S Macom na daljinski – uz pomoć Androida

S Macom na daljinski – uz pomoć Androida

Autor iz poznate zajednice programera mobilnih uređaja XDA Developers nedavno je izradio i ponudio zanimljiv i besplatan softverski alat za sve korisnike koji posjeduju Android mobilni telefon i Macintosh prijenosno ili osobno računalo. Riječ je o aplikaciji-daljinskom upravljaču Mac Remote koja omogućuje bežično, tj. "beztipkovničko" i "bezmišićno", upravljanje reprodukcijom glazbe i video materijala na računalu.

Iako bi se moglo reći da je ova kombinacija ponešto čudna ("ljubitelji" Android proizvoda obično ne vole Appleove – i obrnuto), neosporno je da obje platforme nude određene prednosti i funkcionalnosti te da sigurno postoje oni koji s jedne strane cijene fleksibilnost Android platforme i pripadajućih servisa, a s druge vrhunsku izradu i kvalitetu Appleovih računala.

Sve što je potrebno za rad jest da uređaji budu na istoj bežičnoj WiFi mreži te da korisnik prilikom prijave na Android aplikaciju zna lokalnu internetsku (IP) adresu Mac računala. Mac Remote podržava rad s nekoliko najpopularnijih programa za rad i reprodukciju multimedijskih sadržaja – iTunes (naravno), iPhoto, VLC, Spotify, Quicktime, MplayerX, Preview, PowerPoint i Keynote - te je uz pomoć "daljinskog" u njima moguće povećavati i smanjivati glasnoću zvuka, započinjati i pauzirati reprodukciju sadržaja, pregledavati slajdove i fotografije te izabirati datoteke za reprodukciju.

Aplikaciju odlikuje čisto i jednostavno sučelje, a dostupna je za sve uređaje s Android OS-om inačice 2.3 (Gingerbread) naviše. Moguće ju je besplatno nabaviti putem priloženog linka na XDA Developers forum ili putem Google Play Storea – u slučaju da postoje sumnje u njenu autentičnost, odnosno sigurnost.

Još iz kategorije

Povećana potražnja za PC-ima se i dalje nastavlja

Povećana potražnja za PC-ima se i dalje nastavlja

23.07.2021.

Povećana potražnja za osobnim računalima nastavila se i tijekom drugog kvartala ove godine, bez obzira na globalnu nestašicu komponenata i logističke probleme, navodi u svom posljednjem izvješću IDC.

Opustite se, riješite stresa i provedite vrijeme uz najatraktivnije igre s AppGalleryja

Opustite se, riješite stresa i provedite vrijeme uz najatraktivnije igre s AppGalleryja

22.07.2021.

Huawei je uvrstio četiri nove popularne igre u brzorastući AppGallery. Novi naslovi ‘Tie-Dye’,  ‘Acrylic Nails’, ‘Phone Case DIY’ i ‘Light it Up’ dolaze s potpisom kompanije CrazyLabs, poznate po jednostavnim i zabavnim igricama.

Android aplikacije možete pokrenuti i na Windows 10

Android aplikacije možete pokrenuti i na Windows 10

22.07.2021.

Microsoft je najavio da će unutar Windows 11 biti mogućnost pokretanja Android aplikacija, ali to je već moguće i s Windows 10, samo treba imati pravi pametni telefon. Pod “pravi” se misli na one koje Microsoft podržava u smislu pokretanja Android aplikacija.