TV emisija

ICT na Ti: Daljinski upravljani strojevi budućnost su raznih industrija

ICT na Ti:   Daljinski upravljani strojevi budućnost su raznih industrija

Dolaskom brzih 5G mreža biti će moguće upravljati daljinski različitim strojevima i uređajima, međutim danas se dronovi oni koji lete ili idu po vodu upravljaju sofisticiranim uređajima kako bi se omogućila visoka preciznost i sigurnost.

Upravo o tome smo razgovarali s Josipom Rukavinom iz riječke tvrtke Vectrino koja se bavi snimanjima daljinski upravljivim besposadnim uređajima i počeli su s dronovima, a danas se bave snimanjem podmorja.

Kako sam ističe kako bi snimali i dali realni prikaz stanja su razvili jedinstvenu metodologiju za obalno područje plitke vode koja uvelike olakšava posao upravljanja imovinom pod vodom jer omogućuje realan prikaz stanja u svakom trenutku. Zahvaljujući tehnologiji, iskustvu i znanju smanjuju se troškovi inspekcije, kao i mogućnost nastanka nepredviđene štete, tvrdi Rukavina.

„Snimanje, analiza i obrada podataka prilagođavaju se svakom projektu i klijentu, neovisno o tome da li je riječ o lukama, lučicama, obalnim zidovima, kablovima, ispustima pod morem ili sličnom. Na konačnom prikazu tzv. digitalnom blizancu, “isušuje” se voda iz okruženja podvodne strukture, građevine ili objekta što olakšava posao nadzora i planiranja iz ureda“, pojašnjava Rukavina.