Započeo ovogodišnji Gamescom - najveći svjetski sajam gaming industrije

Započeo ovogodišnji Gamescom - najveći svjetski sajam gaming industrije
Dražen Tomić / Tomich Productions

U tijeku je ovogodišnji Gamescom sajam u Koeln u Njemačkoj na kojem od danas svi posjetitelji imaju mogućnost upoznati se sa proizvodima raznih velikih tvrtka i indie studija te po prvi put isprobati najpoznatije nadolazeće igre.

Gamescom je ove godine veći kada se usporedi s prošlogodišnjim izdanjem i to za pet posto, a nudi do 210 tisuća kvadratnih metara za više stotina tisuća posjetitelja i više od tisuću izlagača iz pedeset država.

Što se tiče noviteta, u ponudi je Indie Village gdje posjetitelji mogu uživati u igrama od stotine nezavisnih proizvođača videoigara te novi Event Arena koji nudi razne planirane događaje.

Što se tiče hrvatskih proizvođača videoigara, devet studija kao što su Croteam, Gamepires, Little Green Man Games i Iroward zajedno u suradnji s Hrvatskom Gospodarskom Komorom, predstavljaju svoje proizvode na samom sajmu.

Više informacija o njihovim igrama i raznim događanjima sa sajma možete očekivati na našem gamerskom portalu Gameperspectives.hr, a uskoro i u posebnoj ICTbusiness TV emisiji posvećenoj gamingu.