Novi član Google Chromebook serije - Pixel

Novi član Google Chromebook serije - Pixel

Foto: Google

Google Chromebook serija dobila je novog člana, Chromebook Pixel. Pixel predstavlja nekoliko noviteta, a možda najbitniji je da dolazi sa ekranom osjetljivim na dodir vrlo visoke rezolucije.

Chromebook Pixel je smješten u aluminijsko kućište, a ekran je dijagonale 12,85 inča sa rezolucijom 2560x1700. Po prvi puta računalo iz serije Chromebook je dobilo ekran osjetljiv na dodir, no s obzirom da Chrome OS nije baš optimalan za ekrane osjetljive na dodir, postavlja se pitanje koja je prava svrha tome.

Što se tiče hardverskih performansi Chromebook Pixela, one uključuju proces Intel Core i5 od 1,8 GHz, već spomenuti 12,85 inčni ekran osjetljiv na dodir rezolucije 2560x1700 sa gustoćom prikaza od 239 piksela po inču zaštićen Gorilla Glassom, 4 GB radne memorije, 32 ili 64 GB hard diskom, 2 USB 2.0 porta, miniDisplay port, 2-u-1 SD/MMC čitač kartica, zvučnicima, Wi-Fi (a/b/g/n) dual band te Bluetooth 3.0. Baterija je snage 59 Wh te bi trebala trajati do 5 radnih sati. Chromebook Pixel teži 1,52 kg, a dimenzije mu iznose 298 x 225 x 16.2 mm.

Cijena Chromebooka je „prava sitnica“, za osnovni model morat ćete izdvojiti 1299 dolara što je pozamašan iznos i moramo priznati da nas je pomalo neugodno iznenadila. LTE model bi trebao biti dostupan u travnju te bi cijena tog modela trebala biti 1449 dolara. Predbilježbe su u tijeku.

Još iz kategorije

Windows 10 vrti se na polovici svih PC-a

Windows 10 vrti se na polovici svih PC-a

21.08.2019. komentiraj

Microsoft je 29. srpnja prije četiri godine svijetu predstavio Windows 10 i nakon početnih turbulencija, “desetka” je vrlo blizu polovice udjela na PC tržištu, kad se radi o operativnim sustavima. Konkretnije, riječ je o 48,86 posto, dok je Windows 7 na 31,83 posto.

S obnovljenim Appelovim prijenosnicima nema više u zrakoplov

S obnovljenim Appelovim prijenosnicima nema više u zrakoplov

19.08.2019. komentiraj

Apple se našao u problemima jer je Američka federalna administracija za zrakoplovstvo (FAA) odlučila zabraniti njegov 15-inčni MacBook Pro iz 2015. na civilnim letovima Sjedinjenim Američkim Državama! Razlog za takav potez jest rizik koji taj uređaj predstavlja, a to je mogućnost požara.

Samsung i Microsoft proširuju strateško partnerstvo

Samsung i Microsoft proširuju strateško partnerstvo

18.08.2019. komentiraj

Tvrtka Samsung Electronics najavila je sljedeći korak u svom dugoročnom, strateškom partnerstvu s Microsoftom, koje će donijeti besprijekorna iskustva na svim uređajima, aplikacijama i uslugama. Počevši od ekskluzivnih Microsoftovih integracija u novom Galaxy Note10, korisnici će sada imati jednostavan način nesmetanog rada između pametnog telefona i računala, dok Galaxy Book S uvodi sasvim novo iskustvo svojom beskompromisnom mobilnošću i performansama sljedeće generacije. Donoseći najbolje za platforme Galaxy i Windows, ovo će se partnerstvo i dalje širiti kako bi Samsung i Microsoft svojim korisnicima omogućili bogato mobilno iskustvo u eri 5G mreže.