AMBICIOZAN PLAN

Xiaomi Leica planiraju optički institut u Pekingu

Xiaomi Leica planiraju optički institut u Pekingu
Depositphotos

Xiaomi i Leica predstavili su planove za uspostavu optičkog instituta u Pekingu koji se prostire na 2644 četvorna metra i sastoji se od tri laboratorija za razvoj hardvera kamere, snimanja te objektivne i subjektivne procjene kvalitete slike.

Kineski proizvođač uređaja izjavio je da će par uložiti značajna sredstva i zaposliti zajednički tim od više od 200 stručnjaka za dizajn ultra-preciznih optičkih leća u kompaktnom obliku; pružiti idealne performanse u računalnoj fotografiji; postaviti visoke optičke standarde za leće; i istraživanje i korištenje najsuvremenije optoelektroničke tehnologije.

Xiaomi je rekao da institut ima za cilj "ujediniti niz integriranih interdisciplinarnih znanosti", uključujući digitalne slike i AI tehnologije.

Izvršni direktor Leica Camera Matthias Harsch izjavio je da će institut kombinirati vrhunske timove s obje strane polja optike. "Zajedno smo posvećeni predvođenju nove ere u optici mobilnih slika, pomicanju granica mobilnih slika i stvaranju naprednog optičkog sustava mobilnih slika skrojenih za naše suvremeno doba."

Vodeći optički dizajner Peter Karbe, optički dizajner koji stoji iza nekih od Leicinih vrhunskih serija, pružit će odgovarajuću ekspertizu, a Zeng Xuezong, predsjednik telefonske jedinice Xiaomija, imenovan je direktorom.

Yi Yan, voditelj Xiaomijevog softverskog tehničkog tima, i Wang Xuanran, GM Xiaomijevog odjela za kamere, imenovani su zamjenicima direktora.