ICTbusiness TV: Domaće IT tržište stabilno i raste

ICTbusiness TV: Domaće IT tržište stabilno i raste

U posljednjoj redovnoj ICTBusiness TV emisiji prije ljetne stanke donosimo vrlo zanimljive teme s domaće IT scene. Za ICTBusiness TV eksluzivno govore Anđelka Strajher, direktorica Megatrenda, Alojzije Jukić predsjednik Uprave Compinga i Nikola Dujmović predsjednik Uprave Spana. Oni govore jasno i otvoreno o stanju i izazovima, dobrim i lošim stranama, budućnosti.

U drugom dijelu emisije donosimo vam priču o novom velikom projektu e-Zdravstva gdje je jedan od ključnih nositelja Ericsson Nikola Tesla. CareWell, punim nazivom “Multi-level integration for patients with complex needs“, vrijedan 3 milijuna eura, usmjeren je na povećanje dostupnosti zdravstvene zaštite te na unaprjeđenje procesa izvanbolničke skrbi i kvalitete života bolesnika, primarno onih s kroničnom opstruktivnom plućnom bolesti (KOPB), kardiovaskularnim bolestima i dijabetesom, uz istodobno smanjenje troškova, a u njemu sudjeluje ukupno 8 zemalja članica EU.

I na kraju emisije donosimo razgovore s Adrianom Ježinom predsjednikom Udruge HUP ICT, ujedno i članom Uprave Vipneta, te Hrvojem Balenom predsjednikom upravnog vijeća Visokog učilišta Algebra. Oni govore o aktivnostima HUP ICT-a, obrazovanju.

Još iz kategorije

ICTbusiness TV: Upravljanje timovima, komunikacija i virtualne konferencije

ICTbusiness TV: Upravljanje timovima, komunikacija i virtualne konferencije

28.05.2020. komentiraj

Kraj je svibnja, polagani izlazak iz „zaključanosti“ što znači da se stvari polako ali sigurno počinju otvarati, a pred vama je još jedna ICTbusiness TV emisija. U njoj sada donosimo zanimljive razgovore o upravljanju timovima, radu od kuće, softverskim rješenjima iz Hrvatske za velike strane kompanije te kako izvesti virtualnu konferenciju. Sve su to teme koje pokazuju kako se prilagođavamo situaciji.

ICTbusiness TV: Medicina, digitalna transformacija i izvozni poslovi

ICTbusiness TV: Medicina, digitalna transformacija i izvozni poslovi

08.05.2020. komentiraj

Pred vama je još jedna ICTbusiness TV emisija nastala u doba ove krize i donosimo vam vrlo zanimljive teme ponovno u drugačijem formatu jer nema događanja, ljudi drže distancu pa smo mi odlučili da ih dovedemo u naš virtualni studio.

ICTbusiness TV: Informacijska sigurnost, data centri i telekomi

ICTbusiness TV: Informacijska sigurnost, data centri i telekomi

27.04.2020. komentiraj

Pred vama je još jedna ICTbusiness TV emisija nastala tijekom krize u iščekivanju popuštanja mjera i polakog izlaska iz ove zdravstvene krize. Neke od tema nametnule su se same po sebi i to informacijska sigurnost, rast potražnje za uslugama data centara i naravno iznimno velik rast telekomunikacijskog prometa.