT-u i statupovima.

ICTbusiness TV:  PC tržište nastavlja rast, WMF pokazao smjer industrije

ICTbusiness TV: PC tržište nastavlja rast, WMF pokazao smjer industrije

28.10.2021.

Tržište osobnih računala nastavilo je u pozitivnom smjeru i kroz treći kvartal ove godine, koji bilježi 84,1 milijuna pošiljki i rast od jedan posto na godišnjoj razini, navodi Gartner u izvještaju. Iako taj rast nije na razini prošlogodišnjeg, kad se povećala potreba za računalima zbog pandemije koronavirusa, raduje što su rezultati u ovom kvartalu bolji no prije godinu dana u isto vrijeme, kad se činilo da idu u rekordnom smjeru. Tržište osobnih računala u Europi, Bliskom istoku i Africi (EMEA) poraslo je 12,7 posto u trećem kvartalu ove godine i doseglo 24,4 milijuna isporuka, navodi IDC u svom najnovijem izvješću.