Uber daruje studentima 50 posto popusta na vožnje povodom nove akademske godine

Uber daruje studentima 50 posto popusta na vožnje povodom nove akademske godine

Ususret početku nove akademske godine, Uber svim studentima od 2. do 8. listopada nudi 50 posto popusta na vožnje od i do njihovih fakulteta u Zagrebu.

Nakon uspješnih rezultata tijekom turističke sezone, gdje je Uber zabilježio rast vožnji od 55 posto tijekom ljetnih mjeseci u usporedbi s istim razdobljem lani, kao omiljenu opciju prijevoza u Hrvatskoj Uber koriste i studenti. Naime, prošle se akademske godine u listopadu broj vožnji Uberom za odlazak na fakultete u Zagrebu povećao za više od 25 posto u odnosu na rujan 2022.

“Velik broj naših korisnika su upravo mladi i ovom aktivacijom im želimo zahvaliti na povjerenju koje nam pružaju iz godine u godinu. Želimo im uspješnu akademsku godinu, a Uber će se pobrinuti da na svoje fakultete stignu sigurno i na vrijeme”, istaknula je Morena Šimatić, generalna menadžerica Ubera u Hrvatskoj.

Podaci pokazuju da studenti Ekonomskog, Medicinskog, Prirodoslovno-matematičkog i Fakulteta elektrotehnike i računarstva najčešće koriste Uber za odlazak na predavanja, pri čemu studenti Ekonomskog uverljivo najviše koriste Uber, a iza njih su izjednačeni FER i Medicinski fakultet. Također, četvrtak i petak su napopularniji dani za korištenje Ubera prilikom odlaska na fakultete, a osim studenata iz Hrvatske, za dolazak na fakultet Uber u Zagrebu najčešće koriste studenti iz Austrije, Velike Britanije, Njemačke, Poljske i Belgije.

Popust na vožnje za studente

Kako bi ostvarili svoj popust, potrebno je ući u Uber aplikaciju i u donjem izborniku odabrati “Račun” (“Account”), zatim “Novčanik” (“Wallet”), skrolati do sekcije “Promocije” (“Promotions”) i u “Dodaj promotivni kod” (“Add promo code”) upisati: 23ZGBACKTOUNI. Kod od  50 posto popusta, uz maksimalnu vrijednost do tri eura, vrijedi od 2. do 8. kolovoza 2023. godine za vožnje do i od fakulteta u Zagrebu.