ULAGANJE U OBRAZOVANJE

Velika prilika za studente: Rimac Technology dijeli 15 stipendija!

Velika prilika za studente: Rimac Technology dijeli 15 stipendija!

Rimac Technology je najpoznatiji po po uslugama projektiranja, inženjeringa te proizvodnje komponenti i sustava za električna vozila visokih performansi, no kompanija prepoznaje i važnost ulaganja u obrazovanje u STEM područjima, zbog čega dodjeljuje stipendije.

"Kao cilj imamo razvoj gospodarstva i cjelokupnog društva i ovim stipendijskim programom želimo dati doprinos razvoju mladih, potencijalnih budućih inovatora, poduzetnika i zaposlenika IT sektora u Hrvatskoj. U skladu s tim objavljujemo natječaj za dodjelu 15 stipendija studentima diplomske razine studija", poručili su iz Rimac Technology.

Riječ je STEM područjima elektrotehnike, računarstva, strojarstva, matematike, fizike, kemije, informacijskog i programskog inženjerstva te oslatih područja prirodnih i tehničkih znanosti relevantnih za Rimac Technology.

"Nudimo mogućnost redovitog stipendiranja u iznosu od 232,27 eura mjesečno u trajanju od jedne akademske godine, odnosno, 11 mjeseci u godini. Eventualni nastavak stipendiranja razmotrit će se na kraju akademske godine. Natječaj je otvoren za redovno upisane studente akreditiranih visokoškolskih ustanova u Republici Hrvatskoj", pojasnili su iz kompanije.

Stipendisti će imati priliku sudjelovati u inovativnim projektima elektrifikacije automobilske industrije pa na taj način doći do vrijednog iskustva u dinamičnom i izazovnom okruženju.

Ujedno, ovisno o afinitetima i potrebama, stipendisti će moći odabrati područje za obavljanje stručne prakse, izradu diplomskog rada i seminarskih radova. 

Ono što zainteresirani trebaju jest do 2. listopada ove godine poslati e-mail na [email protected], u kojem su životopis na engleskom; motivacijsko pismo s objašnjenjem relevantnosti studijskog smjera za Rimac Technology, također na engleskom jeziku; prijepis ocjena dosadašnjeg studija, na kojem se vidi njihov prosjek; potvrde o postignućima na natjecanjima, dobivenim priznanjima, nagradama, dodatnom obrazovanju, aktivnom sudjelovanju u udrugama i sličnim aktivnostima koje daju dodatne bodove; potvrdu o redovnom upisu prve ili druge godine diplomskog studija za akademsku godinu 2023./2024.; potpisanu izjavu studenta da nije korisnik druge obvezujuće stipendije.

"Nakon razmatranja pristiglih prijava, povjerenstvo za dodjelu stipendija utvrdit će popis kandidata koji ispunjavaju uvjete i kriterije Natječaja. U selekcijski postupak (testiranje i intervju) bit će uključeni samo oni kandidati koji uđu u uži izbor. Rezultati natječaja bit će objavljeni na službenoj Linkedin stranici tvrtke Rimac Technology  najkasnije do 31. listopada", navode u Rimac Technology.