SNAŽAN RAST

Uber bilježi rekordan rast od 55 posto više vožnji tijekom ovogodišnje turističke sezone

Uber bilježi rekordan rast od 55 posto više vožnji tijekom ovogodišnje turističke sezone

Nakon prošlogodišnjeg rasta vožnji Ubera od 70 posto tijekom turističke sezone, ova najpopularnija opcija prijevoza u Hrvatskoj opet ruši rekorde. Naime, tijekom ljetnih mjeseci Uber je zabilježio 55 posto više vožnji u usporedbi s istim razdobljem lani. U usporedbi s 2019. godinom, rast je to od 33 posto.

“Ovaj rast svjedoči o našem kontinuiranom ulaganju u razvoj i poboljšanje naše platforme kako bismo osigurali što bolje iskustvo za sve korisnike. Nastavit ćemo raditi na poboljšanjima, razvijati nova rješenja i slušati potrebe naših korisnika. Naše vozače, koji su ključni dio naše uspješne priče, želimo posebno pohvaliti na njihovom iznimnom trudu i posvećenosti pružanju sigurnih i pouzdanih vožnji svima koji se oslanjaju na Uber”, istaknula je Morena Šimatić, generalna menadžerica Ubera u Hrvatskoj.

Brojni strani turisti koji su ovog ljeta posjetili Hrvatsku koristili su Uber kao jednu od najpopularnijih opcija prijevoza. Pokazuju to i rezultati koje je Uber od lipnja do kolovoza zabilježio u hrvatskim gradovima na obali, pogotovo u Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku. Već tradicionalno, Uber su tijekom ljetnih mjeseci u 2023. najviše koristili strani gosti iz Ujedinjenog Kraljevstva, SAD-a i Australije, a među top 10 su se našli Francuzi, Poljaci, Nijemci, Nizozemci, Portugalci, Kanađani i Španjolci.

Korisnici su Uber birali i za dulje vožnje, pa je tako najdulja zabilježena vožnja preko Ubera tijekom ljetne sezone bila od Dubrovnika do Rijeke (624 km). Zatim slijede vožnje Zagreb - Dubrovnik (613 km) i Sisak - Tučepi (571 km).

Kao što rezultati pokazuju, građani hrvatske i turisti svakodnevno prepoznaju Uber kao sigurnu opciju usluge prijevoza. Uber je kao kompanija sigurnost postavila kao prioritet u poslovanju, a opcije u aplikaciji poput iskazivanja cijene unaprijed, dijeljenje vožnje s drugim korisnicima ili najmilijima dio su te politike. Također, svaki korisnik ima pristup sigurnosnim značajkama koje su dostupne u aplikaciji. I za svaku je vožnju, po potrebi, na raspolaganju služba za podršku.