TELEKOMUNIKACIJSKA RJEŠENJA

Ericsson i DT potpisuju Ugovor o mrežnom API-ju

Ericsson i DT potpisuju Ugovor o mrežnom API-ju
Dražen Tomić / Tomich Productions

Deutsche Telekom postao je Ericssonov prvi komercijalni partner u njegovom nastojanju da cilja razvojne programere i poduzeća s pristupom komunikacijskim i mrežnim API-jima. Dobavljač gura ovu strategiju nakon što je prošle godine kupio Vonage za 6,2 milijarde dolara.

Operater planira ponuditi pristup komunikacijama i mrežnim sučeljima putem Ericssonove Vonage platforme, pod natpisom MagentaBusiness API. Ericsson je ugovor opisao kao ključnu prekretnicu u svojoj ambiciji stvaranja globalne mrežne platforme koja koristi komunikacijske i mrežne API-je. Dobavljač vjeruje da će napredne 5G mogućnosti, kao što su niska latencija i pristup kvaliteti na zahtjev, dostupne tvrtkama i programerima putem sučelja kojima se lako pristupa, ubrzati digitalizaciju poduzeća, otvoriti nove slučajeve upotrebe i ponuditi operatorima priliku za generiranje novca.

Glavni izvršni direktor Ericssona Borje Ekholm podržao je API pristup kako bi se operatorima otvorile dodatne mogućnosti prihoda koje će dodatno poboljšati buduću izgradnju mreže. Glavni izvršni direktor DT-a Tim Hoettges dodao je da otvaranjem svoje mreže tvrtka stvara nove načine za korisnike i programere da generiraju vrijednost za svoje poslovanje. „API-ji su ključni strateški fokus za Deutsche Telekom, što je naglašeno našom ključnom ulogom u osnivanju CAMARA saveza. , čiji je cilj učiniti standardizirane API-je dostupnima na međunarodnoj razini,” dodao je Hoettges.