PAMETNI TELEFONI

Apple predstavio nove iPhone pametne telefone serije 15 koji dolaze s USBC-om

Apple predstavio nove iPhone pametne telefone serije 15 koji dolaze s USBC-om

Apple je jučer navečer predstavio nove iPhone uređaje koji su sada prebačeni na USB-C kabel umjesto vlastitog Lightning konektora. Prebacivanje je napravljeno u skladu s nadolazećim europskim propisima i vjerojatno će zadovoljiti mnoge korisnike.

Uz najnovije iPhone uređaje, USB-C će sada napajati kućište za punjenje Appleove druge generacije AirPods Pro uređaja. Tvrtka je izjavila da će kupci s njezinim najnovijim pametnim telefonima također moći puniti AirPods i Apple satove sa svojih telefona pomoću novog priključka. Prethodno je prešao na USB-C za svoje iPad i Mac uređaje.

Linija iPhone 15 uključuje iPhone 15 i iPhone 15 Max, kao i iPhone 15 Pro i 15 Pro Max od titana. Oba Pro modela pokreće A17 Pro čip, za koji je Apple izjavio da omogućuje najbrže performanse u bilo kojem pametnom telefonu, ističući prikladnost za mobilno igranje i poboljšanu grafiku. Imaju akcijski gumb, koji je zamijenio prekidač zvona na lijevoj strani prethodnih uređaja.

Iako i dalje upravlja zvonom, gumb također omogućuje korisnicima pokretanje prečaca, pokretanje značajki pristupačnosti, otvaranje kamere i uključivanje svjetiljke, između ostalih potencijalnih funkcija. Oba profesionalca opremljena su Super Retina XDR zaslonima s ProMotionom i kompatibilni su s uvijek uključenim zaslonom i novim StandBy načinom rada koji se nalazi u iOS-u 17.

Oba vrhunska modela imaju Appleove najbolje kamere do sada, zahvaljujući nadograđenoj kameri od 48 megapiksela dizajniranoj za snimanje boljih fotografija pri slabom osvjetljenju. Koriste Appleove AI sustave za snimanje HEIF fotografija pune rezolucije i imaju Super Retina XDR zaslone s ProMotionom, 6,1 inča na Pro i 6,7 inča za Pro Max, koji su iste veličine za novi iPhone 15 i 15 Plus.

Cijena za 15 Pro počinje od 999 dolara sa 128 GB pohrane, dok Pro Max košta 1199 dolara sa 256 GB pohrane. iPhone 15 počinje od 799 dolara za model od 128 GB, a 15 Plus od 899 dolara, također za verziju od 128 GB. Što se tiče cijena to se odnosi na američko tržište. Sva četiri iPhona pametna telefona bit će dostupna za narudžbe unaprijed 15. rujna, a isporuka je zakazana za 22. rujna. Apple je također najavio novu satelitsku značajku pomoći na cesti godinu dana nakon uvođenja usluge slanja SMS poruka koja se pokreće iz svemira.

Osim pametnih telefona, Apple je najavio i novu generaciju pametnih satova i to Watch Series 9 i drugu generaciju njihovog najjačeg modela Watch Ultra, a oba imaju iste dimenzije kao i njihovi prethodnici. Dolaze s Appleovim S9 SiP čipom, za koji je izvršni direktor Tim Cook izjavio da je povećao GPU za 30 posto za poboljšane efekte i dulje trajanje baterije. Jedna od novih značajki sata je dvostruki dodir, pokret jednom rukom za upravljanje uređajem bez dodirivanja zaslona. Watch Series 9 prvi je proizvod tvrtke koji nema emisiju ugljika. Apple je također prvi put koristio 100 reciklirani reciklirani kobalt u bateriji. Cijene Series 9 počinju od 399 dolara, a Ultra 2 je 799 dolara.