Novi član Google Chromebook serije - Pixel

Novi član Google Chromebook serije - Pixel

Foto: Google

Google Chromebook serija dobila je novog člana, Chromebook Pixel. Pixel predstavlja nekoliko noviteta, a možda najbitniji je da dolazi sa ekranom osjetljivim na dodir vrlo visoke rezolucije.

Chromebook Pixel je smješten u aluminijsko kućište, a ekran je dijagonale 12,85 inča sa rezolucijom 2560x1700. Po prvi puta računalo iz serije Chromebook je dobilo ekran osjetljiv na dodir, no s obzirom da Chrome OS nije baš optimalan za ekrane osjetljive na dodir, postavlja se pitanje koja je prava svrha tome.

Što se tiče hardverskih performansi Chromebook Pixela, one uključuju proces Intel Core i5 od 1,8 GHz, već spomenuti 12,85 inčni ekran osjetljiv na dodir rezolucije 2560x1700 sa gustoćom prikaza od 239 piksela po inču zaštićen Gorilla Glassom, 4 GB radne memorije, 32 ili 64 GB hard diskom, 2 USB 2.0 porta, miniDisplay port, 2-u-1 SD/MMC čitač kartica, zvučnicima, Wi-Fi (a/b/g/n) dual band te Bluetooth 3.0. Baterija je snage 59 Wh te bi trebala trajati do 5 radnih sati. Chromebook Pixel teži 1,52 kg, a dimenzije mu iznose 298 x 225 x 16.2 mm.

Cijena Chromebooka je „prava sitnica“, za osnovni model morat ćete izdvojiti 1299 dolara što je pozamašan iznos i moramo priznati da nas je pomalo neugodno iznenadila. LTE model bi trebao biti dostupan u travnju te bi cijena tog modela trebala biti 1449 dolara. Predbilježbe su u tijeku.

Još iz kategorije

Huawei raste i na domaćem tržištu

Huawei raste i na domaćem tržištu

23.04.2019. komentiraj

Kineski proizvođač pametnih telefona Huawei, zajedno sa svojim pod brendom Honor ima velike planove za cijeli svijet pa tako i za Hrvatsku. Prvi cilj proboj Huaweija na prvo mjesto proizvođača pametnih telefona na svijetu. Velike planove imaju i za brend Honor koji bi, prema navedenim očekivanjima, trebao postati drugi najveći proizvođač pametnih telefona u Kini i četvrti u svijetu. Kompanija će podupirati Honor u razvoju vrhunskih proizvoda i nastaviti ulaganja, održavajući istovremeno čvrstu strategiju dvojnog brenda.

Svatko ima svoje potrebe

Svatko ima svoje potrebe

22.04.2019. komentiraj

Mobilni telefoni nastaju kako ispunili potrebe korisnika, a proizvođači tvrde kako prate njihove potrebe i uvijek pitaju korisnike što žele novo. Naravno, ponekad se nameću neke potrebe poput umjetne inteligencije jer mnogi zapravo niti ne znaju što je to i što danas u njihovim telefonima, ali i različitim cloud uslugama umjetna inteligencija zapravo radi.

Noa nastavlja rast i širenje

Noa nastavlja rast i širenje

21.04.2019. komentiraj

Domaći brand pametnih telefona, tableta i televizora Noa nastavlja sa svojim širenjem, a jedno od posljednjih bilo je na irsko tržište, a o tome kako i kamo se žele razvijati razgovarali smo s direktorom marketinga Hangara 18 i Noe Mariom Pintarom još u Barceloni na MWC19 najvećem svjetskom sajmu gdje se već tradicionalno predstavljaju njihovi novi modeli koji tek dolaze na tržište.