TV EMISIJA

ICT na Ti: Očekivani rast baziran na rješenjima i preuzimanjima kompanija

ICT na Ti: Očekivani rast baziran na rješenjima i preuzimanjima kompanija

Prošla godina 2022. za IN2 grupu bila je iznimno uspješna. Odrađeni su veliki projekti, grupacija je postala bogatija za dvije nove članice, MCS Grupu i Libusoft Cicom i obilježila 30 godina postojanja, a za sljedećih uprava je pojačana te smo o planovima i trenutnom stanju na tržištu razgovarali smo s novim predsjednikom Uprave IN2 Grupe Ivanom Gabrićem.

Prema njegovim riječima kompanija je vrlo snažna u zdravstvenom segmentu, ali i poslovima s javnom upravom, no pritom ističe i gospodarstvo i to ERP rješenja te rješenja za osiguravajući sektor.

Prošla poslovna godina za kompaniju je bila jako dobra i Gabrić očekuje nastavak pozitivnih trendova i u ovoj godini. Tako su poslovni prihodi grupe za 2022. godinu bit će veći od 260 milijuna kuna ili 34.5 milijuna eura, što u odnosu na 2021. godinu iznosi povećanje za više od 30 posto.

Organski rast prihoda, bez novih kompanija u sklopu IN2 grupe (MCS Grupa i Libusoft Cicom), iznosi 17 posto, a preostali dio rasta je ostvaren kroz akvizicije. Rast dobit za 2022. godinu bio je nešto viši od 20 posto u odnosu na 2021. godinu.

Uvođenje eura kao nacionalne valute u Republici Hrvatskoj jedan je od velikih projekata koje je IN2 grupa gotovo cijele ove godine provodila za svoje klijente. Više od 200 naših zaposlenika iz sektora zdravstva, gospodarstva, financija, javnog sektora i sektora lokalne uprave, novogodišnji su vikend proveli aktivno radeći na tranziciji IT sustava s kune na euro za više od 2.000 korisnika IN2 grupe.

Gabrić napominje kako rast baziraju i organski i anorganski, ali i u budućnosti planiraju moguća nova preuzimanja tvrtki i to prije svega procjenjujući zrelost tvrtke koja se preuzima i kada je riječ o ljudima, rješenjima i uslugama koje se pružaju korisnicima.