Novi član Google Chromebook serije - Pixel

Novi član Google Chromebook serije - Pixel

Foto: Google

Google Chromebook serija dobila je novog člana, Chromebook Pixel. Pixel predstavlja nekoliko noviteta, a možda najbitniji je da dolazi sa ekranom osjetljivim na dodir vrlo visoke rezolucije.

Chromebook Pixel je smješten u aluminijsko kućište, a ekran je dijagonale 12,85 inča sa rezolucijom 2560x1700. Po prvi puta računalo iz serije Chromebook je dobilo ekran osjetljiv na dodir, no s obzirom da Chrome OS nije baš optimalan za ekrane osjetljive na dodir, postavlja se pitanje koja je prava svrha tome.

Što se tiče hardverskih performansi Chromebook Pixela, one uključuju proces Intel Core i5 od 1,8 GHz, već spomenuti 12,85 inčni ekran osjetljiv na dodir rezolucije 2560x1700 sa gustoćom prikaza od 239 piksela po inču zaštićen Gorilla Glassom, 4 GB radne memorije, 32 ili 64 GB hard diskom, 2 USB 2.0 porta, miniDisplay port, 2-u-1 SD/MMC čitač kartica, zvučnicima, Wi-Fi (a/b/g/n) dual band te Bluetooth 3.0. Baterija je snage 59 Wh te bi trebala trajati do 5 radnih sati. Chromebook Pixel teži 1,52 kg, a dimenzije mu iznose 298 x 225 x 16.2 mm.

Cijena Chromebooka je „prava sitnica“, za osnovni model morat ćete izdvojiti 1299 dolara što je pozamašan iznos i moramo priznati da nas je pomalo neugodno iznenadila. LTE model bi trebao biti dostupan u travnju te bi cijena tog modela trebala biti 1449 dolara. Predbilježbe su u tijeku.

Još iz kategorije

Ako putujete, ove tehnološke gadgete obavezno ponesite sa sobom

Ako putujete, ove tehnološke gadgete obavezno ponesite sa sobom

11.12.2019. komentiraj

Poslovna putovanja sastavni su dio radne svakodnevice modernog čovjeka i da bi ona prolazila bez prevelikih problema, potrebno je biti spreman - u potpunosti. Dakle, neke stvari jednostavno ne bi trebalo zaboravljati jer bez njih može doći do situacija koje nikome nisu drage.

Bliži se kraj za Google Glass

Bliži se kraj za Google Glass

10.12.2019. komentiraj

Google Glass “živi” kao proizvod za industriju, u okruženjima koja ih trebaju, ali posljednjih dana u javnost dopiru informacije da bi većina mogućnosti s veljačom 2020. mogla iščeznuti. Naime, Google je odlučio polako prekidati projekt Google Glass i bez obzira što one za Explorerse koji su potrošili oko 1500 američkih dolara od 2013. do 2015. trebaju te pametne naočale, morat će ih se odreći.

Samsung Galaxy Fold rasprodan u periodu prednarudžbi

Samsung Galaxy Fold rasprodan u periodu prednarudžbi

10.12.2019. komentiraj

Svega nekoliko dana nakon što je u Hrvatskoj započela prednarudžba Samsung Galaxy Fold uređaja rasprodane su sve količine ovog najiščekivanijeg pametnog telefona godine, objavili su iz Samsunga. Međutim, kako ističu zbog iznimnog interesa korisnika tvrtka Samsung Electronics je od utorka, 10. prosinca, osigurala dodatne količine uređaja i omogućila nastavak prednarudžbi.