HMD Global pokreće novi sustav HMD Enable Pro

HMD Global pokreće novi sustav HMD Enable Pro

HMD Global predstavio jesvoje rješenje za upravljanje mobilnošću poduzeća (EMM) -HMD Enable Pro. Ovaj potez dodatno razlikuje ponudu usluga tvrtke te, u kombinaciji s Nokia pametnim telefonima i uslugom podatkovnog roaminga HMD Connect Pro, na jednom mjestu omogućuje fleksibilno cjelovito rješenje za one koji to traže za svoje potrebe mobilnosti.

HMD Enable je pokrenut kako bi finska kompanija zadovoljila potražnju na brzom EMM tržištu. Usluga je posebno namijenjena onima kojima su potrebni pametni telefoni, EMM rješenje i povezivost samo jednog pružatelja usluga. Nova usluga omogućuje organizacijama upravljanje brojnim Android mobilnim uređajima guranjem potrebnih aplikacija, postavljanjem sigurnosnih pravila i definiranjem dopuštenog i nedozvoljenog korištenja aplikacija.

„Danas se približno 15-20% poslovnih uređaja upravlja EMM-om, a potražnja za pouzdanim rješenjima samo se povećava. Potražnja je pokrenuta digitalizacijom, upotrebom komercijalnih gotovih uređaja u IoT-u, regulacijom zaštite osobnih podataka i sveukupnim potrebama IT sigurnosti. Smatramo da je došlo vrijeme za postepenu promjenu u usvajanju EMM-a. To će biti od velike koristi za pružatelje IoT rješenja, korisnike i poduzeća, koji će zasigurno voljeti HMD Enable Pro, bez obzira na veličinu njihove tvrtke ili kupaca. Pokretanjem HMD Enable Pro odgovaramo na potrebe tvrtki koje žele imati cijelo svoje rješenje, uključujući Nokia uređaje, EMM i podatkovnu roming vezu od jednog pouzdanog proizvođača“, ističe Andrej Sonkin, Glavni director za poduzeća, HMD Global.

HMD Enable Pro temelji se na najnovijim mogućnostima Android Enterprisea, što ga čini rješenjem za budućnost u godinama koje dolaze kako bi ga poduzeća mogla duže koristiti. Razvojni fokus bio je na stvaranju EMM rješenja koje je intuitivno i jednostavno za korištenje, čak i ako kupac nema prethodno iskustvo u upravljanju uređajima. Upravljačka konzola HMD Enable Pro može se koristiti s preglednicima kao što su Chrome, Firefox i Safari i vodi korisnika kroz postavljena pravila pomoću jednostavnih koraka. U međuvremenu je prijava uređaja olakšana QR kodom i metodama upisa bez dodira. Da bi pomogla poduzećima u praćenju njihove flote uređaja, funkcija 'Uređaji' pruža detaljan pregled svake prijavljene slušalice i njezino trenutno stanje. Uz to, funkcija „Početna“ djeluje kao središnja nadzorna ploča i sadrži pregled flote uređaja unutar organizacije.

„Uz dodatak HMD Enable Pro, ukupna ponuda rješenja za poduzeća sada se sastoji od Nokia pametnih telefona i dodatne opreme, Nokia usluga životnog ciklusa pametnih telefona, HMD-ovog rješenja za povezivanje i HMD-ovog EMM rješenja. To tvrtkama nudi izbor dobivanja EMM rješenja, povezivanja i hardvera od jednog proizvođača, kako bi se pojednostavnio njihov odabir i osigurala učinkovita podrška“, sitiču u HMD Globalu.

Razvijen u vlastitom centru za razvoj softvera tvrtke HMD Global u Tampereu u Finskoj, HMD Enable Pro radi na Google Cloudu sa sjedištem u Hamini u Finskoj. To osigurava pohranu svih podataka u skladu s EU GDPR propisima kako bi se osigurali najviši standardi privatnosti i zaštite podataka kupaca.

Sva isporuka aplikacija odvija se sigurno iz trgovine Google Play. Tome se može pristupiti javnim i privatnim aplikacijama putem iFrame-a izravno iz čarobnjaka za izradu pravila i iz funkcije 'Aplikacije'. Kupci mogu koristiti Android SafetyNet da bi vidjeli brzi pregled uređaja s potencijalno ugroženom sigurnošću. Štoviše, sve ovo dolazi s Android obećanjem Nokia telefona da će osigurati da se uređaji ažuriraju najnovijim sigurnosnim preuzimanjima. Uz četvrtu godinu dodatnih tromjesečnih sigurnosnih nadogradnji koje su standardno dostupne kao VAS za odabrane uređaje, kupci mogu koristiti HMD Enable pro još dulje.

Ovisno o potrebama tvrtke, uređaji se mogu rasporediti u različitim načinima koji odgovaraju njihovoj funkciji - namjenski uređaj (kiosk), potpuno vođen i radni profil (u vlasništvu tvrtke ili BYOD). To tvrtkama omogućuje odabir prilagođenog rješenja za sve potrebe EMM uređaja s Android uređajima.

Mobilna aplikacija Nokia OEM Config koja se može preuzeti omogućuje implementaciju dodatnih postavki upravljanja koje su specifične za Nokia uređaje, poput postavki zaslona i lokacije. U kombinaciji s Enterprise API-jem koji je na Nokia pametne telefone uveden od Nokia 2.4, nova aplikacija OEM Config omogućuje veću kontrolu nad ažuriranjima Android softvera. Ovo je savršeno za tvrtke koje žele više vremena za testiranje novog softvera i koje žele temeljitije kontrolirati verzije OS-a svoje flote uređaja.

Još iz kategorije

Samsung The Terrace televizori dobitnici prvog certifikata za gledanje na otvorenom

Samsung The Terrace televizori dobitnici prvog certifikata za gledanje na otvorenom

23.06.2021.

Tvrtka Samsung Electronics nedavno je objavila kako su modeli televizora The Terrace , premium televizori namijenjeni stilu života na otvorenom, prvi u industriji verificirani za vrhunsku vidljivost i prikaz slike na otvorenom. Ova potvrda dolazi od američke tvrtke Underwriters Laboratories (UL), globalne neovisne znanstvene organizacije za sigurnost s više od jednog stoljeća iskustva u pokretanju inovacija sigurnosnih rješenja.

Samsung spašava Googleov Wear OS

Samsung spašava Googleov Wear OS

22.06.2021.

Samsung je 2014. odbacio Googleov Wear OS i okrenuo se Tizenu kao operativnom sustavu za svoje pametne satove, ali stiglo je vrijeme za povratak Googleu, što uvelike pomaže i toj kompaniji jer nakon Applea, Samsung je najjači proizvođač pametnih satova.

Appleovi iPhonei odnijeli čak trećinu svih prihoda mobitela u prvom kvartalu 2021.

Appleovi iPhonei odnijeli čak trećinu svih prihoda mobitela u prvom kvartalu 2021.

21.06.2021.

Appleovi iPhonei dominiraju na listi najbolje prodavanih pametnih telefona u prvom kvartalu ove godine, a to podrazumijeva ne samo količinu već i vrijednost, navodi Counterpoint Research u istraživanju.