Vozačima draža navigacija preko pametnog telefona

Vozačima draža navigacija preko pametnog telefona

Foto: Fotolia

Istraživanje koje je početkom godine u Americi provela tvrtka J.D. Power and Associates pokazuje da je tek 681 od 1.000 ispitanika u uzorku od 20.704 sudionika ankete zadovoljno ugrađenim GPS sustavom za navigaciju u svojem automobilu.

Čak 46 posto ispitanika je odgovorilo kako, da imaju izbora, sigurno ne bi koristili integrirani navigacijski GPS sustav, već bi se radije služili aplikacijom za navigaciju koju imaju na mobitelu, kada bi ju nekako mogli ugraditi i koristiti u autu.

Pametni telefoni u prednosti

Iako ugrađeni GPS sustavi za automobile postaju sve bolji i bolji, ne može se poreći činjenica da su slični sustavi za pametne telefone, poput popularnog Google Mapsa, te i dalje znatno napredniji. U nadolazećim će se godinama proizvođači stoga morati odlučiti za jednu od dvije dostupne opcije – ili da povećaju napore u usavršavanju svojih navigacijskih sustava i učine ih intuitivnima i uskladivima s mobilnim telefonima, ili da osmisle sustav koji omogućuje jednostavno priključivanje i prikazivanje mobilne aplikacije za navigaciju u sklopu kontrolne ploče automobila.

Zanimljivo je da Cadillac i dalje promovira „CUE“, svoj automobilski računalni sustav s kontrolama osjetljivim na dodir, a kojeg ekskluzivno ugrađuje u nove ATS i XTS sedane. Unatoč činjenici da je CUE trenutačno najnapredniji sustav takve vrste, istina je da se i dalje ne može mjeriti s aplikacijama poput Google Mapsa. Ford zauzima sličan pristup sa svojim MyFord Touch sustavom, a kojeg u zadnje vrijeme muče brojni hardverski i softverski problemi.

Različita rješenja

Ipak, proizvođač je nedavno pokrenuo projekt pod nazivom OpenXC, a čiju osnovu čini hardverska platforma otvorenih specifikacija. Ideja OpenXC-a je da neovisni programeri razviju i ponude hardverske dodatke i softverske aplikacije za novi Fordov „operacijski sustav za automobil“. Audi se pak odlučio za varijantu najsličniju drugoj opciji te tako u sklopu svojeg „Audi Connect" sustava nudi Googleove navigacijske proizvode – iako, doduše, na vlastitoj zatvorenoj platformi.

Unatoč svemu navedenom ostaje činjenica da niti jedan proizvođač još uvijek nije ponudio sustav koji omogućuje jednostavno „priključivanje korisnikovog mobitela na automobil“ i prikazivanje aplikacija na zaslonu centralnog računalnog sustava u automobilu –a očito je da takvo rješenje zapravo želi većina vozača.

Još iz kategorije

Dva nova 27-inčna QHD monitora iz AOC-a

Dva nova 27-inčna QHD monitora iz AOC-a

19.01.2020. komentiraj

AOC najavljuje dva nova 27-inčna gejming monitora iz svoje nove G2 linije s QHD rezolucijom (2560 x 1440 piksela): Q27G2U i zakrivljeni CQ27G2U s agresivnimm radijusom zakrivljenosti od 1500 milimetara što povećava doživljaj igranja. Oba monitora imaju VA ploče koje kombiniraju visoku brzinu odziva i brzinu osvježavanja. S brzinom osvježavanja od 144 Hz, korisnici mogu uživati u glatkom i imerzivnom igranju, dok vrijeme odziva (MPRT) od 1 ms (vrijeme reakcije u pokretnoj slici) omogućuje vizualno snimanje bez zamućenja.

Huawei isporučio 6,9 milijuna 5G pametnih telefona u 2019. godini

Huawei isporučio 6,9 milijuna 5G pametnih telefona u 2019. godini

17.01.2020. komentiraj

Huawei Consumer Business Group je objavio kako je do kraja 2019. godine isporučio 6,9 milijuna 5G pametnih telefona. Snažna prodaja rezultat je predanosti u istraživanju 5G tehnologije, a Huaweijevo liderstvo u 5G tehnologiji dodatno je ojačano.

Kingston Technology predstavlja novi NVMe SSD namijenjen uporabi u data centrima

Kingston Technology predstavlja novi NVMe SSD namijenjen uporabi u data centrima

17.01.2020. komentiraj

Kingston Digital Europe objavila je dostupnost novog SSD-a namijenjenog data centrima, modela DC1000B M.2 NVMe. Ovaj novi SSD je idealan za servere koji dolaze s jednim ili dva M.2 NVMe utora namijenjenih za podizanje sustava, čuvajući tako vrijedne 2.5″  ladice na prednjoj strani servera namijenjene za diskove za dodatnu pohranu podataka.