U besplatne PlayStation igre stižu oglasi

U besplatne PlayStation igre stižu oglasi

Microsoft je otkrio dodatnu mogućnost rasta prihoda kroz uvođenje oglasa u besplatne igre na Xbox konzolama, a čini se da će taj smjer izabrati i Sony u svom pretplatničkom modelu.

Kako je izvijestio Business Insider, koji kao svoje izvore navodi tri osobe uključene u Sonyjeve planove, kompanija trenutno istražuje načine kako potakne developere da nastave s izradom besplatnih igara, za koje se tvrdi da su porasle u popularnosti tijekom pandemije, pružanjem novih načina za njihovo unovčavanje.

Trenutno je PlayStationov oglasni inventar ograničen na oglase u izborniku, koje izdavači i programeri mogu koristiti za promicanje vlastitih igara u PlayStation Storeu, kao i oglase koji se poslužuju putem streaminga videa u određenim aplikacijama.

Kao da je došlo do dogovora dviju kompanije jer i u Microsoftu su za Business Insider potvrdili da kompanija trenutno razmatra uvođenje reklama za besplatne Xbox igre na način koji "ne remeti iskustvo igranja".

Međutim, dok je Sony navodno već u pregovorima s partnerima o novoj inicijativi za kreiranje dodatnih prihoda, Business Insideru nije bilo jasno je li Microsoft počeo predstavljati ponudu Xboxa ili su njegovi planovi još uvijek u povojima. Bilo kako bilo, rečeno je da se Microsoft "kreće oprezno" kako bi izbjegao potencijalnu reakciju igrača.

Također, ono što iz obje kompanije propuštaju naglasiti jest da se radi isključivo o igrama koje su besplatne svima, a ne samo pretplatnicima. Dakle, mogu ih igrati i oni bez pretplata, što podrazumijeva naslove kao Fortnite, Call of Duty: Warzone ili Apex Legend. Postavljanjem oglasa u takve igre, motiviralo bi se developere da idu dalje s besplatnim naslovima.

Automatski, to bi populariziralo konzole još i više i svi bi imali korist, od igrača, izdavača, developera te u konačnici Sonyja i Microsofta...