Samsung OLED TV osvojio prvi certifikat na svijetu

Samsung OLED TV osvojio prvi certifikat na svijetu

Foto: Samsung CES

Samsung Electronics, Ltd. danas je primio prvo priznanje za provjeru kvalitete vrhunske slike na svijetu za OLED televizor veličine 55 inča. UL, svjetska neovisna tvrtka za znanost o sigurnosti, predstavila je proces provjere, prve za bilo koji OLED televizor u industriji te ističe vodstvo Samsunga u razvoju tehnologije sljedeće generacije.

„Čak i nakon zadržavanja vodeće pozicije na globalnom tržištu televizora više od sedam uzastopnih godina, odbijamo biti zadovoljni“, izjavio je Hyugun Lee, viši potpredsjednik poslovne jedinice Visual Display tvrtke Samsung. „Ovo postignuće dokazuje našu stalnu predanost pružanju vodećih inovacija u industriji koje potrošačima donose najbolju kvalitetu slike za najpotpunije moguće iskustvo kućne zabave.“

Tijekom opsežnog procesa provjere, Samsung OLED televizor prošao je razne testove slikovnih elemenata tvrtke UL, uključujući svjetlinu, boju i jedinstvenost, kao i novu metodu testiranja naziva Emotional Image Quality Evaluation. Nova metoda mjeri jedinstvenu kvalitetu slike televizora OLED koristeći 3D prostor boja umjesto 2D, čime je omogućeno mjerenje dubine boje i omjer kontrasta. Novi sustav ocjenjivanja može točno ispitati svaku boju koju OLED panel može proizvesti.

Ovo priznanje za televizor Samsung OLED dokaz je uzastopnog rada tvrtke u poboljšanju OLED tehnologije i povećanja prednosti za potrošače i prije samog predstavljanja na tržištu. Certifikat također slijedi nedavna prva priznanja na svijetu u kategoriji UHD TV koje izdaju UL i njemačka tvrtka za izdavanje certifikata, TÜV Rheinland, za neusporedivu kvalitetu slike Samsungovog UHD televizora.

Još iz kategorije

Huawei u Zagrebu predstavio novu P30 seriju

Huawei u Zagrebu predstavio novu P30 seriju

18.04.2019. komentiraj

Kineski Huawei u Hrvatskom je domu likovnih umjetnika u Zagrebu predstavio svoju P30 seriju pametnih telefona. Nove mobilne perjanice predstavljene su 26. ožujka na ekskluzivnom događaju u Parizu, a ovom ih je prigodom pobliže mogla upoznati šira javnost u Hrvatskoj.

Panasonic predstavio konceptni prozirni OLED zaslon

Panasonic predstavio konceptni prozirni OLED zaslon

17.04.2019. komentiraj

Panasonic je na sajmu Salone del Mobile, najvećoj i najprestižnijoj svjetskoj izložbi namještaja i lifestyle proizvoda, predstavio konceptni prozirni OLED zaslon. Taj je koncept predstavljen u sklopu instalacije švicarske marke namještaja Vitra.

Hangar18 otvorio prvu trgovinu u Irskoj

Hangar18 otvorio prvu trgovinu u Irskoj

16.04.2019. komentiraj

Početkom travnja, otvoren je prvi NOA “brand shop” u Irskoj u jednom od najvećih shopping centara u Sjevernom Dublinu, Swords Pavilions. Ovo prva otvorena trgovina od ukupno 100 planiranih u EU, te prva od 15 planiranih u Irskoj, ističu u Hangar18 koji stoji iza branda Noa. Njihov brand pametnih telefona i televizora Noa je postala prepoznat brand u Europi, a i šire te će nastaviti s izvozom i otvaranjem novih tržišta u narednom razdoblju.