Samsung OLED TV osvojio prvi certifikat na svijetu

Samsung OLED TV osvojio prvi certifikat na svijetu

Foto: Samsung CES

Samsung Electronics, Ltd. danas je primio prvo priznanje za provjeru kvalitete vrhunske slike na svijetu za OLED televizor veličine 55 inča. UL, svjetska neovisna tvrtka za znanost o sigurnosti, predstavila je proces provjere, prve za bilo koji OLED televizor u industriji te ističe vodstvo Samsunga u razvoju tehnologije sljedeće generacije.

„Čak i nakon zadržavanja vodeće pozicije na globalnom tržištu televizora više od sedam uzastopnih godina, odbijamo biti zadovoljni“, izjavio je Hyugun Lee, viši potpredsjednik poslovne jedinice Visual Display tvrtke Samsung. „Ovo postignuće dokazuje našu stalnu predanost pružanju vodećih inovacija u industriji koje potrošačima donose najbolju kvalitetu slike za najpotpunije moguće iskustvo kućne zabave.“

Tijekom opsežnog procesa provjere, Samsung OLED televizor prošao je razne testove slikovnih elemenata tvrtke UL, uključujući svjetlinu, boju i jedinstvenost, kao i novu metodu testiranja naziva Emotional Image Quality Evaluation. Nova metoda mjeri jedinstvenu kvalitetu slike televizora OLED koristeći 3D prostor boja umjesto 2D, čime je omogućeno mjerenje dubine boje i omjer kontrasta. Novi sustav ocjenjivanja može točno ispitati svaku boju koju OLED panel može proizvesti.

Ovo priznanje za televizor Samsung OLED dokaz je uzastopnog rada tvrtke u poboljšanju OLED tehnologije i povećanja prednosti za potrošače i prije samog predstavljanja na tržištu. Certifikat također slijedi nedavna prva priznanja na svijetu u kategoriji UHD TV koje izdaju UL i njemačka tvrtka za izdavanje certifikata, TÜV Rheinland, za neusporedivu kvalitetu slike Samsungovog UHD televizora.

Još iz kategorije

Brojni noviteti za kućnu zabavu iz Panasonica

Brojni noviteti za kućnu zabavu iz Panasonica

23.02.2019. komentiraj

Panasonic je sredinom veljače najavio veći broj uređaja iz audio video segmenta koji će se uskoro pojaviti na tržištu. Riječ je o televizorima, slušalicama, kućnim audio sustavima te Blu-ray playerima.

MWC 2019: Hangar18 u Barceloni predstavlja nove uređaje unutar NOA branda

MWC 2019: Hangar18 u Barceloni predstavlja nove uređaje unutar NOA branda

23.02.2019. komentiraj

NOA već treću godinu sudjeluje na najvećem svjetskom sajmu mobilnih tehnologija, Mobile World Congress koji se održava u Barceloni. Uz već najavljenu novu F seriju pametnih uređaja temeljenu na AI te ostale pametne telefone, predstavit će i NOA Vision televizore, NOA tablete, dodatnu opremu NOAline te nove modele iz RUGGED serije.

Kineski mobiteli sada drže trećinu udjela na europskom tržištu

Kineski mobiteli sada drže trećinu udjela na europskom tržištu

22.02.2019. komentiraj

Kineski proizvođači pametnih telefona iznimno su moćni i to nije nikakva tajna, ali svejedno impresioniraju brojke kao one posljednje o stanju na europskom tržištu, gdje skoro pa trećinu udjela čine upravi kineski proizvođači. Konkretnije, riječ je o 32 posto, a sve zahvaljujući kompanijama kao Huawei, Oppo i Xiaomi.