"VJEČNO" PITANJE

Trebate li premium GPU za spajanje više monitora istovremeno?

Trebate li premium GPU za spajanje više monitora istovremeno?

Za posao ili gaming je idealno imati više spojenih monitora, no problem je što ne može svaka grafička kartica (GPU) odgovoriti adekvatno na potrebe, kao što ne može ni svaki korisnik platiti koliko se traži za potpuno iskustvo. Zato je važno pomno planirati, unutar mogućnosti i potreba.

Dakle, glavno pitanje je trebate li premium grafičku karticu za više monitora spojenih istovremeno? I da i ne, ovisi. Kroz nastavak teksta pokušat ćemo odgovoriti na to bitno pitanje i pomoći da prepoznate što je najbolje za vas.

Primjerice, ako želite brzo, trebate automobil s velikim motorom. Ako želite pohranjivati mnogo stvari, trebate kombi, kamion ili automobil s prikolicom. Srećom, brzina nije ključna za višestruko spojene monitore, osim ako niste u poslu s renderiranjem videa ili sličnom aktivnosti koja traži intenzivnije mogućnosti grafičke kartice.

Stoga, ono što je najbitnije, jest mogućnost korištenja više stvari odjednom. Za posao slabijeg intenziteta, gdje je bitno imati na jednom monitoru chat ili videkonferenciju, a na drugom otvoreni internetski preglednik, GPU može biti nižeg ranga. Tipa GTX 700 ili 600. Može i rabljena. Dobro dođu i GTX 650 ili GTX 750 Ti jer se nađu za 20 do 50 dolara.

Ako je u cijelu priču uključen i gaming segment, morate posegnuti malo dublje u džep. Konkretnije, radi se o 200 do 220 dolara i za to se može dobiti novija odlična grafička kartica kao neka iz linije NVIDIA Quadro ili iz AMD FirePro.

U konačnici, jeftina rješenja postoje i za njih dobivate odlično iskustvo koje će vam olakšati život u trenucima dok je višestruko korištenje monitora istovremeno neophodno. Naravno, ovih savjeta se ne morate striktno držati, postoje u zacrtanim financijskim okvirima još modela grafičkih kartica koji mogu zadovoljiti vaše potrebe, ovisno o tome kakve su točno...