Uštede i pozitivan efekt uz tintne pisače

Uštede i pozitivan efekt uz tintne pisače
Fotolia ilustracija

Prodaja Epsonovih poslovnih tintnih pisača na EMEA području za prethodnu godinu pokazuje pozitivan utjecaj Heat-Free tehnologije na održivost i ekonomiju. Potencijalno smanjenje potrošnje energije od 50,9 milijuna kWh godišnje, dovodi do manjenog ispuštanja CO2 od 17,7 tisuća tona i smanjenja godišnjih energetskih troškova od 5,9 milijuna eura.

Prodajni podaci Epsonovih poslovnih tintnih pisača za područje EMEA (Europa, Bliski Istok i Afrika) u razdoblju od 1. travnja 2019. do 31. ožujka 2020. pokazuju kako se odabirom održivih tehnologija pozitivno utječe i na smanjenje troškova koje se može ostvariti u predstojećem ekonomskom oporavku.

Ukupna prodaja Epsonovih tintnih pisača u ovom razdoblju na području EMEA ima potencijala smanjiti potrošnju energije za otprilike 50.9 milijuna kWh godišnje, u usporedbi s laserskim pisačima sličnih performansi. Zajedno s time, ovo nam omogućava smanjenje ispuštanja CO2 za otprilike 17,7 tisuća tona godišnje. Za tu količinu ugljikovog dioksida potrebno je 816 tisuća stabala godišnje.

Tako da potencijalna ušteda energije od 5,9 milijuna eura za godinu dana pokazuje kako održivost može imati i pozitivan utjecaj na poslovanje. Epson je predvodio prijelaz s laserskih na poslovne tintne pisače unazad par godina, pokušavajući pozitivno djelovati na poboljšanu poslovnu ekologiju i ekonomije. Kako se približavamo idućem stupnju nošenja s pandemijom i oporavku, usvajanje održivosti u poslovnim planovima će pomoći osigurati očuvanje planete i zdravo dugoročno poslovanje.

„Mjere ostajanja kod kuće nametnute u mnogim državama su rezultirale osjetnim oporavkom okoliša. Kako se približavamo fazi poslovnog i ekonomskog oporavka, bitno je ponašati se u skladu s dosadašnjim ekološkim postignućima", komentira Darren Phelps, dopredsjednik Epson Europe.

„Male promjene, primjerice u izboru tehnologije, mogu pomoći u tome. Smanjenjem potrošnje energije ne samo da se umanjuje emisija CO2, već se i štedi na troškovima, održivi izbori također vode ka ekonomskoj koristi, oslobađajući resurse za poslovanje kako bi se uložili u druge funkcije“, zaključuje Phelps.