Samsung OLED TV osvojio prvi certifikat na svijetu

Samsung OLED TV osvojio prvi certifikat na svijetu

Foto: Samsung CES

Samsung Electronics, Ltd. danas je primio prvo priznanje za provjeru kvalitete vrhunske slike na svijetu za OLED televizor veličine 55 inča. UL, svjetska neovisna tvrtka za znanost o sigurnosti, predstavila je proces provjere, prve za bilo koji OLED televizor u industriji te ističe vodstvo Samsunga u razvoju tehnologije sljedeće generacije.

„Čak i nakon zadržavanja vodeće pozicije na globalnom tržištu televizora više od sedam uzastopnih godina, odbijamo biti zadovoljni“, izjavio je Hyugun Lee, viši potpredsjednik poslovne jedinice Visual Display tvrtke Samsung. „Ovo postignuće dokazuje našu stalnu predanost pružanju vodećih inovacija u industriji koje potrošačima donose najbolju kvalitetu slike za najpotpunije moguće iskustvo kućne zabave.“

Tijekom opsežnog procesa provjere, Samsung OLED televizor prošao je razne testove slikovnih elemenata tvrtke UL, uključujući svjetlinu, boju i jedinstvenost, kao i novu metodu testiranja naziva Emotional Image Quality Evaluation. Nova metoda mjeri jedinstvenu kvalitetu slike televizora OLED koristeći 3D prostor boja umjesto 2D, čime je omogućeno mjerenje dubine boje i omjer kontrasta. Novi sustav ocjenjivanja može točno ispitati svaku boju koju OLED panel može proizvesti.

Ovo priznanje za televizor Samsung OLED dokaz je uzastopnog rada tvrtke u poboljšanju OLED tehnologije i povećanja prednosti za potrošače i prije samog predstavljanja na tržištu. Certifikat također slijedi nedavna prva priznanja na svijetu u kategoriji UHD TV koje izdaju UL i njemačka tvrtka za izdavanje certifikata, TÜV Rheinland, za neusporedivu kvalitetu slike Samsungovog UHD televizora.

Još iz kategorije

Povećana potražnja za PC-ima se i dalje nastavlja

Povećana potražnja za PC-ima se i dalje nastavlja

23.07.2021.

Povećana potražnja za osobnim računalima nastavila se i tijekom drugog kvartala ove godine, bez obzira na globalnu nestašicu komponenata i logističke probleme, navodi u svom posljednjem izvješću IDC.

Opustite se, riješite stresa i provedite vrijeme uz najatraktivnije igre s AppGalleryja

Opustite se, riješite stresa i provedite vrijeme uz najatraktivnije igre s AppGalleryja

22.07.2021.

Huawei je uvrstio četiri nove popularne igre u brzorastući AppGallery. Novi naslovi ‘Tie-Dye’,  ‘Acrylic Nails’, ‘Phone Case DIY’ i ‘Light it Up’ dolaze s potpisom kompanije CrazyLabs, poznate po jednostavnim i zabavnim igricama.

Android aplikacije možete pokrenuti i na Windows 10

Android aplikacije možete pokrenuti i na Windows 10

22.07.2021.

Microsoft je najavio da će unutar Windows 11 biti mogućnost pokretanja Android aplikacija, ali to je već moguće i s Windows 10, samo treba imati pravi pametni telefon. Pod “pravi” se misli na one koje Microsoft podržava u smislu pokretanja Android aplikacija.