TV EMISIJA

ICTbusiness TV: Inovacije guraju telekom tržište prema naprijed

U novoj ekskluzivnoj TV emisji iz Barcelone donosimo nekoliko zanimljivih tema od utjecaja ere kvantnog računarstva na telekom industriju, razvoju 5G rješenja i drugih inovativnih rješenja za telekom industriju, novim trendovima u segmentu pametnih telefona

ICTbusiness TV: Inovacije guraju telekom tržište prema naprijed

Evo još jedne TV emisije ekskluzivno iz Barcelone s najvećeg sajma telekom industrije koja nastavlja rast. Ako se pogleda samo segment pametnih telefona godina je dobro počela. Isporuke pametnih telefona porasle su tijekom prvog tromjesečja jer su tržišta u razvoju nastavila svoj snažan zamah, dok je Europa, posebno srednja i istočna Europa, porasla najviše u usporedbi s teškim prvim tromjesečjem 2023. O stanju na tržištu razgovaramo s Goranom Mudrovčićem iz Xiaomi.

O analizama tržišta razgovarali smo s Robertom Wyrzykowskim iz OpenSignal koji smatra da nastavak implementacija 5G mreža i okretanje telekom operateroa prem 5G stand alone mrežama.

U drugom dijelu emisije razgovaramo sa Zoranom Korečićem iz Bankaia koji govori o ključnim trendovima telekom tržišta i smjerovima njegova razvoja. Tu je i tema umjetne inteligencije.

O sigurnosti u eri umjetne inteligencije i kvatnog računarstva govori Lory Thorpe iz IBM-a koja smatra da će mijenjati paradigme sigurnosti i donositi nove izazove ali i rješenja.

Za kraj ove emisije razgovarali smo s Radoslaw Kedziom iz Huawei koji ogovori koliko su važna ulaganja u inovacije i stalni rad na njima. Prema njegovim riječima inovacije žele dijeliti i sa sveučilištima, tvrtkama kako bi se došlo do kvalitetnih rješenja.