Appleovi iPhonei odnijeli čak trećinu svih prihoda mobitela u prvom kvartalu 2021.

Appleovi iPhonei odnijeli čak trećinu svih prihoda mobitela u prvom kvartalu 2021.

Appleovi iPhonei dominiraju na listi najbolje prodavanih pametnih telefona u prvom kvartalu ove godine, a to podrazumijeva ne samo količinu već i vrijednost, navodi Counterpoint Research u istraživanju.

Ukupno, globalno tržište pametnih telefona premašilo je stotinu milijardi američkih dolara, što je rekord za prvi kvartal. I to se postiglo ponajviše flagship modelima pametnih telefona.

Pa tako listu deset modela s najvećim priodima čine ponajviše Apple i Samsung. Na prvom mjestu po pitanju udjela u ukupnim prihodima na tržištu je iPhone 12 Pro Max (12 posto), zatim slijede iPhone 12 (11 posto), iPhone 12 Pro (9 posto), iPhone 11 (3 posto), Samsung Galaxy S21 Ultra 5G (3 posto), iPhone 12 Mini (2 posto), Galaxy S21 5G (2 posto), Huawei Mate 40 Pro (2 posto), Galaxy S21 Plus 5G (1 posto) i iPhone SE 2020 (1 posto).

U Sjedinjenim Američkim Državama najprodavaniji model pametnog telefona bio je iPhone 12 Pro Max, kao što je S21 Ultra 5G bio najprodavaniji u SAD-u, ali i Europi. Naravno, pritom se misli na Samsungove modele.

Razlog za takav uspjeh na tržištu za skupocjeni model jest činjenica da je S21 serija jeftinija no što je bila S20 serija, ali i zato što se bilježi izraženija podrška operatera u smislu promocije uređaja.

Kad se gleda pak lista udjela određenog modela na ukupnoj brojci svih isporučenih pametnih telefona, na prvom mjestu je iPhone 12 (5 posto), a zatim slijede iPhone 12 Pro Max (4 posto), iPhone 12 Pro (3 posto), iPhone 11 (2 posto), Redmi 9A (2 posto), Redmi 9 (1 posto), Galaxy A12 (1 posto), Redmi Note 9 (1 posto), Galaxy A21S (1 posto) i Galaxy A31 (1 posto).

Ukoliko pogledamo cjenovni aspekt, 65 posto prihoda čine uređaji skuplji od 400 dolara, što ide u prilog Appleu jer ostvario je 35 posto svih prihoda ili oko 35 milijardi dolara - samo na takvim uređajima.

Još iz kategorije

Povećana potražnja za PC-ima se i dalje nastavlja

Povećana potražnja za PC-ima se i dalje nastavlja

23.07.2021.

Povećana potražnja za osobnim računalima nastavila se i tijekom drugog kvartala ove godine, bez obzira na globalnu nestašicu komponenata i logističke probleme, navodi u svom posljednjem izvješću IDC.

Opustite se, riješite stresa i provedite vrijeme uz najatraktivnije igre s AppGalleryja

Opustite se, riješite stresa i provedite vrijeme uz najatraktivnije igre s AppGalleryja

22.07.2021.

Huawei je uvrstio četiri nove popularne igre u brzorastući AppGallery. Novi naslovi ‘Tie-Dye’,  ‘Acrylic Nails’, ‘Phone Case DIY’ i ‘Light it Up’ dolaze s potpisom kompanije CrazyLabs, poznate po jednostavnim i zabavnim igricama.

Android aplikacije možete pokrenuti i na Windows 10

Android aplikacije možete pokrenuti i na Windows 10

22.07.2021.

Microsoft je najavio da će unutar Windows 11 biti mogućnost pokretanja Android aplikacija, ali to je već moguće i s Windows 10, samo treba imati pravi pametni telefon. Pod “pravi” se misli na one koje Microsoft podržava u smislu pokretanja Android aplikacija.