ICTbusiness TV: Domaće IT tržište stabilno i raste

ICTbusiness TV: Domaće IT tržište stabilno i raste

U posljednjoj redovnoj ICTBusiness TV emisiji prije ljetne stanke donosimo vrlo zanimljive teme s domaće IT scene. Za ICTBusiness TV eksluzivno govore Anđelka Strajher, direktorica Megatrenda, Alojzije Jukić predsjednik Uprave Compinga i Nikola Dujmović predsjednik Uprave Spana. Oni govore jasno i otvoreno o stanju i izazovima, dobrim i lošim stranama, budućnosti.

U drugom dijelu emisije donosimo vam priču o novom velikom projektu e-Zdravstva gdje je jedan od ključnih nositelja Ericsson Nikola Tesla. CareWell, punim nazivom “Multi-level integration for patients with complex needs“, vrijedan 3 milijuna eura, usmjeren je na povećanje dostupnosti zdravstvene zaštite te na unaprjeđenje procesa izvanbolničke skrbi i kvalitete života bolesnika, primarno onih s kroničnom opstruktivnom plućnom bolesti (KOPB), kardiovaskularnim bolestima i dijabetesom, uz istodobno smanjenje troškova, a u njemu sudjeluje ukupno 8 zemalja članica EU.

I na kraju emisije donosimo razgovore s Adrianom Ježinom predsjednikom Udruge HUP ICT, ujedno i članom Uprave Vipneta, te Hrvojem Balenom predsjednikom upravnog vijeća Visokog učilišta Algebra. Oni govore o aktivnostima HUP ICT-a, obrazovanju.

Još iz kategorije

ICTbusiness TV:  Elektronički novac i promjene u poslovima u budućnosti

ICTbusiness TV: Elektronički novac i promjene u poslovima u budućnosti

02.12.2021.

U vrijeme krize, koja još uvijek traje, ovo je bila jedna od najizazovnijih emisija, a kako stvari stoje to će se i nastaviti. U ovoj emisiji donosimo priču o Aircashu koji je institucija za elektronički novac, s dozvolom izdanom od Hrvatske narodne banke te upisana u središnji registar koji vodi European Banking Authority (EBA), slijedom čega je ovlaštena pružati usluge povezane s izdavanjem elektroničkog novca na području cijele Europske unije.

ICTbusiness TV:  Digitalna transformacija i što nas čeka, kako ZICER pomaže startupima

ICTbusiness TV: Digitalna transformacija i što nas čeka, kako ZICER pomaže startupima

11.11.2021.

U novoj ICTbusiness TV emisiji donosimo dvije vrlo zanimljive i aktualne teme o tome što nam donosi tehnologija u budućnosti, naravno sveprisutnoj digitalnoj transformaciji, upravljanju u IT-u i statupovima.

ICTbusiness TV:  PC tržište nastavlja rast, WMF pokazao smjer industrije

ICTbusiness TV: PC tržište nastavlja rast, WMF pokazao smjer industrije

28.10.2021.

Tržište osobnih računala nastavilo je u pozitivnom smjeru i kroz treći kvartal ove godine, koji bilježi 84,1 milijuna pošiljki i rast od jedan posto na godišnjoj razini, navodi Gartner u izvještaju. Iako taj rast nije na razini prošlogodišnjeg, kad se povećala potreba za računalima zbog pandemije koronavirusa, raduje što su rezultati u ovom kvartalu bolji no prije godinu dana u isto vrijeme, kad se činilo da idu u rekordnom smjeru. Tržište osobnih računala u Europi, Bliskom istoku i Africi (EMEA) poraslo je 12,7 posto u trećem kvartalu ove godine i doseglo 24,4 milijuna isporuka, navodi IDC u svom najnovijem izvješću.