Započeo ovogodišnji Gamescom - najveći svjetski sajam gaming industrije

Započeo ovogodišnji Gamescom - najveći svjetski sajam gaming industrije

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

U tijeku je ovogodišnji Gamescom sajam u Koeln u Njemačkoj na kojem od danas svi posjetitelji imaju mogućnost upoznati se sa proizvodima raznih velikih tvrtka i indie studija te po prvi put isprobati najpoznatije nadolazeće igre.

Gamescom je ove godine veći kada se usporedi s prošlogodišnjim izdanjem i to za pet posto, a nudi do 210 tisuća kvadratnih metara za više stotina tisuća posjetitelja i više od tisuću izlagača iz pedeset država.

Što se tiče noviteta, u ponudi je Indie Village gdje posjetitelji mogu uživati u igrama od stotine nezavisnih proizvođača videoigara te novi Event Arena koji nudi razne planirane događaje.

Što se tiče hrvatskih proizvođača videoigara, devet studija kao što su Croteam, Gamepires, Little Green Man Games i Iroward zajedno u suradnji s Hrvatskom Gospodarskom Komorom, predstavljaju svoje proizvode na samom sajmu.

Više informacija o njihovim igrama i raznim događanjima sa sajma možete očekivati na našem gamerskom portalu Gameperspectives.hr, a uskoro i u posebnoj ICTbusiness TV emisiji posvećenoj gamingu.

Još iz kategorije

Igor Rudan otvara 21. CARNET-ovu konferenciju za korisnike

Igor Rudan otvara 21. CARNET-ovu konferenciju za korisnike

23.09.2019. komentiraj

CARNET-ova konferencija za korisnike okupit će, od 6. do 8. studenoga, više od 1200 nastavnika, učitelja, ravnatelja, obrazovnih stručnjaka i IKT profesionalaca te drugih sudionika iz obrazovnog sustava, a otvara ju Igor Rudan.

Završen još jedan Weekend Media Festival

Završen još jedan Weekend Media Festival

22.09.2019. komentiraj

I ove godine u vrijeme kada ljeto polako ustupa mjesto jeseni Rovinj je bio mjesto susreta medijskih profesionalaca, marketingaša i PR-ovaca na još jednom i to dvanaestom po redu Weeken Media Festivalu. A brojke su impresivne.

Kuda idu mediji, a kamo ide glazba, a kamo mi uopće

Kuda idu mediji, a kamo ide glazba, a kamo mi uopće

22.09.2019. komentiraj

Nikad se nisam bojala, pjevala sam pjesme koje nitko ne bi pjevao, poručila je Severina Kojić na jednom od najposjećenijih panela Tko to tamo peva: Novi val glazbenih trendova u regiji na kojem se raspravljalo o novom glazbenom žanru, kombinaciji folka i hip-hopa, koji je pokorio cijelu regiju. Uz Severinu, na panelu su sudjelovali i Tonči Huljić, Relja Milanković Reksona i Stefan Đurić Rasta.